Το φυτικό οξύ είναι μια φυσική ένωση που συναντάται σε φυτικά τρόφιμα και μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση βασικών μετάλλων και θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.
Οι διατροφολόγοι προτείνουν να μουλιάσουν τους ξηρούς καρπούς πριν την κατανάλωση , καθώς το φυτικό οξύ που περιέχει μειώνει την απορρόφηση των πολύτιμων θρεπτικών στοιχείων. Η διαδικασία του μουλιάσματος συμβάλλει στη διάσπαση του φυτικού οξέος , επιτρέποντας στον οργανισμό να κάνει πιο αποτελεσματικά τις βιταμίνες και τα μέταλλα.
Όταν οι ξηροί καρποί εμποτίζονται με νερό , το φυτικό οξύ απελευθερώνεται, διευκολύνει την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Είναι σημαντικό, ιδιαίτερα αν τους μουλιάζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, να αλλάζετε το νερό κάθε 2-3 ώρες για καλύτερα αποτελέσματα.
Αμύγδαλα – 12 ώρες
Καρύδια – 8 ώρες
Πεκάν – 8 ώρες
Κουκουνάρια – 8 ώρες
Φουντούκια – 8 ώρες
Σπόροι κολοκύθας – 7 ώρες
Κάσιους – 6 ώρες
Σπόροι λιναρίου – 6 ώρες
Macadamia – 4 ώρες
Ακολουθώντας τη μέθοδο, μπορείτε να απολαμβάνετε τους ξηρούς καρπούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη απορρόφηση των ευεργετικών συστατικών τους.
Συντάξεις Μαΐου: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς; Οι αλλαγές που έρχονται στον τρόπο καταβολής…
Πόσες φορές εμφανίστηκε ο Χριστός στη Γη μετά την Ανάσταση; Οι έντεκα καταγεγραμμένες εμφανίσεις του…
Τι συμβολίζει ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκος; Τα φρικτά βασανιστήρια και τα θαύματα... Η…
Τι μυστικά κρύβει το κοκορέτσι; Η άγνωστη ιστορία και οι ρίζες μιας μυστήριας παράδοσης που…
Δεύτε λάβετε Φως Χριστός Ανέστη Χρόνια Πολλά Ελλάδα Live η Ακολουθία της Αναστάσεως από τον…
Το Πάσχα των πλούσιων Ελλήνων σε απίστευτα γιοτ και χολιγουντιανές βίλες... Από τις Σπέτσες και…