Πόσες φορές έχετε βρεθεί με την επιθυμία για ένα θρεπτικό πιάτο οσπρίων, αλλά χωρίς τον απαραίτητο χρόνο για το πολύωρο μούλιασμα; Στη σύγχρονη καθημερινότητα, όπου ο χρόνος είναι πολύτιμος, δεν είναι πάντα εφικτό να προγραμματίζουμε τα γεύματά μας από την προηγούμενη μέρα.
Ωστόσο, υπάρχει μια απλή και αποτελεσματική λύση για να παρακάμψετε την ανάγκη του πολύωρου μουλιάσματος. Ενώ όσπρια όπως η φακή, η φάβα, τα μαυρομάτικα φασόλια και η ροβίτσα δεν απαιτούν μούλιασμα. Τα φασόλια γίγαντες, τα άσπρα φασόλια και τα ρεβίθια συνήθως χρειάζονται.
Η λύση της κατσαρόλας:
Τοποθετήστε τα όσπρια που επιθυμείτε να μαγειρέψετε. Όπως φασόλια ή ρεβίθια, σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, σβήστε την εστία και αφήστε τα όσπρια στο ζεστό νερό για 1 ώρα.
Μετά την πάροδο της ώρας, στραγγίξτε τα όσπρια και ακολουθήστε τη συνταγή που έχετε επιλέξει.
Αυτή η απλή τεχνική θα μαλακώσει τα όσπρια, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο μαγειρέματος, χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε ώρες για το παραδοσιακό μούλιασμα.
Χορηγούμενο