Βρείτε καλής ποιότητας, φρέσκο σουσάμι.
Καβουρδίστε το για λίγη ώρα στο φούρνο. Προσοχή, καλύτερα να το καβουρδίσετε λιγότερο και έχει πιο απαλή γεύση, παρά να το καβουρδίσετε περισσότερο και να σας πικρίσει. Σε γενικές γραμμές 5-10 λεπτά αρκούν.
Βάλτε το στο μπολ ενός μεγάλου πολυκόφτη και αλέστε. Στην αρχή το μίγμα θα μοιάζει με άμμο, μετά θα γίνει σαν λάσπη, και στη συνέχεια θα γίνει πιο λεπτόρευστο και απαλό. Συνολικά θα χρειαστείτε τουλάχιστον μισή ώρα για να πάρετε ένα απαλό ταχίνι. Μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά λάδι για να αλεστεί πιο γρήγορα και μην ξεχάσετε να ξεκουράσετε το μίξερ αν δείτε ότι πάει να υπερθερμανθεί.
Προαιρετικά, προσθέστε μία πρέζα κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της προτίμησής σας.
Αδειάστε το σε βάζο και φυλάξτε το σε δροσερό και σκιερό μέρος. Το καλοκαίρι ίσως είναι προτιμότερο να το φυλάξετε στο ψυγείο αν το σπίτι σας ειναι πολύ ζεστό.
Σοβαρά επεισόδια αμαύρωσαν την ειρηνική διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών το πρωί της Πέμπτης (23/10)…
Στις 15 Οκτωβρίου 2025, σε ένα Δημοτικό Σχολείο της Αττικής, ένα παιδί έζησε τη στιγμή…
Άγιος Δημήτριος: Τα συγκλονιστικά μυστικά και η τεράστια ιστορία που κρύβονται στα έγκατα του ναού…
Europa League Η βαθμολογία μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ και την ήττα του ΠΑΟ και…
Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς προσκυνά με δέος στον Πανάγιο Τάφο και προσεύχεται…
Σάλος με όσα αποκάλυψε μία γυναίκα, που πήγε καλεσμένη σε γάμο και οι νεόνυμφοι την…