ΚΟΣΜΟΣ

Δραματικές εξελίξεις: Η Ρωσία προετοιμάζεται για παγκόσμιο πόλεμο!

Οι αποφάσεις που ανακοίνωσε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σοϊγκού προήδρευσε σε σύσκεψη για την εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αυξήσει τον αριθμό του στρατιωτικού προσωπικού στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στο 1,5 εκατομμύριο.

Οι αποφάσεις που θα εφαρμοστούν μέσα στα έτη 2023-2026

Τη δημιουργία δύο νέων διυπηρεσιακών στρατηγικών διοικητικών τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων των στρατιωτικών περιοχών Μόσχας και Λένινγκραντ, καθώς και «αυτοδύναμων ομαδοποιήσεων» δυνάμεων στα ουκρανικά εδάφη που σήμερα κατέχονται από τη Ρωσία.

Η συγκρότηση σώματος στρατού στη Δημοκρατία της Καρελίας, η δημιουργία τριών τμημάτων μηχανοκίνητου πεζικού εντός των δυνάμεων εδάφους και δύο τμημάτων αεροπορικής επίθεσης εντός των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων

Η αναδιοργάνωση επτά ταξιαρχιών  σε τμήματα μηχανοκίνητου πεζικού στις Δυτικές, Κεντρικές, Ανατολικές στρατιωτικές περιοχές. Και στην Κοινή Στρατηγική Διοίκηση του Βόρειου Στόλου.

Η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων (πυρηνικά).

Οι δηλώσεις Σοϊγκού

Πιο αναλυτικά ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα εξής θέματα:

– Η πρόσληψη στρατιωτικού προσωπικού με συμβάσεις έργου.

– Η έγκαιρη προμήθεια στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού και άλλου υλικού σε κέντρα, σχηματισμούς και στρατιωτικές μονάδες.

– Η αύξηση του αριθμού των πεδίων εκπαίδευσης σε στρατιωτικές περιοχές και στα ουκρανικά εδάφη που κατέχονται σήμερα από τη Ρωσία.

– Ο καθορισμός του όγκου εκπαίδευσης φοιτητών και φοιτητών στα ΑΕΙ του Υπουργείου Άμυνας.

– Ο αυξημένος όγκος εκπαίδευσης των ειδικών εκπαιδευτών στα κέντρα εκπαίδευσης σε συνάρτηση με την αυξημένη ανάγκη για στρατεύματα. Μαζί με τη βελτίωση της ικανότητας των υφιστάμενων κέντρων εκπαίδευσης και τη δημιουργία νέων.

Back to top button