Το φυτικό οξύ είναι μια φυσική ένωση που συναντάται σε φυτικά τρόφιμα και μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση βασικών μετάλλων και θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.
Οι διατροφολόγοι προτείνουν να μουλιάσουν τους ξηρούς καρπούς πριν την κατανάλωση , καθώς το φυτικό οξύ που περιέχει μειώνει την απορρόφηση των πολύτιμων θρεπτικών στοιχείων. Η διαδικασία του μουλιάσματος συμβάλλει στη διάσπαση του φυτικού οξέος , επιτρέποντας στον οργανισμό να κάνει πιο αποτελεσματικά τις βιταμίνες και τα μέταλλα.
Όταν οι ξηροί καρποί εμποτίζονται με νερό , το φυτικό οξύ απελευθερώνεται, διευκολύνει την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Είναι σημαντικό, ιδιαίτερα αν τους μουλιάζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, να αλλάζετε το νερό κάθε 2-3 ώρες για καλύτερα αποτελέσματα.
Αμύγδαλα – 12 ώρες
Καρύδια – 8 ώρες
Πεκάν – 8 ώρες
Κουκουνάρια – 8 ώρες
Φουντούκια – 8 ώρες
Σπόροι κολοκύθας – 7 ώρες
Κάσιους – 6 ώρες
Σπόροι λιναρίου – 6 ώρες
Macadamia – 4 ώρες
Ακολουθώντας τη μέθοδο, μπορείτε να απολαμβάνετε τους ξηρούς καρπούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη απορρόφηση των ευεργετικών συστατικών τους.
Μια σημαντική μερίδα μαθητών στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα κερδίζει ένα τριήμερο ξεκούρασης,…
Νωρίτερα από το συνηθισμένο θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου 2026, ώστε οι συνταξιούχοι…
Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος Δεκεμβρίου, η προσδοκία για «λευκά» Χριστούγεννα παραμένει ζωντανή, ωστόσο τα τρέχοντα…
Ο Παναθηναϊκός έχει απόψε, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου (22:00), την ευκαιρία να «κλειδώσει» την είσοδό του…
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Άμυνας, Άντριους Κουμπίλιους, εκφράζει έντονη ανησυχία: η νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας των…
Σημαντική αύξηση καταγράφουν φέτος οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με ιδιαίτερη έμφαση στην Εξειδικευμένη Υποστήριξη (ΕΕΠ-ΕΒΠ),…