ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγγουράκι τουρσί σε φέτες!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Τραγανό με τη χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση του το αγγουράκι τουρσί δίνει ένταση σε ότι συνδυάσουμε, burger, πιατέλα για μεζέ ή σαλάτα.

Η διαδικασία είναι πανεύκολη, χρειαζόμαστε μόνο να βρούμε νόστιμα και γευστικά αγγουράκια. Καθώς λίγη υπομονή για να ετοιμαστεί και να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Επίσης οι επιλογές των αρωματικών και καρυκευμάτων είναι άπειρες ανάλογα τις προτιμήσεις μας. Εδώ θα δούμε μία από τις κλασικές συνταγές αλλά μη φοβηθείτε να αυτοσχεδιάσετε και να πειραματιστείτε!

Υλικά

10 αγγουράκια
2 φύλλα δάφνης
16-20 κόκκους πιπεριού
2 σκελίδες σκόρδο
1 κγ σπόρους κόλιανδρου
1/3 άνηθο
8 – 10 αγγουράκια
400 ml νερό
300 ml ξύδι από λευκό κρασί
100 γρ ζάχαρη
1,5-2 κγ χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Παίρνουμε 2-3 αποστειρωμένα ψηλά γυάλινα βάζα (Ανάλογα το μέγεθός τους και το μέγεθος που είχαν τα αγγουράκια ώστε να χωράνε σαν ποσότητα). Και βάζουμε στο κάθε ένα από 8-10 κόκκους πιπεριού, 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση ή σε λεπτές φέτες, 1/2 κγ σπόρους κόλιανδρου και λίγα κλωνάρια άνηθο.

Βήμα 2
Έπειτα κόβουμε σε φέτες 0,5-1 cm τα αγγουράκια και τα τοποθετούμε κάθετα μέσα στα βάζα.

Βήμα 3
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνει το νερό, το ξύδι, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Βήμα 4
Επιπλέον τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη. Και το αλάτι και τα αποσύρουμε από την εστία.

Βήμα 5
Στη συνέχεια το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και όπως είναι ζεστό, γεμίζουμε με αυτό τα βάζα (με μεγάλη προσοχή και δαν ακουμπάμε με τα χέρια μας για να μην καούμε, το καλύτερο είναι να τα έχουμε είμαι σε σένα ταψί κατά προτίμηση μέσα στο νεροχύτη).

Βήμα 6
Μετά κλείνουμε με το καπάκι πολύ καλά.
Ακόμα τα αφήνουν σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν και έπειτα τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Βήμα 7
Όταν περάσουν 24 ώρες μπορώ να τα τα σερβίρουμε ή να τα χρησιμοποιήσουμε στις συνταγές μας.
Τέλος αποθηκεύονται στο ψυγείο για μήνες.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Άγιος Παΐσιος: «4 χρόνια θα κρατήσει το χάος» – Η συγκλονιστική προφητεία που φαίνεται να επιβεβαιώνεται

Άγιος Παΐσιος: «4 χρόνια θα κρατήσει το χάος» - Η συγκλονιστική προφητεία που φαίνεται να…

2 ώρες ago

Βουλευτής βρέθηκε νεκρός μέσα στο Κοινοβούλιο

Ο νεαρός βουλευτής Έμελι Πελτόνεν βρέθηκε νεκρός μέσα στο Κοινοβούλιο σκορπώντας σοκ και θλίψη σε…

7 ώρες ago

Ανατροπές και εκπλήξεις στα μπουζούκια: Τα νέα σχήματα στις πίστες της Αθήνας

Έρχονται ανατροπές και εκπλήξεις στα μπουζούκια... Τα νέα σχήματα που θα δούμε στις νυχτερινές πίστες…

14 ώρες ago

Παναθηναϊκός – Σαμσουνσπόρ: Που και πότε θα δούμε τον αγώνα για τα play-off του Europa League

Παναθηναϊκός - Σαμσουνσπόρ: Που και πότε θα δούμε τον αγώνα για τα play-off του Europa…

14 ώρες ago

Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας: Η Φίνος Φιλμ μας ταξιδεύει μέσα από το φακό του ελληνικού κινηματογράφου

Σήμερα, 19 Αυγούστου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας, και η Φίνος Φιλμ δεν θα μπορούσε…

15 ώρες ago

Συναγερμός στη Σαλαμίνα: Ψαράδες κρεμούν λαγοκέφαλους στα δέντρα ως προειδοποίηση

Μια ασυνήθιστη και ανησυχητική εικόνα υποδέχεται τους επισκέπτες στην παραλία ΝΑΤΟ της Σαλαμίνας. Όπου ψαράδες…

15 ώρες ago