Αν ψάχνετε για ένα δροσερό και εύκολο γλυκό, αυτό το cheesecake ψυγείου με φρέσκα βερίκοκα είναι η ιδανική επιλογή. Καθώς η συνταγή είναι απλή και το αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύ και απολαυστικό επιδόρπιο.
Για τη βάση:
Διακόσμηση:
Βήμα 1: Η βάση
Έπειτα σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά τα τριμμένα μπισκότα, το αμύγδαλο, τα αποξηραμένα βερίκοκα και το λιωμένο βούτυρο. Μετά αδειάστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο (24-25 εκ. διάμετρος). Ακόμη πιέστε το ομοιόμορφα με την παλάμη σας για να δημιουργήσετε μια συμπαγή βάση. Ωστόσο τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Βήμα 2: Η κρέμα
Στη συνέχεια στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.
Βήμα 3: Συναρμολόγηση
Επιπλέον αδειάστε την κρέμα πάνω από την παγωμένη βάση μπισκότου και αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να σφίξει. Κατόπιν όταν είναι έτοιμο, ξεφορμάρετε προσεκτικά. Επίσης γαρνίρετε με τα φρέσκα βερίκοκα και τα φυλλαράκια δυόσμου.
Τέλος απολαύστε αυτό το δροσερό και ελαφρύ cheesecake, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!
Η πολιτική πόλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, έπειτα από το βίντεο έξι…
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιός έτρεχε με 210χλμ στην Αττική Οδό με το πολυτελές αυτοκίνητό του; Τι…
Σε συνολικά 1.161 προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού/Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ) προχώρησε το…
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη συνολικά 380 προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών (με σχέση εργασίας Ιδιωτικού…
Στις 21 Νοεμβρίου, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου, μία από τις…
Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου. Έφυγε…