Μια εύκολη σαλάτα που μοιάζει με το τζατζίκι αλλά χωρίς το σκόρδο, για όσους δεν το πολυ-συμπαθούν. Το αγγούρι ταιριάζει υπέροχα με το γιαούρτι σε μια σαλάτα δροσερή, ιδανική για τώρα που έχει αρχίσει να ζεσταίνει ο καιρός!
Υλικά:
150 γρ. αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε κυβάκια, χωρίς τους σπόρους
20 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 ½ κουτ. σούπας μηλόξιδο
½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Tips
Εμπλουτίστε τη γεύση της με ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο σκόρδο ή φρέσκο κρεμμυδάκι. Της ταιριάζουν πολύ!
Χορηγούμενο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, κλείνουμε με το καπάκι και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Βήμα 2
Τη σερβίρουμε δροσερή από το ψυγείο.
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο