Advertisement
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζυμαρικά με σπαράγγια και αντζούγιες: Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα

Advertisement

Τα σπαράγγια, με την ανοιξιάτικη φρεσκάδα τους και την ελαφρώς πικρή γεύση, είναι ένα λαχανικό που δεν χρειάζεται πολλά για να αναδείξει την νοστιμιά του. Επιπλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες, ομελέτες ή να συνοδεύσουν ψητά ψάρια.

Υλικά
200 γρ. σπαγγέτι
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
8 φιλέτα αντσούγιας, ψιλοκομμένα
1 πρέζα μπούκοβο
200 γρ. σπαράγγια, σε μέγεθος μπουκιάς
125 ml λευκό ξηρό κρασί
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το κραμπλ
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, σε κομματάκια
καθώς 2 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αρχικά ετοιμάζουμε το κράμπλ: Χτυπάμε το ψωμί και τους σπόρους μάραθου σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε γουδί, μαζί με αλάτι, μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τα ψίχουλα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Έπειτα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Κρατάμε λίγο από το νερό και τα σουρώνουμε.
Στη συνέχεια σοτάρουμε το σκόρδο, τις αντζούγιες και το μπούκοβο σε ένα τηγάνι μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν τα σπαράγγια.
Κατόπιν ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τα σπαράγγια, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
Επίσης προσθέτουμε πιπέρι.
Τέλος σερβίρουμε τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με το κράμπλ.

Advertisement

Χορηγούμενο

Advertisement

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Advertisement
Back to top button