Βρείτε καλής ποιότητας, φρέσκο σουσάμι.
Καβουρδίστε το για λίγη ώρα στο φούρνο. Προσοχή, καλύτερα να το καβουρδίσετε λιγότερο και έχει πιο απαλή γεύση, παρά να το καβουρδίσετε περισσότερο και να σας πικρίσει. Σε γενικές γραμμές 5-10 λεπτά αρκούν.
Βάλτε το στο μπολ ενός μεγάλου πολυκόφτη και αλέστε. Στην αρχή το μίγμα θα μοιάζει με άμμο, μετά θα γίνει σαν λάσπη, και στη συνέχεια θα γίνει πιο λεπτόρευστο και απαλό. Συνολικά θα χρειαστείτε τουλάχιστον μισή ώρα για να πάρετε ένα απαλό ταχίνι. Μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά λάδι για να αλεστεί πιο γρήγορα και μην ξεχάσετε να ξεκουράσετε το μίξερ αν δείτε ότι πάει να υπερθερμανθεί.
Προαιρετικά, προσθέστε μία πρέζα κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της προτίμησής σας.
Αδειάστε το σε βάζο και φυλάξτε το σε δροσερό και σκιερό μέρος. Το καλοκαίρι ίσως είναι προτιμότερο να το φυλάξετε στο ψυγείο αν το σπίτι σας ειναι πολύ ζεστό.
Η 8η Δεκεμβρίου σηματοδοτεί μία από τις πιο σκοτεινές επετείους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Σαν…
Τι υπάρχει μέσα στον θρυλικό κινητήρα F1 Honda V10 που έγραψε ιστορία με τον Ayrton…
Ο Λόγος της Ανάκλησης: Μη Ανάληψη Υπηρεσίας από Αναπληρωτές Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την ανάκληση…
Ένταση επικράτησε στην Καρδίτσα, όταν αγρότες με τρακτέρ επιχείρησαν να προσεγγίσουν το γραφείο του Υπουργού…
Η Ανατροπή: Η Εξαφάνιση της «Παραδοσιακής» Σύνδεσης Κατά τη Διάρκεια της Πανδημίας Μια νέα έρευνα…
Το επίδομα στέγασης παραμένει ένα από τα βασικά κοινωνικά εργαλεία στήριξης των νοικοκυριών που ενοικιάζουν…