Με τη γλυκιά γεύση των φρέσκων σύκων και την κρεμώδη υφή του ανθότυρου, αυτό το cheesecake είναι το ιδανικό επιδόρπιο για το φθινόπωρο. Χωρίς καθόλου ζάχαρη, είναι ένα ανάλαφρο, εντυπωσιακό γλυκό. Που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.
Υλικά για 6-8 μερίδες
100 γρ. τριμμένα μπισκότα Digestive
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα:
600 γρ. φρέσκο, ανάλατο ανθότυρο
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
8 κ.σ. λιωμένο μέλι (ελαφρώς ζεσταμένο)
8 σύκα, κομμένα σε τέταρτα
1 χούφτα χοντροκομμένη καρυδόψιχα
Αρχικά σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο.
Κατόπιν πιέστε το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα (διαμέτρου 22-24 εκ.).
Έπειτα βάλτε τη βάση στο ψυγείο για να σφίξει.
Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε καλά με σύρμα το ανθότυρο, το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, και 2 κουταλιές της σούπας μέλι.
Ωστόσο απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στη βάση μπισκότου.
Μετά βάλτε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Κατόπιν ξεφορμάρετε προσεκτικά, κόψτε σε κομμάτια και γαρνίρετε το καθένα με 3-4 κομμάτια σύκου και χοντροκομμένα καρύδια.
Επίσης περιχύστε κάθε κομμάτι με 1 κουταλιά μέλι πριν το σερβίρισμα.
Tip: Ωστόσο για ακόμα πιο πλούσιο άρωμα, προσθέστε στη γαρνιτούρα μπαχαρικά όπως κανέλα, αστεροειδή γλυκάνισο, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή ακόμα και δενδρολίβανο. Καθώς ταιριάζουν εξαιρετικά με τα σύκα.
Χείμαρρος ο Σταμάτης Γονίδης - Γιατί τα βρόντηξε και αποχωρεί από το σχήμα με τον…
Ποιά ήταν η μοναδική γυναίκα στην οποία υποκλίθηκε η Βασίλισσα Ελισάβετ και πότε ήταν αυτή;…
Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο περιστατικό ήρθαν το μεσημέρι της Κυριακής 31 Αυγούστου κάτοικοι της Πεύκης.…
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε στη δημοσιότητα την ομιλία του Φώτη Ιωαννίδη στα αποδυτήρια της ομάδας.…
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας (1/9) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς ξέσπασε φωτιά σε χαμηλή…
Σύμφωνα με το εορτολόγιο της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου 2025, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του…