Βρείτε καλής ποιότητας, φρέσκο σουσάμι.
Καβουρδίστε το για λίγη ώρα στο φούρνο. Προσοχή, καλύτερα να το καβουρδίσετε λιγότερο και έχει πιο απαλή γεύση, παρά να το καβουρδίσετε περισσότερο και να σας πικρίσει. Σε γενικές γραμμές 5-10 λεπτά αρκούν.
Βάλτε το στο μπολ ενός μεγάλου πολυκόφτη και αλέστε. Στην αρχή το μίγμα θα μοιάζει με άμμο, μετά θα γίνει σαν λάσπη, και στη συνέχεια θα γίνει πιο λεπτόρευστο και απαλό. Συνολικά θα χρειαστείτε τουλάχιστον μισή ώρα για να πάρετε ένα απαλό ταχίνι. Μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά λάδι για να αλεστεί πιο γρήγορα και μην ξεχάσετε να ξεκουράσετε το μίξερ αν δείτε ότι πάει να υπερθερμανθεί.
Προαιρετικά, προσθέστε μία πρέζα κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της προτίμησής σας.
Αδειάστε το σε βάζο και φυλάξτε το σε δροσερό και σκιερό μέρος. Το καλοκαίρι ίσως είναι προτιμότερο να το φυλάξετε στο ψυγείο αν το σπίτι σας ειναι πολύ ζεστό.
Οι πραγματικοί αδερφοί Ντάλτον και η τρομακτική δράση τους πίσω από το διάσημο κόμικ Λούκι…
Η εντυπωσιακή Ιταλίδα ξιφομάχος, Αντονέλα Φιορντελίσι, με το μπούστο «φωτιά» σε λήψεις σκέτη «κόλαση», χωρίς…
Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, συντρίβοντας…
Θρήνος στην Αυστραλία: Γνωστός Έλληνας ομογενής ο σέρφερ που βρήκε τραγικό θάνατο από καρχαρία Η…
Μια μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Αρχοντικό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη…
Στα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Υγείας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το πρωί του Σαββάτου,…