Τα σπαράγγια, με την ανοιξιάτικη φρεσκάδα τους και την ελαφρώς πικρή γεύση, είναι ένα λαχανικό που δεν χρειάζεται πολλά για να αναδείξει την νοστιμιά του. Επιπλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες, ομελέτες ή να συνοδεύσουν ψητά ψάρια.
Υλικά
200 γρ. σπαγγέτι
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
8 φιλέτα αντσούγιας, ψιλοκομμένα
1 πρέζα μπούκοβο
200 γρ. σπαράγγια, σε μέγεθος μπουκιάς
125 ml λευκό ξηρό κρασί
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το κραμπλ
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, σε κομματάκια
καθώς 2 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
Αρχικά ετοιμάζουμε το κράμπλ: Χτυπάμε το ψωμί και τους σπόρους μάραθου σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε γουδί, μαζί με αλάτι, μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τα ψίχουλα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Έπειτα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Κρατάμε λίγο από το νερό και τα σουρώνουμε.
Στη συνέχεια σοτάρουμε το σκόρδο, τις αντζούγιες και το μπούκοβο σε ένα τηγάνι μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν τα σπαράγγια.
Κατόπιν ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τα σπαράγγια, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
Επίσης προσθέτουμε πιπέρι.
Τέλος σερβίρουμε τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με το κράμπλ.
Λένα Σαμαρά: Η τελευταία συγκλονιστική πράξη αγάπης και το σπαρακτικό «αντίο» του αδελφού της Κώστα…
Θάνατος Λένας Σαμαρά: Τι λέει ο Γεωργιάδης για το Σισμανόγλειο; Η απάντηση από τον Υπουργό…
Ο Κώστας Σλούκας, ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες μπασκετμπολίστες, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον…
Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου (9/8) στο λιμάνι του Πειραιά, όταν το καταμαράν Flying…
Θλίψη στον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών ο Θόδωρος Πάλλας.…
Ο Ρισόν Χολμς βρίσκεται πλέον στην Αθήνα, έτοιμος να ενταχθεί στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Ο…