Αυτό το φυσικό, αλκαλικό υλικό, γνωστό από την αρχαιότητα, παίζει καθοριστικό ρόλο στην υφή των φαγητών.
Θέλετε κάτι σφριγηλό; Διατηρήστε όξινο περιβάλλον (π.χ. με λεμόνι, κρασί).
Θέλετε να μαλακώσει/χυλώσει; Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για αλκαλικό περιβάλλον.
Πώς λειτουργεί;
Η σόδα αντιδρά με την πηκτίνη (την “κόλλα” των φυτικών κυττάρων), την αποδομεί και έτσι μαλακώνουν τα τρόφιμα.
Πρακτικές εφαρμογές:
Τραγανές πατάτες φούρνου: Βράστε τες με λίγη σόδα. Τα “σπασίματα” που δημιουργούνται οδηγούν σε έξτρα τραγανό αποτέλεσμα.
Χυλωμένα όσπρια: Προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα ανά 500γρ. οσπρίων στο μούλιασμα και ξανά στο βράσιμο. Αυτό βοηθάει να χυλώσουν τέλεια.
Πράσινα λαχανικά: Μικρή ποσότητα σόδας στο βράσιμο διατηρεί το έντονο πράσινο χρώμα.
Προσοχή: Χρησιμοποιείτε πάντα μικρή ποσότητα, διαφορετικά μπορεί να αλλοιωθεί η γεύση.
Τα καπάκια των υπονόμων στην Αθήνα και τα μυστηριώδη σύμβολα... Τι κρύβεται πίσω από τις…
Σε έναν κύκλο αντιπαραθέσεων γύρω από την οικονομία, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση συνεχίζουν να…
Ο Τζέι Σορτς πραγματοποίησε το πρώτο του επίσημο βήμα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, συμμετέχοντας…
Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στη Σαλαμίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb, η πυρκαγιά…
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (28/8)…
Ο τελικός του Champions League αλλάζει ώρα διεξαγωγής. Με την UEFA να ανακοινώνει μια σημαντική…