ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η καλύτερη συνταγή για τσουρέκι: Δοκιμάστε αυτή των Μοναχών του Αγίου Όρους

Mια ξεχωριστή συνταγή με μοναδικό άρωμα και γεύση, αυτή που έρχεται από το Άγιο Όρος είναι πραγματικά ανεκτίμητη

Published by
Συντακτική Ομάδα

Καθώς πλησιάζει η Ανάσταση και το Πάσχα, πολλές νοικοκυρές ετοιμάζονται να ζυμώσουν το παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι. Αν αναζητάτε μια ξεχωριστή συνταγή με μοναδικό άρωμα και γεύση, αυτή που έρχεται από το Άγιο Όρος είναι πραγματικά ανεκτίμητη.

Οι μοναχοί του Αγίου Όρους, με απλότητα και αγάπη, μας χαρίζουν μια συνταγή που κρατάει χρόνια. Ένα τσουρέκι που ξεχωρίζει για την υφή, τη γεύση και τα πλούσια αρώματά του.

Υλικά:

6-7 ποτήρια αλεύρι

6 αυγά

1⅓ ποτήρι γάλα

2½ ποτήρια ζάχαρη

1 ποτήρι φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας μαγιά

Χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 κ.γ. μαστίχα Χίου (κοπανισμένη)

και 1 κ.γ. μαχλέπι (κοπανισμένο)

1 κ.γ. κακουλέ (κοπανισμένο)

Νιφάδες αμυγδάλου & σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2-3 ώρες, μέχρι να φουσκώσει.

Στη συνέχεια σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει.

Χτυπάμε τα αυγά, τα προσθέτουμε στο γάλα και μεταφέρουμε το μείγμα στη λεκάνη ζυμώματος.

Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, μαζί με τα αρωματικά (μαχλέπι, μαστίχα, κακουλέ), τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ζυμώνουμε καλά, βουτώντας συχνά τα χέρια μας στο λιωμένο βούτυρο ώστε η ζύμη να μην κολλάει και να γίνει λεία και γυαλιστερή.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει.

Όταν διπλασιαστεί, ξαναζυμώνουμε και τη χωρίζουμε σε 2-3 μέρη. Πλάθουμε πλεξούδες και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένα ταψιά.

Κατόπιν αλείφουμε με κρόκο αυγού διαλυμένο σε νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και αμύγδαλο.

Αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος.

Επίσης ψήνουμε στους 180°C μέχρι να πάρουν σκούρο, χρυσαφένιο χρώμα. Αν, όταν τα τρυπήσετε με μαχαίρι, το μαχαίρι βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμα.

Ένα παραδοσιακό τσουρέκι που θα γεμίσει το σπίτι με ευωδιές και θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους στο πασχαλινό τραπέζι.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σπόρτινγκ: Επίσημη κίνηση για Ιωαννίδη – Αυτό είναι το ποσό-ρεκόρ που προσφέρει

Η μεταγραφική υπόθεση του Φώτη Ιωαννίδη μπαίνει στην τελική της ευθεία, με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας…

3 λεπτά ago

Ποιοι απεργούν την Πέμπτη 28/8 και πώς θα επηρεαστούν οι μετακινήσεις

Με απεργιακό κλίμα θα κλείσει ο Αύγουστος για το δημόσιο, καθώς η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε 24ωρη…

12 λεπτά ago

ΕΦΚΑ: Αρχίζουν οι πληρωμές αναδρομικών για 47.000 στρατιωτικούς συνταξιούχους

Από σήμερα, Δευτέρα 25 Αυγούστου, ξεκινούν οι πληρωμές αναδρομικών για 47.055 στρατιωτικούς συνταξιούχους. Τα ποσά…

38 λεπτά ago

Άρης Κουρκουμέλης: Ένας Έλληνας σε κρίσιμο ρόλο στην κυβέρνηση Τραμπ

Άρης Κουρκουμέλης: Ένας Έλληνας σε ρόλο - «κλειδί» στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ... Ανέλαβε βοηθός…

10 ώρες ago

Αντικυκλώνας παραλύει το Περού: Κλειστά 88 λιμάνια, τραγικό θύμα στο Πουέρτο Πιμεντέλ

Λίμα, Περού - Η κυβέρνηση του Περού έθεσε σε συναγερμό τη χώρα την Κυριακή. Ανακοινώνοντας…

11 ώρες ago

Η ατάκα του Παύλου Παπαδημητρίου για τη Superleague που συζητήθηκε

Ένα απρόσμενο και συνάμα καυστικό σχόλιο έκανε έμπειρος δημοσιογράφος. Ο οποίος προστέθηκε στην ομάδα μιας…

11 ώρες ago