ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η καλύτερη συνταγή για τσουρέκι: Δοκιμάστε αυτή των Μοναχών του Αγίου Όρους

Mια ξεχωριστή συνταγή με μοναδικό άρωμα και γεύση, αυτή που έρχεται από το Άγιο Όρος είναι πραγματικά ανεκτίμητη

Published by
Συντακτική Ομάδα

Καθώς πλησιάζει η Ανάσταση και το Πάσχα, πολλές νοικοκυρές ετοιμάζονται να ζυμώσουν το παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι. Αν αναζητάτε μια ξεχωριστή συνταγή με μοναδικό άρωμα και γεύση, αυτή που έρχεται από το Άγιο Όρος είναι πραγματικά ανεκτίμητη.

Οι μοναχοί του Αγίου Όρους, με απλότητα και αγάπη, μας χαρίζουν μια συνταγή που κρατάει χρόνια. Ένα τσουρέκι που ξεχωρίζει για την υφή, τη γεύση και τα πλούσια αρώματά του.

Υλικά:

6-7 ποτήρια αλεύρι

6 αυγά

1⅓ ποτήρι γάλα

2½ ποτήρια ζάχαρη

1 ποτήρι φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας μαγιά

Χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 κ.γ. μαστίχα Χίου (κοπανισμένη)

και 1 κ.γ. μαχλέπι (κοπανισμένο)

1 κ.γ. κακουλέ (κοπανισμένο)

Νιφάδες αμυγδάλου & σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2-3 ώρες, μέχρι να φουσκώσει.

Στη συνέχεια σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει.

Χτυπάμε τα αυγά, τα προσθέτουμε στο γάλα και μεταφέρουμε το μείγμα στη λεκάνη ζυμώματος.

Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, μαζί με τα αρωματικά (μαχλέπι, μαστίχα, κακουλέ), τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ζυμώνουμε καλά, βουτώντας συχνά τα χέρια μας στο λιωμένο βούτυρο ώστε η ζύμη να μην κολλάει και να γίνει λεία και γυαλιστερή.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει.

Όταν διπλασιαστεί, ξαναζυμώνουμε και τη χωρίζουμε σε 2-3 μέρη. Πλάθουμε πλεξούδες και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένα ταψιά.

Κατόπιν αλείφουμε με κρόκο αυγού διαλυμένο σε νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και αμύγδαλο.

Αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος.

Επίσης ψήνουμε στους 180°C μέχρι να πάρουν σκούρο, χρυσαφένιο χρώμα. Αν, όταν τα τρυπήσετε με μαχαίρι, το μαχαίρι βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμα.

Ένα παραδοσιακό τσουρέκι που θα γεμίσει το σπίτι με ευωδιές και θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους στο πασχαλινό τραπέζι.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ο Αμερικανός μεγαλοτραπεζίτης Τζέιμι Ντάιμον προειδοποιεί «αγοράστε όπλα» και σοκάρει με αυτό που έρχεται

Ο Αμερικανός μεγαλοτραπεζίτης Τζέιμι Ντάιμον προειδοποιεί «αγοράστε όπλα» και σοκάρει με αυτό που έρχεται Ο…

3 ώρες ago

Ποιά είναι πραγματικά η Ζενεβιέβ Μαζαρί; Το αληθινό όνομα και η άγνωστη ζωή της

Ποιά είναι πραγματικά η Ζενεβιέβ Μαζαρί; Το αληθινό όνομα και η άγνωστη ζωή της... Όλα…

7 ώρες ago

Ο Λεκορνί ξανά Πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνί μετά την παραίτησή του διορίζεται από τον Μακρόν ξανά Πρωθυπουργός της Γαλλίας…

9 ώρες ago

Συγκλονίζει η Αγγελική Νικολούλη: «Τον έχασα από καρκίνο 10 ετών»

Η Αγγελική Νικολούλη αποκάλυψε το οικογενειακό δράμα που την τσάκισε και συγκλονίζει: «Τον έχασα από…

10 ώρες ago

Μεγάλη ανησυχία στην Αιτωλοακαρνανία: Η αλήθεια για τον κρατήρα και ο κίνδυνος για τα σπίτια στην περιοχή

Μεγάλη ανησυχία στην Αιτωλοακαρνανία: Η αλήθεια για τον κρατήρα που άνοιξε μετά την ξαφνική καθίζηση…

11 ώρες ago

Το πιο μακρύ όνομα του κόσμου: Νομική μάχη για 2.000 λέξεις – Ποιος είναι ο άνδρας

Ενώ για τους περισσότερους ανθρώπους το όνομα είναι μια απλή υπόθεση, ένας άνδρας κατάφερε να…

12 ώρες ago