Χορηγούμενο
ΚΟΣΜΟΣ

Δραματικές δηλώσεις Μπορέλ για δύσκολο χειμώνα με μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα και φυσικό αέριο!

Τα 'χάδια' στην Τουρκία και η επίθεση στη Μόσχα και προσωπικά στον Πούτιν

Χορηγούμενο

Σε δραματικές δηλώσεις προχώρησε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για σημαντικές ελλείψεις σε τρόφιμα και φυσικό αέριο τον δύσκολο χειμώνα, που έχουμε μπροστά μας και που μόλις άρχισε να δείχνει τα ‘δόντια’ του. Παράλληλα δεν ξέχασε να ‘χαϊδολογήσει’, ξανά, την Τουρκία και να πραγματοποιήσει, επίσης ξανά, μια ολομέτωπη επίθεση στη Μόσχα και τον ίδιο τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Η μηχανή προπαγάνδας του Πούτιν είναι πολύ ισχυρή», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε Ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο.

Ο Μπορέλ δεν ξέχασε επίσης, να μιλήσει και για το… «μέγεθος της παραπληροφόρησης από την πλευρά της Μόσχας, η οποία πλαισιώνει την εργαλειοποίηση της επισιτιστικής ανασφάλειας».

Και κάπου εδώ ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και υπογράμμισε ότι «όπως λέμε ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι εξαιρετικά δύσκολος σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα φυσικού αερίου, πρέπει επίσης να σκεφτούμε και τη διαθεσιμότητα σε τρόφιμα!».

Για τον Μπορέλ φυσικά, όπως και για τους περισσότερους Ευρωπαίους ‘φίλους’ και ‘συμμάχους’ μας το ότι η Τουρκία αρνείται επιδεικτικά και προκλητικά να ευθυγραμμιστεί με τις κυρώσεις της Ευρώπης και γενικότερα της Δύσης κατά της Ρωσίας, δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο και δήλωσε ότι «θα προτιμούσαμε η Τουρκία να είναι ευθυγραμμισμένη με την Ε.Ε. στην επιβολή περιοριστικών μέτρων σε βάρος της Ρωσίας, αλλά επιτρέψτε μου να επιμείνω στα στατιστικά. Υπάρχει αύξηση στις τουρκικές εξαγωγές στη Ρωσία, αλλά όχι αύξηση από την Ε.Ε. στην Τουρκία». Ξεχνώντας, φυσικά, να αναφέρει το ότι μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η Τουρκία έχει επωφεληθεί πολλαπλώς. Από Ρώσους ολιγάρχες που μετέφεραν τον πλούτο τους από την Ευρώπη στην Άγκυρα, τις Δυτικές εταιρείες που αποχωρώντας από τη Ρωσία κατέληξαν όλες -τυχαία- στην Τουρκία, τον τουρισμό και άλλα πολλά…

Όπως, λοιπόν, μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε, ‘πνιγόμαστε’ και για ακόμη μια φορά τσιμουδιά για την Τουρκία από τους κατά τα άλλα συμμάχους και πάνω απ’ όλα ‘φίλους’ μας!…

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button