Χορηγούμενο
ΚΟΣΜΟΣ

‘Βόμβα’ από την Welt για την έγκριση των εμβολίων της Pfizer! ‘Περίεργα’ παιχνίδια με τον κορωνοϊό!

Στο φως η επίμαχη αλληλογραφία με τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Χορηγούμενο

Η Γερμανική εφημερίδα «Welt» ρίχνει ‘βόμβα’ και αποκαλύπτει την επίμαχη αλληλογραφία για την έγκριση των εμβολίων της Pfizer.

Πολλές ασυνέπειες στη μελέτη έγκρισης των εμβολίων της Pfizer για τον κορωνοϊό αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Welt» εντείνοντας την κριτική κατά της πολυεθνικής του φαρμάκου που είδε τα έσοδά της να πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δημιουργώντας όμως νέα ερωτήματα για την στάση των Ευρωπαϊκών Αρχών.

Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας, η έγκριση του εμβολίου mRNA Biontech/Pfizer μπορεί να βασίστηκε σε εσφαλμένη τεκμηρίωση. Υπάρχουν αυξανόμενες αμφιβολίες σχετικά με τα δεδομένα από τη βασική μελέτη της φάσης 3.

Η Pfizer από την πλευρά της, αντικρούει τους ισχυρισμούς και αρνείται να επανεξετάσει τα δεδομένα της μελέτης, η οποία της εξασφάλισε τις πολυπόθητες εγκρίσεις.

Τα e-mail του EMA που κατάφερε να αποκτήσει η WELT μέσω της έρευνας, αποκαλύπτουν ότι τόσο ο FDA, η όσο και η Βρετανική MHRA, αλλά και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) είχαν ήδη συμφωνήσει για το χρονοδιάγραμμα της έγκρισης των εμβολίων. Πριν καν μελετήσουν τα έγγραφα της Pfizer.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το σφυροκόπημα κατά της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για τα μυστικά SMS, που είχε ανταλλάξει με τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά. Ενώ ασκείται σκληρή κριτική στην Κομισιόν για απόπειρα συσκότισης της έρευνας.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button