Χορηγούμενο
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επικό ‘κράξιμο’ Πορτοσάλτε στον Μητσοτάκη για την απόφασή του ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος να ταφεί ως «ιδιώτης»! (βίντεο)

«Ηττάται η κυβέρνηση, αν ήταν να αλλάζει σωβρακάκια...»

Χορηγούμενο

Σε μία μεγάλη πολιτική ήττα εξελίσσεται η αδικαιολόγητη απόφαση της κυβέρνησης να ταφεί πρώην αρχηγός του κράτους, ως… ιδιώτης, όπως δηλαδή, αποφάσισε στην περίπτωση του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η ήττα δεν αποκρύβεται ούτε από τα πλέον φιλοκυβερνητικά κανάλια και ο Άρης Πορτοσάλτε, λέει χαρακτηριστικά για την κυβέρνηση, πως «αλλάζουν σωβρακάκια», εννοώντας ότι προχώρησε σε αυτή την χωρίς λογική απόφαση, επειδή φοβήθηκε την Αριστερά και μην χάσει κεντρώους ψηφοφόρους που έχουν προκαταλήψεις με τον θεσμό της Βασιλείας.

«Ηττάται η κυβέρνηση, να τους το πούμε ευθέως στο πρόσωπο, δεν χρειαζόταν να ανοίξουν το θέμα, αν ήταν να αλλάζει σωβρακάκια, δεν χρειαζόταν να ανοίξει το θέμα».

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο

Επί της ουσίας η ίδια η κυβέρνηση άνοιξε πολιτικό ζήτημα με την στάση της ως προς την ταφή του Κωνσταντίνου.

Σαφείς αιχμές κατά του Κ. Μητσοτάκη άφησε ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, ο οποίος αναφερόμενος στην απόφασή του να κηδευτεί ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος ως ιδιώτης, είπε ότι «Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα αποσιωπούν το παρελθόν τους».

Όπως αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς «ο θάνατος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας δεν είναι – ούτε μπορεί να είναι – πολιτική» συμπληρώνοντας ότι «δεν κλείνει κανένα “πολιτικό κεφάλαιο” – αυτό έχει κλείσει εδώ και 49 χρόνια.

Αφίξεις υψηλών προσώπων για την κηδεία

Πληροφορίες των Ελληνικών Αρχών αναφέρουν ότι στη χώρα μας θα έρθει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ωστόσο υπάρχει αναμονή για την οριστική απόφαση.

Τέλος, στη Δανία βρίσκεται η οικογένεια της Άννας Μαρίας, της συζύγου του τέως βασιλιά και θεωρείται βέβαιο ότι θα εκπροσωπηθεί και αυτή η βασιλική οικογένεια.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button