Το φυτικό οξύ είναι μια φυσική ένωση που συναντάται σε φυτικά τρόφιμα και μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση βασικών μετάλλων και θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.
Οι διατροφολόγοι προτείνουν να μουλιάσουν τους ξηρούς καρπούς πριν την κατανάλωση , καθώς το φυτικό οξύ που περιέχει μειώνει την απορρόφηση των πολύτιμων θρεπτικών στοιχείων. Η διαδικασία του μουλιάσματος συμβάλλει στη διάσπαση του φυτικού οξέος , επιτρέποντας στον οργανισμό να κάνει πιο αποτελεσματικά τις βιταμίνες και τα μέταλλα.
Όταν οι ξηροί καρποί εμποτίζονται με νερό , το φυτικό οξύ απελευθερώνεται, διευκολύνει την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Είναι σημαντικό, ιδιαίτερα αν τους μουλιάζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, να αλλάζετε το νερό κάθε 2-3 ώρες για καλύτερα αποτελέσματα.
Αμύγδαλα – 12 ώρες
Καρύδια – 8 ώρες
Πεκάν – 8 ώρες
Κουκουνάρια – 8 ώρες
Φουντούκια – 8 ώρες
Σπόροι κολοκύθας – 7 ώρες
Κάσιους – 6 ώρες
Σπόροι λιναρίου – 6 ώρες
Macadamia – 4 ώρες
Ακολουθώντας τη μέθοδο, μπορείτε να απολαμβάνετε τους ξηρούς καρπούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη απορρόφηση των ευεργετικών συστατικών τους.
Επέστρεψαν στη Γη τα «Νεφελίμ»; Το βίντεο που δείχνει τι συμβαίνει, η Βίβλος και οι…
Βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις για την ασφάλεια του σπιτιού και τη δική σου…
Τα όνειρα που δεν πρέπει να αγνοείτε και η ερμηνεία τους... Πως μας προειδοποιεί το…
Οι καθημερινές συνήθειες και τα αθώα λάθη που κάνουν το γυναικείο στήθος να χαλαρώσει και…
Ανακαλύφθηκε νέος ωκεανός και άλλαξε ο παγκόσμιος χάρτης της Γης... Ο Ανταρκτικός Ωκεανός μια μοναδική…
Ανατροπή σοκ με την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν... Σκοτώθηκε σε τροχαίο και την πέταξαν στη…