Χορηγούμενο
ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Αυτός είναι ο πρώην διαιτητής και στέλεχος της ΝΔ που εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό

Τι λέει ο ίδιος;

Χορηγούμενο

Ο πρώην διαιτητής Φίλιππος Ντόβας, είναι αυτός του οποίου το όνομα φέρεται να έχει δώσει στις ανακριτικές αρχές το 12χρονο κορίτσι που βίαζαν ο κομματάρχης της ΝΔ Ηλίας Μίχος και πολλά άλλα άτομα και γι’ αυτό καλείται από την ανακρίτρια.

Ο πρώην διαιτητής, είναι γνωστός νεοδημοκράτης, που ανήκει στην τοπική οργάνωση του κόμματος στον Κολωνό, όπως και πρώην υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική.

Αξίζει να τονιστεί ότι η 12χρονη από τα Σεπόλια στην κατάθεσή της φέρεται να μίλησε για έναν οδοντίατρο, πρώην διαιτητή ποδοσφαίρου, με τον οποίο υποστηρίζει ότι είχε συναντηθεί. Χαρακτηριστικά η 12χρονη ανέφερε: Όπως και με το δερματολόγο με είχε στείλει να χτυπήσω το κουδούνι στο ιατρείο του. Εκεί βρισκόμασταν. Δε θυμάμαι το όνομα του αλλά ξέρω πού είναι το οδοντιατρείο» κατέθεσε η ανήλικη.

Τι υποστηρίζει ο Ντόβας;

Ο Ντόβας μίλησε για πρώτη φορά στην εκπομπή του OPEN «Δίκη στο OPEN».

«Έχω χρέος να πω δυο κουβέντες για όσα με κατηγορούν. Ενημερώνω το πανελλήνιο ότι ξέρω την οικογένεια περισσότερα από 20 χρόνια. Το κοριτσάκι το ήξερα από μωρό και τη μητέρα της και τα άλλα παιδιά. Το κοριτσάκι από πέρσι ήρθε με τη γιαγιά και είχαμε μια γνωριμία με όλους και το συμβούλευα, του έδινα κατευθύνσεις, μας ζητούσε και μία οικονομική βοήθεια 2-3 ευρώ για να πάρουν κάτι με τα αδέρφια της και σήμερα έρχονται και με κατηγορούν για τη γνωριμία που είχα με το παιδάκι.

Να μη μου λένε ότι έχει υπάρξει βιασμός, να μη μου λένε ότι την έχω ακουμπήσει κι εγώ να πρέπει να περάσω από ανάκριση. Στη δικογραφία που έχει πολλές ασάφειες, αισθάνομαι πολύ όμορφα που βγαίνω και τα λέω στον κόσμο. Μπορώ να αναλύσω την κατάθεση του κοριτσιού πρόταση με πρόταση» είπε αρχικά ο κ. Ντόβας.

Τι λέει για τον Ηλία Μίχο;

Όσον αφορά τη σχέση του με τον Ηλία Μίχο είπε ότι «έχω να του μιλήσω από το 2019 όταν δεν μου φέρθηκε όπως έπρεπε στον προεκλογικό μου αγώνα. Δε θέλω να πω ονόματα. Αλλά όταν μου ζήτησε κάτι, εγώ προσφέρθηκα και τον βοήθησα. Και όταν ήταν να με βοηθήσουν με τον άλλο συνυποψήφιο με αγνόησαν κι εκεί του έκοψα και την καλημέρα. Το λέω δημόσια».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν ξέρει να εξηγήσει γιατί η 12χρονη φέρεται να έχει καταθέσει ότι ο Ηλίας Μίχος της είπε να πάει στον ίδιο:

«Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Όταν είσαι μια γειτονιά, στα 50 μέτρα, και το κοριτσάκι πέρναγε μια φορά τι βδομάδα, «τι κάνετε κ Φίλιππα», το ένα το άλλο. Όπως και η μητέρα της όταν πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο. Όταν έχεις μια καλημέρα με ευγένεια, το κάνεις με όλους τους γείτονες».

Τα χρήματα που έδινε στην 12χρονη

Στο ερώτημα, δε, αν έδωσε στην 12χρονη χρήματα, ο Φίλιππος Ντόβας απάντησε ότι:

«Βεβαίως έδωσα χρήματα στο παιδί και τη γυναίκα. Κι εγώ και όλοι όσοι ήταν στο γραφείο μου. Πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον Μίχο, η μητέρα ήρθε και μου λέει να της δανείσω 20 ευρώ για ένα σοβαρό πρόβλημα. Της λέω είσαι μητέρα 8 παιδιών, θα σκεφτώ να μη σου δανείσω 20 ευρώ; Και αν δεν τα έχω, θα τα ψάξω να τα βρω. Της λέω έλα σε μία ώρα να σου τα δώσω».

