ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός από άρματα μάχης και όπλα, η Ευρώπη στέλνει στην Ουκρανία και άνδρες για στρατολόγηση!

Όλα για τον Ζελένσκι!

Μια περίεργη κίνηση σημειώθηκε από την πλευρά της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία εργάζεται για συμφωνίες με χώρες της ΕΕ, ώστε να σταλούν στην Ουκρανία περισσότεροι άνδρες για να πάρουν μέρος στον πόλεμο.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες πρέπει να είναι Ουκρανοί και σε ηλικία στρατολόγησης και να φύγουν για την χώρα.

Λιθουανία και Λετονία ανταποκρίθηκαν άμεσα

Οι Λιθουανοί και οι Λετονοί αξιωματούχοι ήταν οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν με μηνύματα στις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, το περίεργο είναι πως λίγο αργότερα, η Ουκρανία διέγραψε τις σχετικές δημοσιεύσεις!

Να σημειωθεί πως όλο και περισσότερες χώρες υποκύπτουν στις «πιέσεις» για αποστολή περισσότερων δυνάμεων, περισσότερο αρμάτων μάχης.

Ανοιχτή στο να στείλει Leopard και η Ισπανία

Η Ισπανία είναι ανοικτή στην προμήθεια γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας Μαργκαρίτα Ρόμπλες, μετά την απόφαση της Γερμανίας να στείλει τα άρματα μάχης και να επιτρέψει και σε άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να κάνουν το ίδιο.

Και η Ολλανδία στέλνει άρματα μάχης στον Ζελένσκι

Η Ολλανδία δήλωσε επίσης έτοιμη να παραδώσει άρματα μάχης στην Ουκρανία. Αν χρειαστεί και η Φινλανδία ότι θα είναι μεταξύ των χωρών που στέλνουν άρματα μάχης στη χώρα αυτή.

Η Ρόμπλες είπε στο πρακτορείο ειδήσεων EFE πως η Ισπανία θα ενεργήσει σε συντονισμό με τους Δυτικούς συμμάχους βοηθώντας την Ουκρανία να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με τον ερευνητή σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, στο κέντρο σκέψης Elcano Φελίς Αρτεάγκα, η Ισπανία διαθέτει 108 άρματα μάχης 24A. Περίπου τα μισά από αυτά βρίσκονται στους ισπανικούς θύλακες Θέουτα και Μελίγια και 53 είναι σε εφεδρεία. Και θα πρέπει να επανεξοπλιστούν, είπε ο Αρτεάγκα, ο οποίος πρόσθεσε πως θα χρειαστούν πιθανόν μερικοί μήνες για να ετοιμαστούν.

«Η Ολλανδία είναι έτοιμη να παραδώσει άρματα μάχης στην Ουκρανία», δήλωσε από την πλευρά του ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

«Αν βοηθά μια συμβολή από την Ολλανδία, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε», είπε ο Ρούτε στο ολλανδικό δίκτυο RTL.

Ο Ρούτε είπε πως η Ολλανδία θα μπορούσε να επιλέξει να αγοράσει άρματα μάχης, που μισθώνει τώρα από τη Γερμανία και να τα δώσει στην Ουκρανία.

Και η Φινλανδία στον ‘χορό’ των αρμάτων μάχης

Εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας της Φινλανδίας Μίκο Σαβόλα είπε πως η χώρα του θα συμμετάσχει στην ομάδα των χωρών που στέλνουν άρματα μάχης στην Ουκρανία. Αν και η συμβολή της θα είναι περιορισμένη.

«Η διεθνής συνεργασία για την αποστολή Leopards στην Ουκρανία προχωρεί τώρα. Και η Φινλανδία θα συμμετάσχει», δήλωσε ο Σαβόλα στους δημοσιογράφους.

Ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας αρνήθηκε να πει περισσότερα για το μέγεθος της φινλανδικής συμβολής.

Back to top button