Το φυτικό οξύ είναι μια φυσική ένωση που συναντάται σε φυτικά τρόφιμα και μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση βασικών μετάλλων και θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.
Οι διατροφολόγοι προτείνουν να μουλιάσουν τους ξηρούς καρπούς πριν την κατανάλωση , καθώς το φυτικό οξύ που περιέχει μειώνει την απορρόφηση των πολύτιμων θρεπτικών στοιχείων. Η διαδικασία του μουλιάσματος συμβάλλει στη διάσπαση του φυτικού οξέος , επιτρέποντας στον οργανισμό να κάνει πιο αποτελεσματικά τις βιταμίνες και τα μέταλλα.
Όταν οι ξηροί καρποί εμποτίζονται με νερό , το φυτικό οξύ απελευθερώνεται, διευκολύνει την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Είναι σημαντικό, ιδιαίτερα αν τους μουλιάζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, να αλλάζετε το νερό κάθε 2-3 ώρες για καλύτερα αποτελέσματα.
Αμύγδαλα – 12 ώρες
Καρύδια – 8 ώρες
Πεκάν – 8 ώρες
Κουκουνάρια – 8 ώρες
Φουντούκια – 8 ώρες
Σπόροι κολοκύθας – 7 ώρες
Κάσιους – 6 ώρες
Σπόροι λιναρίου – 6 ώρες
Macadamia – 4 ώρες
Ακολουθώντας τη μέθοδο, μπορείτε να απολαμβάνετε τους ξηρούς καρπούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη απορρόφηση των ευεργετικών συστατικών τους.
Κακή στιγμή για την Εθνική Τουρκίας, αλλά και για τον Παναθηναϊκό, στον προημιτελικό του EuroBasket…
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αποστόλου Κλήμεντος, των Αγίων μαρτύρων Μηνοδώρας…
Νέα δεδομένα προκύπτουν σχετικά με την ανάληψη του Final Four της Euroleague το 2026. Ενώ…
Οι Illuminati και τα σκοτεινά μυστικά των Πεφωτισμένων... Η κρυφή ζωή και τα σχέδια για…
Που και πως ζει ο Πέτρος Φιλιππίδης δύο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά, που ξέσπασε…
Σοκ: Κατέρρευσε η οροφή στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ... Κραυγή απόγνωσης και αγωνίας από το…