Χορηγούμενο
ΚΟΣΜΟΣ

‘Βόμβα’ από τη Μόσχα: Οι ΗΠΑ διατηρούσαν βιοεργαστήρια στην Ουκρανία και σχεδίαζαν βιολογικά όπλα!

Προαναγγέλλει συλλήψεις!

Χορηγούμενο

Μπορεί το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ να έχει μεν επιβεβαιώσει την ύπαρξη 46 εργαστηρίων σε ουκρανικό έδαφος, τα οποία λειτουργούσαν με αμερικανική χρηματοδότηση, έχει όμως διαψεύσει ότι αυτά τα εργαστήρια ασχολούντο με ανάπτυξη βιολογικών όπλων. Στην επίσημη απάντηση της Ουάσινγκτον, αναφέρεται ρητά ότι τα συγκεκριμένα εργαστήρια έκαναν «ειρηνικές» έρευνες.

Στην απάντηση του το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ διαψεύδει ότι τα 46 εργαστήρια του στην Ουκρανία ήταν για ανάπτυξη βιολογικών όπλων

Το Κρεμλίνο όμως δεν φαίνεται να πείθεται από αυτές τις εξηγήσεις και με επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών πριν από λίγες ώρες, κατονομάζονται αμερικανοί πολίτες ως εμπλεκόμενοι στα συγκεκριμένα εργαστήρια τα οποία σύμφωνα με τη Μόσχα είχαν σκοπό την δημιουργία βιολογικών όπλων και την δοκιμή τους σε ουκρανικό έδαφος και κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία.

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ μάλιστα δημοσιεύει τα στοιχεία Αμερικανών πολιτών και προαναγγέλλει την σύλληψη τους!
Οι αμερικανοί πολίτες που εμπλέκονται στα βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Κρεμλίνο
Η ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών

Κατά τη διάρκεια της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», η ρωσική πλευρά απέκτησε πάνω από 20.000 έγγραφα, υλικό αναφοράς και αναλυτικό υλικό, καθώς και ερωτήθηκαν μάρτυρες και συμμετέχοντες στα βιολογικά προγράμματα των ΗΠΑ. Τα προαναφερθέντα υλικά επιβεβαιώνουν ότι το Πεντάγωνο είχε ως στόχο τη δημιουργία στοιχείων βιολογικού όπλου και τη δοκιμή του στον πληθυσμό της Ουκρανίας και άλλων χωρών κατά μήκος της περιμέτρου των ρωσικών συνόρων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει ήδη αναφέρει τα ονόματα των συμμετεχόντων στα στρατιωτικά και βιολογικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των εκπροσώπων του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, των υπαλλήλων του αμερικανικού στρατιωτικού τμήματος και των συμβαλλόμενων οργανισμών του Πενταγώνου.

Οι αναφορές του DTRA μάς οδήγησαν στις νέες πληροφορίες σχετικά με βασικά πρόσωπα που εμπλέκονται στα λεγόμενα έργα της Ουκρανίας που παρέμεναν στη σκιά μέχρι τώρα.

Μεταξύ αυτών είναι:

▪️Karen Saylors, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Labyrinth Global Health και πρώην διευθύντρια των προγραμμάτων της Metabiota στην Κεντρική Αφρική. Από το 2016, η Saylors εργάζεται στην Ουκρανία ως κορυφαίος σύμβουλος στο έργο UP-10, αφιερωμένο στη μελέτη τρόπων εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

▪️Colleen B. Jonsson, υπάλληλος του Πανεπιστημίου του Tennessee, Διευθύντρια του Ινστιτούτου για τη Μελέτη Συστημάτων Ξενιστή-Παθογόνου. Παρατήρησε το έργο UP-8, αφιερωμένο στη μελέτη των δυνατοτήτων του αιτιολογικού παράγοντα του πυρετού Κριμαίας-Κονγκό στην Ουκρανία. Ο Jonsson διαχειρίστηκε την επιλογή βιολογικών δειγμάτων από το προσωπικό της Ουκρανίας, υπό την προϋπόθεση της συνεργασίας μεταξύ των προσδιοριζόμενων συμβάσεων στις ΗΠΑ και του Κέντρου Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας.

▪️Lewis Von Thaer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Battelle, μεγάλος εργολάβος του Πενταγώνου και του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Από το 2003, η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την οργάνωση ερευνητικών προγραμμάτων στην Ουκρανία σχετικά με ζωονοσογόνες λοιμώξεις.

Άλλα άτομα που εμπλέκονται στα ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια παρουσιάζονται στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το Ρωσικό ΥΠΕΞ. Τα υλικά που αποκτήθηκαν θα υποβληθούν στην Ανακριτική Επιτροπή για λήψη μέτρων για την προσαγωγή των ενόχων στη δικαιοσύνη.


Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button