ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Αγγουράκι τουρσί σε φέτες!

Τραγανό με τη χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση του το αγγουράκι τουρσί δίνει ένταση σε ότι συνδυάσουμε, burger, πιατέλα για μεζέ ή σαλάτα.

Η διαδικασία είναι πανεύκολη, χρειαζόμαστε μόνο να βρούμε νόστιμα και γευστικά αγγουράκια. Καθώς λίγη υπομονή για να ετοιμαστεί και να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Επίσης οι επιλογές των αρωματικών και καρυκευμάτων είναι άπειρες ανάλογα τις προτιμήσεις μας. Εδώ θα δούμε μία από τις κλασικές συνταγές αλλά μη φοβηθείτε να αυτοσχεδιάσετε και να πειραματιστείτε!

Υλικά

10 αγγουράκια
2 φύλλα δάφνης
16-20 κόκκους πιπεριού
2 σκελίδες σκόρδο
1 κγ σπόρους κόλιανδρου
1/3 άνηθο
8 – 10 αγγουράκια
400 ml νερό
300 ml ξύδι από λευκό κρασί
100 γρ ζάχαρη
1,5-2 κγ χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Παίρνουμε 2-3 αποστειρωμένα ψηλά γυάλινα βάζα (Ανάλογα το μέγεθός τους και το μέγεθος που είχαν τα αγγουράκια ώστε να χωράνε σαν ποσότητα). Και βάζουμε στο κάθε ένα από 8-10 κόκκους πιπεριού, 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση ή σε λεπτές φέτες, 1/2 κγ σπόρους κόλιανδρου και λίγα κλωνάρια άνηθο.

Βήμα 2
Έπειτα κόβουμε σε φέτες 0,5-1 cm τα αγγουράκια και τα τοποθετούμε κάθετα μέσα στα βάζα.

Βήμα 3
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνει το νερό, το ξύδι, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Βήμα 4
Επιπλέον τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη. Και το αλάτι και τα αποσύρουμε από την εστία.

Βήμα 5
Στη συνέχεια το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και όπως είναι ζεστό, γεμίζουμε με αυτό τα βάζα (με μεγάλη προσοχή και δαν ακουμπάμε με τα χέρια μας για να μην καούμε, το καλύτερο είναι να τα έχουμε είμαι σε σένα ταψί κατά προτίμηση μέσα στο νεροχύτη).

Βήμα 6
Μετά κλείνουμε με το καπάκι πολύ καλά.
Ακόμα τα αφήνουν σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν και έπειτα τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Βήμα 7
Όταν περάσουν 24 ώρες μπορώ να τα τα σερβίρουμε ή να τα χρησιμοποιήσουμε στις συνταγές μας.
Τέλος αποθηκεύονται στο ψυγείο για μήνες.

Back to top button