Τι λέει για τις σεξουαλικές επαφές, που ισχυρίζεται η 12χρονη ότι είχε μαζί του;

Όσον αφορά τις αναφορές από την 12χρονη ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή ο 60χρονος οδοντοτεχνίτης στο επάγγελμα εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «αυτό δεν έγινε ποτέ σε ό,τι έχω ιερό στη ζωή μου.

Εγώ πνίγομαι όταν τα βλέπω όλα αυτά. Λέει ήταν ένας άντρας που είχε έρθει σε επαφή. Επαφή είναι και όταν είμαστε δίπλα στο στούντιο. Επαφή ήταν όταν της έλεγα αν η γιαγιά το ξέρει που πας στον λόφο που είναι μία περιοχή με παραβατικότητα; Να το προστατεύσω το παιδί από πολλούς κινδύνους».

«Δεν την ακούμπησα ποτέ. O ρόλος μου ήταν καθαρά συμβουλευτικός, δυο κουβέντες για να καταλάβει για την παραβατικότητα της περιοχής στον Κολωνό. Της έλεγα θα σε πάρουν και θα σου αφαιρέσουν όργανα και θα σε ξαναστείλουν στο σπίτι.

«Να προσέχεις…»

Της έλεγα να προσέχει. Μου έλεγε είναι με τη γιαγιά της και ήμουν ήσυχος. Μιλούσα με τη γιαγιά και ήξερα ότι τα προστάτευε τα παιδιά. Ερχόταν και με τα αδερφάκια της. Δεν ήμουν ποτέ μόνος μου. Είτε ήταν τα αδέρφια της είτε είχα κι εγώ δικούς μου ανθρώπους εκεί. Όσοι ήταν εκεί θέλουν να έρθουν την Παρασκευή για να το αποδείξουν» πρόσθεσε ο Φίλιππος Ντόβας.

Όπως είπε έχει ζητήσει να υπάρξει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του ιδίου με την 12χρονη αν και, όπως πρόσθεσε, «δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει». «Επικοινώνησα αμέσως και με τη γιαγιά της γιατί “καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται”. Τους λέω τι πράγματα είναι αυτά. Αν έχω ακουμπήσει εγώ το κοριτσάκι με το να του δώσω 2-3 ευρώ για να πάει στον λόφο με τα αδερφάκια της να πάρουν κάτι όπως κάνουν όλοι ή να το συμβουλεύω αν αυτό είναι κακό, τι να πω από εκεί και πέρα» είπε ακόμα ο πρώην διαιτητής.

«Από ό,τι βλέπω εδώ, το παιδί με ήξερε πολύ καλά και λέει δε θυμάται το όνομά μου. Το παιδί λέει κάποια πράγματα που δεν στέκουν. Δεν ξέρω, μήπως το καθοδηγήσανε; Δεν ξέρω τι να πω. Το ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και μάλιστα προεκλογικά, με βάζει σε πολλές υποψίες. Θα δώσω τον αγώνα μου. Γιατί αν έχω κάνει κάτι, το ξέρω εγώ, το κοριτσάκι και ο Θεός. Επειδή όμως ο Θεός δεν μπορεί να δώσει κατάθεση, παρακάλεσα την οικογένεια να ρωτήσουνε το παιδί» συνέχισε στις εξηγήσεις του για την υπόθεση.

Οι επισκέψεις της 12χρονης

Στο ερώτημα αν θα υποψιάζονταν με τις επισκέψεις της 12χρονης ο κ. Ντόβας απάντησε: «Επειδή με ήξεραν και για το ήθος μου και γιατί βοηθούσα κι άλλον κόσμο να πάρουν ένα γάλα, ένα ψωμί, το κοριτσάκι το συμβούλευα, του έλεγα το ξέρει η γιαγιά ότι σου δίνω 2-3 και 5 ευρώ; Μου είπε το ξέρει, μην ανησυχείτε. Εγώ το λυπόμουν και το έκανα. Μίλησα σήμερα με τη γιαγιά και της είπα ότι το θεωρούσα ασήμαντο να της πω ότι της έδινα 2-3 ευρώ. Είχαμε σύμπλευση σε όλα και μου λέει ότι θα ρωτήσω το κοριτσάκι γιατί δεν μπορεί να με καταστρέψει για κάτι που δεν φταίω. Το φωνάζω και το διατυμπανίζω».

