ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Γιατί καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου; Αποκαλύψεις – ‘φωτιά’!

Κατηγορούμενη ενώπιον του Ε΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο, είχε βρεθεί πριν μερικά χρόνια η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Βάσως Παλαιού στο «Secret» των Παραπολιτικών, τα χρέη της κ. Λιάνη ξεπερνούσαν τις 10.000 ευρώ, χωρίς όμως να είχε γίνει γνωστό το ακριβές ποσό.

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» η Δήμητρα Λιάνη είχε επιλέξει τότε να μη βρεθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και να μη δώσει το «παρών» στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Αντίθετα, εκπροσωπήθηκε από τη συνήγορο υπεράσπισης της, η οποία παραστάθηκε στη δίκη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η δικηγόρος στο δικαστήριο, η εντολέας της είχε προταθεί να αποπληρώσει την οφειλή στο ελληνικό Δημόσιο.

Με συνοπτική ακροαματική διαδικασία και χωρίς την εξέταση μάρτυρα, το δικαστήριο προχώρησε με σύμφωνη εισαγγελική γνώμη στην καταδίκη της κυρίας Δήμητρας Λιάνη. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε καταβάλλει την οφειλή της στο ελληνικό Δημόσιο αλλά ούτε έχει προχωρήσει σε ρύθμιση, γεγονός που λειτούργησε ιδιαίτερα επιβαρυντικά για την ίδια. Το αποτέλεσμα ήταν να της επιβληθεί τελικά ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.

Δήμητρα Λιάνη: «Αυτή τη στιγμή σε χρήματα παίρνω…»

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη είχε παραχωρήσει η Δήμητρα Λιάνη στο Πρωινό του ΑΝΤ1. Δείτε και τις πιπεράτες αποκαλύψεις, για την προσωπική της ζωή, μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Μίλησε ανοιχτά για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει αλλά και για την σχέση της με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε “δεν είμαι καλά οικονομικά. Είναι δύσκολα και μιλάω πάλι σε προσωπικό επίπεδο και δεν μου αρέσει. Φρόντισε η οικογένεια Παπανδρέου να μου έχουν πάρει τη μισή σύνταξη. Αυτή τη στιγμή είναι 870 ευρώ, δεν έχει αλλάξει αυτό, γιατί χρωστάω και στην εφορία και μου κρατάει η Νίμπλουμ (η κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου) τη μισή. Μοιράζομαι με τη Νίμπλουμ τη σύνταξη του Ανδρέα, την οποία Νίμπλουμ έφερε ο Γιώργος, γιατί διατηρεί πάρα πολύ καλή σχέση, στα σαράντα να παραστεί στο μνημόσυνο”.

Ερωτηθείσα για το αν λαμβάνει κάποιο ποσό από τα ενοίκια των σπιτιών, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου απάντησε. “Το ένα σπίτι έχει φύγει για πλειστηριασμό. Το άλλο σπίτι νοικιάζεται και πάει στην εφορία, γιατί είναι μεγάλο το χρέος και γιατί με ‘κυνήγησαν’ πολιτικά. Όλα αυτά δεν οφείλονται στην κακή μου μοίρα ή τύχη, οφείλονται σε ένα σχέδιο εξόντωσης. Το έχει καταλάβει ο κόσμος πώς μου την έπεσαν μετά; Άγρια”.

Όσον αφορά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, τη χαρακτήρισε ως “ιστορική απαξίωση στο πρόσωπό του πατέρα του”.

Όπως επεσήμανε “όταν έχει πιτυρίδα και παίρνεις ένα σαμπουάν και δεν σου κάνει, το ξαναπαίρνεις; Εμείς το έχουμε δει αυτό! Πέρα από την πλάκα. Τα πράγματα είναι αρκετά επικίνδυνα. Και δεν ξέρω πόσο ο ελληνικός λαός το έχει καταλάβει. Βέβαια η αίσθηση που έχω είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αντιπροσωπεύει τίποτα στην ελληνική κοινωνία”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο

Back to top button