Βρείτε καλής ποιότητας, φρέσκο σουσάμι.
Καβουρδίστε το για λίγη ώρα στο φούρνο. Προσοχή, καλύτερα να το καβουρδίσετε λιγότερο και έχει πιο απαλή γεύση, παρά να το καβουρδίσετε περισσότερο και να σας πικρίσει. Σε γενικές γραμμές 5-10 λεπτά αρκούν.
Βάλτε το στο μπολ ενός μεγάλου πολυκόφτη και αλέστε. Στην αρχή το μίγμα θα μοιάζει με άμμο, μετά θα γίνει σαν λάσπη, και στη συνέχεια θα γίνει πιο λεπτόρευστο και απαλό. Συνολικά θα χρειαστείτε τουλάχιστον μισή ώρα για να πάρετε ένα απαλό ταχίνι. Μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά λάδι για να αλεστεί πιο γρήγορα και μην ξεχάσετε να ξεκουράσετε το μίξερ αν δείτε ότι πάει να υπερθερμανθεί.
Προαιρετικά, προσθέστε μία πρέζα κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της προτίμησής σας.
Αδειάστε το σε βάζο και φυλάξτε το σε δροσερό και σκιερό μέρος. Το καλοκαίρι ίσως είναι προτιμότερο να το φυλάξετε στο ψυγείο αν το σπίτι σας ειναι πολύ ζεστό.
Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε ανοιχτά για τους λόγους που την οδήγησε να αγνοήσει τις οδηγίες…
Η Αρχαία Ελλάδα μας έχει κληροδοτήσει σπουδαία τέχνη, φιλοσοφία και πολιτικές θεωρίες που διαμόρφωσαν τον…
Έκτακτο Επίδομα Χριστουγέννων: Οικονομική Ενίσχυση από 100 έως 200 Ευρώ για Ευάλωτες Ομάδες Το επονομαζόμενο…
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, καταγράφηκε το πρωί του Σαββάτου, στα ανοιχτά της Σητείας, στην…
Σήμερα γιορτάζουν οι Οσία Κλεοπάτρα και Άγιος Φίλων ο μάρτυρας Σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα…
Το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει μια νέα πρωτοβουλία με την ονομασία Sports Pass. H οποία…