Υλικά:
- 500 γρ. μανιτάρια champignon
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκ. σκόρδο
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. σπανάκι
Για το αυγολέμονο
- 3 κρόκους, από μεσαία αυγά
- 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 ματσάκι άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- 1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι, το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Τοποθετούμε τα μανιτάρια στο ξύλο κοπής, τα πιέζουμε με την παλάμη μας και τα ψιλοκόβουμε.
Μεταφέρουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα σε δόσεις και τα σοτάρουμε για 6-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε με την κουτάλα, κλείνουμε ξανά το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 4-5 λεπτά.
Για το αυγολέμονο
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, τη μουστάρδα, τον χυμό και το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε ξανά.
Προσθέτουμε σταδιακά 2-3 κουταλιές από τον καυτό ζωμό της κατσαρόλας και παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα για 5 δευτερόλεπτα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ανακινώντας την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε με πιπέρι, 1 φέτα λεμονιού, ψιλοκομμένο άνηθο και ελαιόλαδο.
Tip από τον Άκη
Αν βγει πολύ πηχτή η μαγειρίτσα, μπορούμε να προσθέσουμε ½ λίτρο καυτό νερό.
Χορηγούμενο