EΛΛΑΔΑ

Έκρηξη οργής, κατά των γιατρών, από τη μητέρα του 2,5 ετών κοριτσιού που πέθανε στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός»

«Δεν ήταν άρρωστη, ήταν μαύρη!»

Αιχμές κατά των γιατρών άφησε η μητέρα του 2,5 ετών κοριτσιού που άφησε την τελευταία του πνοή στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός».

Η μητέρα μιλώντας ελληνικά και αγγλικά υποστήριξε ότι το παιδί της δεν είχε προβλήματα υγείας και ότι οι γιατροί την άφησαν να πεθάνει, επειδή ήταν μαύρη.

Mε δάκρυα στα μάτια υποστήριξε στους δημοσιογράφους «το παιδί μου δεν ήταν άρρωστη, μόνο μαύρη ήταν».

«Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε», είπε και ανέφερε ότι δεν την ενημέρωσε κανένας από το ίδρυμα ότι το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Και υποστηρίζει ότι επικοινώνησαν μαζί της, μόνο, για να της πουν ότι το κοριτσάκι της πέθανε.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Εισαγγελική έρευνα για το 2,5 ετών κοριτσάκι που πέθανε στο βρεφοκομείο

Την παρέμβαση της εισαγγελέως προκάλεσε ο θάνατος του 2,5 ετών κοριτσιού, στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός», στη Θεσσαλονίκη, όπου φιλοξενείτο. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα. Για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, που συνετέλεσαν στον θάνατο του άτυχου κοριτσιού. Η έρευνα, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κινείται προς κάθε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι τα εξής:

Έκθεση από την οποία επήλθε θάνατος, ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Στο πλαίσιο της έρευνας θα προσκομιστούν – μεταξύ άλλων – η ιατροδικαστική έκθεση, ο ιατρικός φάκελος και το ιστορικό νοσηλείας της ανήλικης. Ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ενόρκως γιατροί, υπάλληλοι του ιδρύματος κ.ά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Κατά πληροφορίες, το κοριτσάκι, με καταγωγή από τη Νιγηρία, αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες πρόβλημα με τις αμυγδαλές του και το προηγούμενο 24ωρο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Οι γιατροί φέρεται να χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή για 10 ημέρες και έπειτα θα γινόταν επανέλεγχος. Στη συνέχεια το κοριτσάκι επέστρεψε στο ίδρυμα, καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή και παραμονή του στο νοσοκομείο.

Σήμερα το πρωί όμως εντοπίστηκε νεκρό από υπαλλήλους του δημοτικού βρεφοκομείου.

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι το κοριτσάκι διέμενε με δικαστική απόφαση στον «‘Αγιο Στυλιανό». Κατά της απόφασης είχε προσφύγει η μητέρα του κοριτσιού. Ζητώντας την επιστροφή του παιδιού στο σπίτι, χωρίς να έχει εξεταστεί μέχρι στιγμής το αίτημά της.

Απαρηγόρητη και με δάκρυα στα μάτια η μάνα του παιδιού

Σήμερα στο δημοτικό βρεφοκομείο έσπευσε ιατροδικαστής και ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος. Αργότερα έφτασε και η μητέρα του παιδιού με δάκρυα στα μάτια, η οποία δεν θέλησε να μιλήσει στους δημοσιογράφους.

Τι λέει ο γγ του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως το παιδάκι «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του βρεφοκομείου και του ΕΚΑΒ, που έφτασε άμεσα, δεν κατέστη δυνατό να το κρατήσουμε στη ζωή. Οι στιγμές είναι πάρα πολύ δύσκολες».

Ο κ. Λιακόπουλος είπε πως το κοριτσάκι αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα και πως «μόλις χθες διακομίστηκε κατόπιν εντολής του γιατρού του ιδρύματος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου το είδαν ειδικοί συνάδελφοι και τέθηκε σε αντιβιοτική και φαρμακευτική αγωγή, την οποία και ξεκίνησε. Παρ’ όλα αυτά η υγεία του επιδεινώθηκε τις πρωινές ώρες και με την παρέμβαση των βρεφοκόμων έγιναν όλες οι προσπάθειες και δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή».

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, συμπλήρωσε, πως η διοίκηση του ιδρύματος είναι σε επικοινωνία με την μητέρα και την οικογένεια του παιδιού.

Back to top button