Βρείτε καλής ποιότητας, φρέσκο σουσάμι.
Καβουρδίστε το για λίγη ώρα στο φούρνο. Προσοχή, καλύτερα να το καβουρδίσετε λιγότερο και έχει πιο απαλή γεύση, παρά να το καβουρδίσετε περισσότερο και να σας πικρίσει. Σε γενικές γραμμές 5-10 λεπτά αρκούν.
Βάλτε το στο μπολ ενός μεγάλου πολυκόφτη και αλέστε. Στην αρχή το μίγμα θα μοιάζει με άμμο, μετά θα γίνει σαν λάσπη, και στη συνέχεια θα γίνει πιο λεπτόρευστο και απαλό. Συνολικά θα χρειαστείτε τουλάχιστον μισή ώρα για να πάρετε ένα απαλό ταχίνι. Μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά λάδι για να αλεστεί πιο γρήγορα και μην ξεχάσετε να ξεκουράσετε το μίξερ αν δείτε ότι πάει να υπερθερμανθεί.
Προαιρετικά, προσθέστε μία πρέζα κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της προτίμησής σας.
Αδειάστε το σε βάζο και φυλάξτε το σε δροσερό και σκιερό μέρος. Το καλοκαίρι ίσως είναι προτιμότερο να το φυλάξετε στο ψυγείο αν το σπίτι σας ειναι πολύ ζεστό.
Βίντεο σοκ: τεράστιος πύθωνας κατάπιε ολόκληρο άνδρα... Η στιγμή που τον βγάζουν νεκρό από το…
Φρίκη στην Πάτρα με ανήλικη μαθήτρια που κατηγορείται ότι βίασε μικρό κορίτσι με ερωτικό βοήθημα…
Κλιματιστικό: Τα λάθη που κάνουμε όλοι και βλάπτουν την υγεία και την τσέπη μας... Οι…
Μεγάλο πλάσμα εθεάθη να τρέχει γρήγορα σε βράχους και προκάλεσε συναγερμό στους επιστήμονες για νέο…
Παναθηναϊκός: Δεν τελείωσε τίποτα με τη μεταγραφή Βαλαντσιούνας... Ποιά είναι η διαδικασία που θα πρέπει…
Ο καύσωνας πλήττει έντονα τη χώρα. Θέτοντας τις Αρχές σε κατάσταση συναγερμού και οδηγώντας στη…