Βρείτε καλής ποιότητας, φρέσκο σουσάμι.
Καβουρδίστε το για λίγη ώρα στο φούρνο. Προσοχή, καλύτερα να το καβουρδίσετε λιγότερο και έχει πιο απαλή γεύση, παρά να το καβουρδίσετε περισσότερο και να σας πικρίσει. Σε γενικές γραμμές 5-10 λεπτά αρκούν.
Βάλτε το στο μπολ ενός μεγάλου πολυκόφτη και αλέστε. Στην αρχή το μίγμα θα μοιάζει με άμμο, μετά θα γίνει σαν λάσπη, και στη συνέχεια θα γίνει πιο λεπτόρευστο και απαλό. Συνολικά θα χρειαστείτε τουλάχιστον μισή ώρα για να πάρετε ένα απαλό ταχίνι. Μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά λάδι για να αλεστεί πιο γρήγορα και μην ξεχάσετε να ξεκουράσετε το μίξερ αν δείτε ότι πάει να υπερθερμανθεί.
Προαιρετικά, προσθέστε μία πρέζα κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της προτίμησής σας.
Αδειάστε το σε βάζο και φυλάξτε το σε δροσερό και σκιερό μέρος. Το καλοκαίρι ίσως είναι προτιμότερο να το φυλάξετε στο ψυγείο αν το σπίτι σας ειναι πολύ ζεστό.
Εικόνες που ανατριχιάζουν από το σημείο και το σπήλαιο όπου η Αγία Ελένη βρήκε τον…
Εφιάλτης για την Εύα Καϊλή: Παραλίγο να χάσει την κόρη της - Η συγκλονιστική εξομολόγηση…
Ο Αντώνης Σαμαράς ιδρύει νέο κόμμα και ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό... Ο αρχηγός και η…
Ένας 51χρονος Σουηδός τουρίστας βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Ρόδο, όταν έπεσε…
Με τι κυκλοφορούσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Πειραιά; Οι εικόνες που προκάλεσαν σάλο σε περαστικούς…
Που είναι τα τζιτζίκια όλον τον χειμώνα; Τι κρύβει το τραγούδι τους; Ο ύψιστος σκοπός…