ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «πειραγμένη» στραπατσάδα που θα σας ξετρελάνει

Μια «βόμβα» βιταμινών με καλοκαιρινά αρώματα και εκρήξεις γεύσεων

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η «πειραγμένη» στραπατσάδα που θα σας ξετρελάνει – Μια «βόμβα» βιταμινών με πλούσια καλοκαιρινά αρώματα και εκρήξεις γεύσεων…

Η «πειραγμένη» στραπατσάδα που θα σας ξετρελάνει – Δείτε τις οδηγίες βήμα – βήμα και τα απλά και υγιεινά υλικά που θα χρειαστείτε σύμφωνα με το gastronomos.gr.

Δείτε επίσης – «Ελληνική σαλάτα με ξινομυζήθρα»: Mια διαφορετική εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας!

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για 4 μερίδες

8 αυγά, προτιμητέο να είναι βιολογικά
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε κύβους 1 εκατοστού
3 μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και ελαφρά χτυπημένη
200 γραμμάρια σκληρής φέτας, τριμμένη
1/2 κουταλάκι τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε επίσης – Πεντανόστιμες και δροσερές σαλάτες για άμεση αποτοξίνωση

Βήμα – βήμα οι οδηγίες

Για να ετοιμάσετε τη στραπατσάδα με μελιτζάνα, ντομάτα και φέτα, ξεκινήστε έτσι: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, αρκεί να αρωματίσει το λάδι.
Αφαιρέστε το σκόρδο, προσθέστε τη μελιτζάνα και σοτάρετε για περίπου 1/2 – 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Ρίξτε τις ντομάτες, προσθέστε αλάτι και επίσης πιπέρι, αυξήστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για περίπου 6 – 8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η πλειονότητα του υγρού.
Ρίξτε το μυρωδικό και ένα-ένα τα αυγά, ανακατέψτε απαλά με ξύλινη κουτάλα, έτσι ώστε να σπάσουν περίπου οι μισοί κρόκοι και να αναμιχθούν τα ασπράδια με τα υπόλοιπα υλικά.
Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Προσθέστε τη φέτα, καλύψτε με καπάκι (αν έχετε τηγάνι με καπάκι, αλλιώς χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο καπάκι από κατσαρόλα) και σβήστε τη φωτιά.
Αφήστε το τηγάνι στην εστία για 2 λεπτά, ώστε να ψηθούν καλά τα αυγά και να μισολιώσει το τυρί.
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και επίσης με φρέσκο ψωμί, κατά προτίμηση ζυμωτό.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σοκ: Η Πολωνία με την Ουκρανία στήνουν νέα σύρραξη με τη Ρωσία

Ενώ Τραμπ και Πούτιν προσπαθούν να λήξουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Τουσκ (Πολωνία) με…

3 ώρες ago

Απίστευτη τραγωδία: Νεκρός 15χρονος από εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του

Νεκρός 15χρονος από από εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του μετά από βάναυση πράξη…

4 ώρες ago

Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Καταγγέλλουν το Λιμενικό ότι άνοιξε πυρ κατά αλιευτικού

Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Καταγγέλλουν το Λιμενικό ότι άνοιξε πυρ κατά αλιευτικού και…

5 ώρες ago

Θρίλερ στην Εφορία Βόλου: Άνδρας επιζών των Τεμπών απειλούσε να αυτοκτονήσει

Ένταση και αναστάτωση στην Εφορία Βόλου όταν 31χρονος, επιζών του δυστυχήματος των Τεμπών, σε κατάσταση…

5 ώρες ago

Πράσινη καταιγίδα: Ο Παναθηναϊκός AKTOR διέλυσε το Ντουμπάι 103-82

Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…

8 ώρες ago

Αγιορείτικο πρόσφορο με την παλαιότερη μοναστηριακή συνταγή

Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…

8 ώρες ago