ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγγουράκι τουρσί σε φέτες!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Τραγανό με τη χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση του το αγγουράκι τουρσί δίνει ένταση σε ότι συνδυάσουμε, burger, πιατέλα για μεζέ ή σαλάτα.

Η διαδικασία είναι πανεύκολη, χρειαζόμαστε μόνο να βρούμε νόστιμα και γευστικά αγγουράκια. Καθώς λίγη υπομονή για να ετοιμαστεί και να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Επίσης οι επιλογές των αρωματικών και καρυκευμάτων είναι άπειρες ανάλογα τις προτιμήσεις μας. Εδώ θα δούμε μία από τις κλασικές συνταγές αλλά μη φοβηθείτε να αυτοσχεδιάσετε και να πειραματιστείτε!

Υλικά

10 αγγουράκια
2 φύλλα δάφνης
16-20 κόκκους πιπεριού
2 σκελίδες σκόρδο
1 κγ σπόρους κόλιανδρου
1/3 άνηθο
8 – 10 αγγουράκια
400 ml νερό
300 ml ξύδι από λευκό κρασί
100 γρ ζάχαρη
1,5-2 κγ χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Παίρνουμε 2-3 αποστειρωμένα ψηλά γυάλινα βάζα (Ανάλογα το μέγεθός τους και το μέγεθος που είχαν τα αγγουράκια ώστε να χωράνε σαν ποσότητα). Και βάζουμε στο κάθε ένα από 8-10 κόκκους πιπεριού, 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση ή σε λεπτές φέτες, 1/2 κγ σπόρους κόλιανδρου και λίγα κλωνάρια άνηθο.

Βήμα 2
Έπειτα κόβουμε σε φέτες 0,5-1 cm τα αγγουράκια και τα τοποθετούμε κάθετα μέσα στα βάζα.

Βήμα 3
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνει το νερό, το ξύδι, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Βήμα 4
Επιπλέον τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη. Και το αλάτι και τα αποσύρουμε από την εστία.

Βήμα 5
Στη συνέχεια το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και όπως είναι ζεστό, γεμίζουμε με αυτό τα βάζα (με μεγάλη προσοχή και δαν ακουμπάμε με τα χέρια μας για να μην καούμε, το καλύτερο είναι να τα έχουμε είμαι σε σένα ταψί κατά προτίμηση μέσα στο νεροχύτη).

Βήμα 6
Μετά κλείνουμε με το καπάκι πολύ καλά.
Ακόμα τα αφήνουν σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν και έπειτα τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Βήμα 7
Όταν περάσουν 24 ώρες μπορώ να τα τα σερβίρουμε ή να τα χρησιμοποιήσουμε στις συνταγές μας.
Τέλος αποθηκεύονται στο ψυγείο για μήνες.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ο πόνος μετά την προπόνηση: Οι 4 αλλαγές που συμβαίνουν στους μύες σου

Όποιος γυμνάζεται έχει νιώσει μυϊκό πόνο μετά από έντονη προπόναση. Αυτός ο πόνος, αν και…

9 λεπτά ago

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 5χρονη πέθανε από στρεπτοκοκκική λοίμωξη και σηψαιμία

Ένα 5χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του χθες σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης από ταχείας…

38 λεπτά ago

Απότομη αλλαγή του καιρού: Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρά φαινόμενα

Παρόλο που ο καιρός στην Ελλάδα θυμίζει καλοκαίρι, με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 30 βαθμούς,…

51 λεπτά ago

Τουρκικό δημοσίευμα “φωτιά”: “Συμφωνία Παναθηναϊκού με Σορτς!”

Σύμφωνα με το Euroleague Time στο X, ο Παναθηναϊκός φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία…

1 ώρα ago

Ο εθισμός των εφήβων στο διαδίκτυο: Ένα αυξανόμενο πρόβλημα με σοβαρές συνέπειες (βίντεο)

Η εξάρτηση των εφήβων από το διαδίκτυο αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Επηρεάζοντας τη συμπεριφορά, την υγεία…

2 ώρες ago

Σοκ στο Ηράκλειο: Γέννησε και πέταξε το νεογέννητο στα σκουπίδια

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης η περίπτωση μιας 35χρονης γυναίκας. Η…

2 ώρες ago