Η έννοια των επτά θανάσιμων αμαρτημάτων αναπτύχθηκε αργότερα από πρώτους χριστιανικούς μελετητές. Που θέλησαν να καταστήσουν σαφείς τους ηθικούς κανόνες της θρησκείας. Ο μοναχός Ευάγριος από τον Πόντο, τον 4ο αιώνα, δημιούργησε την πρώτη τέτοια λίστα με οκτώ αμαρτήματα. Όπως η γαστριμαργία, η πορνεία και η υπερηφάνεια. Στον 6ο αιώνα, ο Πάπας Γρηγόριος Α’ την εξέλιξη, μειώνοντας τα αμαρτήματα σε επτά και προσθέτοντας τη ζηλοφθονία, ενώ τα κατηγοριοποίησε κατά σοβαρότητα, με την αλαζονεία να θεωρείται η χειρότερη.
Παράλληλα, οι θεολόγοι ανέπτυξαν μια λίστα με επτά αρετές που οδηγούν στο Παράδεισο, όπως η ταπείνωση, η ελεημοσύνη και η προσευχή.
Ο Άγιος Παΐσιος από το Άγιο Όρος, σε απαντήσεις του για τον θάνατο, εξήγησε πως οι άνθρωποι μετά την αποχώρηση της ψυχής τους από το σώμα συνειδητοποιούν τις πράξεις τους. Η συνείδησή τους, λέει, καθαρίζεται με την «ανατολή» της ψυχής. Σχετικά με την προφητεία του για τις καταστροφές, ο Άγιος είχε αναφέρει πως η Ελλάδα θα είχε μεγάλες δυσκολίες και ότι οι άνθρωποι πρέπει να στηριχτούν στον Θεό για να αντιληφθούν. Η προφητεία του περιλάμβανε σεισμούς, πλημμύρες και άλλες καταστροφές. Συμβουλεύοντας τους πιστούς να προετοιμαστούν πνευματικά για τις δύσκολες μέρες που θα έρθουν.
Η ζάχαρη, παρόλο που γνωρίζουμε πόσο επιζήμια μπορεί να είναι για την υγεία μας, παραμένει…
Στις 6 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο, τιμάται η μνήμη του Αγίου Ευτυχίου, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.…
Από τις 7 έως τις 11 Απριλίου 2025, θα καταβληθούν συνολικά 149.400.000 ευρώ σε 340.655…
Φέτος το Πάσχα, δεν φαίνεται να προβλέπεται καμία ειδική ενίσχυση για τους συνταξιούχους. Καθώς δεν…
Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο εντυπωσιακό «ράλι» στη λεωφόρο Συγγρού, όπου καταγράφηκε όχημα…
Οικογένεια Τσατσαρωνάκη: Από το ξεκίνημα στα Χανιά στην επιτυχία του «Μάννα» που έγινε μέχρι και…