Γιατί τον κατηγορεί η 12χρονη;

Ερωτηθείς, επίσης, αν σκέφτεται τι λόγο είχε η 12χρονη να τον κατηγορήσει εκείνος απάντησε ότι «αυτό είναι που με προβληματίζει και να λέει ότι το έστελνε ο Μίχος που εγώ δεν μιλάω με τον Μίχο, να μη θυμάται το όνομα μου όταν πέρναγε και μου έλεγε “καλημέρα κ. Φίλιππε τι κάνετε”. Έχω πέσει από τα σύννεφα».

Όσον αφορά την κατάσταση της οικογένειας της 12χρονης ο πρώην διαιτητής σχολίασε ότι «δυστυχισμένους δεν μπορώ να τους πω γιατί η μητέρα ήταν αξιοπρεπής αλλά ήταν εμφανές το οικονομικό πρόβλημα. Μια γυναίκα με 8 παιδιά δεν ξέρω πως μπορεί να δουλεύει, ίσως να είχε και βοήθειες από τη γιαγιά μία υπέροχη κυρία, από τις αδερφές της, ο άντρας της πότε ήταν στα καράβια πότε εδώ και πότε εκεί. Εμένα μου αρκούσε μια καλημέρα και όλοι ξέρανε ο Φίλιππος το παιδί ο καλός άνθρωπος».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «από τον Αύγουστο και μετά δεν το είδα το κοριτσάκι. Όταν ξέσπασε αυτό δεν έβλεπα κανέναν. Εξαφανίστηκαν όλοι μετά, δεν βλέπαμε κανέναν».

Οι σχέσεις με τον Ηλία Μίχο

«Είναι ηλίθιος και αχάριστος» είπε ειδικά για τον Ηλία Μίχο και συμπλήρωσε: «Όταν δήλωσα την υποψηφιότητα μου είπε είσαι το πρώτο όνομα. Μπορείς να βοηθήσεις ένα δικό μου παιδί εδώ στον Κολωνό. Το συζητάς του είπα, εγώ πάντα δοτικός και να βοηθήσω. Όπου πάω θα τον παίρνω, πάω σε ένα σχολείο, πάω σε μία συνάντηση με 10 ανθρώπους, τον παίρνω τον κύριο.

Ηταν άνθρωπος του Μίχου. Μετά από 10 μέρες έκαναν συγκεντρώσεις και δε με κάλεσαν και τους έκοψα την καλημέρα. Ούτε καν τους ξαναείδα. Δεν ανταλλάξαμε μηνύματα. Είχαμε μια καλημέρα, να πάω από το μαγαζί του να πάρω κάτι».

Διευκρίνισε, δε, ότι δεν θα είναι υποψήφιος με την παράταξη του Γιώργου Πατούλη όπως είχε συμβεί το 2019 εξηγώντας ότι «δεν ταιριάζει η φιλοσοφία μου, έχω φύγει από την παράταξη. Δεν συγκρούομαι και δεν θα κατηγορήσω κανέναν».

Η παραίτηση από τη διαιτησία και την πολιτική

Στην ερώτηση, τέλος, αν θα παραιτηθεί από τη διαιτησία και την πολιτική ο Φίλιππος Ντόβας απάντησε:

«Επειδή ξέρω ότι η προσβολή αυτή είναι μεγάλη, θα παραιτηθώ από όλα. Αλλά το θέμα είναι γιατί να μου κάνει κακό με τη δουλειά μου. Γιατί δουλεύω σε νοσοκομείο και θα έχω πρόβλημα με την οικογένειά μου. Έχω δυο παιδιά, το συζητάμε, έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Αλλά όμως αυτός που ξέρει αν έχω ακουμπήσει το κοριτσάκι είναι ο κόσμος που ήταν εκεί και έβλεπε ότι ερχόταν για 2-3 λεπτά και έφευγε.

Η επαφή είναι αυτή που με τρελαίνει. Γιατί στους άλλους λέει είχαμε έρθει σε επαφή σεξουαλική, με πληρώνανε, με κάνανε κι εμένα λέει ότι ήρθε σε επαφή που του λέγαμε πέντε κουβέντες να προσέχει».


Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button