Τούρτα Βανίλια! Η πιο εύκολη συνταγή για μια υπέροχη τούρτα βανίλια για αρχάριους και αρχάριες! Την έχεις έτοιμη μέσα σε 20 λεπτά με την πιο πλούσια, βελούδινη και γευστική κρέμα!
Συστατικά για την εύκολη τούρτα βανίλια
30 τμχ μπισκότα σαβαγιάρ
Για την κρέμα
600 γρ τυρί μασκαρπόνε
200 γρ ζάχαρη άχνη
1 κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 σφηνάκι ποτό της αρεσκείας σας
250 γρ κρέμα γάλακτος 35%(για σαντιγί)
Για την σαντιγί
250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.τ.σ ζάχαρη άχνη
Φρούτα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε χτυπώντας στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το μασκαρπόνε με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το ποτό.
Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουνε τα 2 μείγματα στον ένα κάδο και ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις με μια μαρίζ.
Σε ένα αποσπώμενο τσέρκι 20εκ τοποθετούμε όρθια γύρω γύρω τα σαβαγιάρ, επίσης τοποθετούμε και στη βάση σαβαγιάρ ώστε όταν βάλουμε την κρέμα να κάτσει πάνω.
Βάζουμε τη μισή ποσότητα κρέμας μασκαρπόνε στο τσέρκι, στη συνέχεια βάζουμε χοντρό σπασμένα μπισκότα, έπειτα καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε.
Τέλος στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη με το σύρμα και κάνουμε με κορνε ζαχαροπλαστικής σχέδια πάνω στην τελευταία στρώση κρέμας.
Τοποθετούμε φρούτα της αρεσκείας μας και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Χορηγούμενο