ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μηλέικη μυζηθρόπιτα – Η παραδοσιακή συνταγή

Με απλά και υγιεινά υλικά

Μηλέικη μυζηθρόπιτα, η παραδοσιακή συνταγή από τη Μήλο που θα σας «ξετρελάνει» και καταναλώνετε όλες τις ώρες.

Μήλος, το νησί των αισθήσεων, το νησί με την ποικιλία χρωμάτων και αρωμάτων, το νησί που συνδυάζει τον πολιτισμό με τη φύση. Από το παραδοσιακό του έθιμο έως τις πανέμορφες παραλίες του, από την αρχαία μυθολογία μέχρι τον σύγχρονο τουρισμό, η Μήλος έχει κερδίσει την καρδιά των επισκεπτών της.

Δείτε επίσης τη συνταγή για απίστευτη παστουρμαδόπιτα

Γνωστή για την πανέμορφη παραλιακή γραφίδα της και τον πλούτο της στην ιστορία και τον πολιτισμό, η Μήλος είναι πλέον γνωστή και για τη γαστρονομία της. Οι επισκέπτες του νησιού αναζητούν όχι μόνο την ομορφιά του τοπίου, αλλά και την αυθεντική γεύση των τοπικών προϊόντων.

Αυτό που κάνει μοναδική τη γαστρονομία της Μήλου είναι ο συνδυασμός των τοπικών γεύσεων με το πλούσιο έδαφος και τα τοπικά προϊόντα. Από τα γευστικά τυριά που παράγονται στο νησί με το γάλα των τοπικών αιγοπροβάτων μέχρι τα παραδοσιακά εδέσματα που φέρουν την υπογραφή της μηλεϊκής κουζίνας, η γαστρονομία της Μήλου αποτελεί μια εμπειρία γεύσης που δεν πρέπει να χάσετε.

Πάμε να δούμε, όμως, τη συνταγή μας για την παραδοσιακή Μηλέικη μυζηθρόπιτα από το mediterranean-cuisine.com και τον σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου

Μηλέικη μυζηθρόπιτα – Η παραδοσιακή συνταγή – Τα υλικά που θα χρειαστούμε

Για τη ζύμη
1 κ. αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Νερό χλιαρό
Αλάτι

Για τη γέμιση

2 κ. ανάλατη μυζήθρα
1 μάτσο φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
4 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σουσάμι για γαρνίρισμα

Η εκτέλεση

  • Βήμα 1
    Σε ένα σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
  • Βήμα 2
    Σε μπολ ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Βήμα 3
    Αλείφουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και με τα χέρια μας ανοίγουμε δύο φύλλα
  • Βήμα 4
    Απλώνουμε το φύλλο μέσα στο ταψί. Επάνω ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε καλά
  • Βήμα 5
    Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, αλείφουμε την επιφάνειά του με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με σουσάμι
  • Βήμα 6
    Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά

Και… Καλή σας Όρεξη!…

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Καθημερινές 3ωρες στάσεις εργασίας για όλο τον Νοέμβριο στα σχολεία ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του Υπουργείου Παιδείας και της διαδικασίας αξιολόγησης, οι εκπαιδευτικοί στα…

3 λεπτά ago

Σοκαριστική αποκάλυψη για τη δημοφιλή συσκευή κουζίνας Air Fryer

Το κέντρο καταναλωτών «Which?» προειδοποιεί για κινδύνους που συνδέονται με την υπερβολική παρακολούθηση από «έξυπνες…

10 λεπτά ago

Πόσες ώρες ύπνου αποτελούν κίνδυνο για πρόωρο θάνατο

Ένας γιατρός εξηγεί σε ανάρτησή του στο TikTok πώς ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να συνδεθεί…

41 λεπτά ago

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024

Σήμερα, Τρίτη 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024, τιμώνται οι Άγιοι Μάρτυρες Γαλακτίων…

52 λεπτά ago

Τα πρώτα αποτελέσματα των Αμερικανικών εκλογών

Αν και οι εκλογικές κάλπες στις ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη ανοίξει επίσημα (οι πρώτοι ανοίγουν…

1 ώρα ago

Οδηγός ταξί χρέωσε τουρίστα 160 ευρώ από αεροδρόμιο προς Πειραιά και συμπλήρωσε προσβλητικά σχόλια στην απόδειξη

Ένα εξωφρενικό και τραγικό συμβάν σημειώθηκε στους δρόμους της Αθήνας. Όπου ένας οδηγός ταξί χρέωσε…

1 ώρα ago