ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μηλέικη μυζηθρόπιτα – Η παραδοσιακή συνταγή

Με απλά και υγιεινά υλικά

Published by
Συντακτική Ομάδα

Μηλέικη μυζηθρόπιτα, η παραδοσιακή συνταγή από τη Μήλο που θα σας «ξετρελάνει» και καταναλώνετε όλες τις ώρες.

Μήλος, το νησί των αισθήσεων, το νησί με την ποικιλία χρωμάτων και αρωμάτων, το νησί που συνδυάζει τον πολιτισμό με τη φύση. Από το παραδοσιακό του έθιμο έως τις πανέμορφες παραλίες του, από την αρχαία μυθολογία μέχρι τον σύγχρονο τουρισμό, η Μήλος έχει κερδίσει την καρδιά των επισκεπτών της.

Δείτε επίσης τη συνταγή για απίστευτη παστουρμαδόπιτα

Γνωστή για την πανέμορφη παραλιακή γραφίδα της και τον πλούτο της στην ιστορία και τον πολιτισμό, η Μήλος είναι πλέον γνωστή και για τη γαστρονομία της. Οι επισκέπτες του νησιού αναζητούν όχι μόνο την ομορφιά του τοπίου, αλλά και την αυθεντική γεύση των τοπικών προϊόντων.

Αυτό που κάνει μοναδική τη γαστρονομία της Μήλου είναι ο συνδυασμός των τοπικών γεύσεων με το πλούσιο έδαφος και τα τοπικά προϊόντα. Από τα γευστικά τυριά που παράγονται στο νησί με το γάλα των τοπικών αιγοπροβάτων μέχρι τα παραδοσιακά εδέσματα που φέρουν την υπογραφή της μηλεϊκής κουζίνας, η γαστρονομία της Μήλου αποτελεί μια εμπειρία γεύσης που δεν πρέπει να χάσετε.

Πάμε να δούμε, όμως, τη συνταγή μας για την παραδοσιακή Μηλέικη μυζηθρόπιτα από το mediterranean-cuisine.com και τον σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου

Μηλέικη μυζηθρόπιτα – Η παραδοσιακή συνταγή – Τα υλικά που θα χρειαστούμε

Για τη ζύμη
1 κ. αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Νερό χλιαρό
Αλάτι

Για τη γέμιση

2 κ. ανάλατη μυζήθρα
1 μάτσο φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
4 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σουσάμι για γαρνίρισμα

Η εκτέλεση

  • Βήμα 1
    Σε ένα σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
  • Βήμα 2
    Σε μπολ ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Βήμα 3
    Αλείφουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και με τα χέρια μας ανοίγουμε δύο φύλλα
  • Βήμα 4
    Απλώνουμε το φύλλο μέσα στο ταψί. Επάνω ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε καλά
  • Βήμα 5
    Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, αλείφουμε την επιφάνειά του με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με σουσάμι
  • Βήμα 6
    Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά

Και… Καλή σας Όρεξη!…

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Το καταραμένο νούμερο που δεν θα δεις σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Το καταραμένο νούμερο που δεν θα δεις σε δωμάτιο ξενοδοχείου και ο λόγος που το…

1 ώρα ago

Που και με ποιά παντρεύτηκε ο γιος του Πύρρου Δήμα Βίκτωρ;

Που και με ποιά παντρεύτηκε ο γιος του Πύρρου Δήμα, Βίκτωρ; Η ξεχωριστή και λιτή…

2 ώρες ago

Σοκ: Γαλλία και Γερμανία ετοιμάζονται πυρετωδώς για μεγάλο πόλεμο

Σοκ: Γαλλία και Γερμανία ετοιμάζονται πυρετωδώς για μεγάλο πόλεμο με τη Ρωσία μέσα στο επόμενο…

3 ώρες ago

Τρεις σίγουρες απουσίες για τον Παναθηναϊκό – Χάνει βασικούς λόγω Κόπα Άφρικα

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, που θα διεξαχθεί από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 18 Ιανουαρίου,…

7 ώρες ago

7 Σεπτεμβρίου: Η γιορτή του Αγίου Σώζοντα και της Οσίας Κασσιανής

Στις 7 Σεπτεμβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη σημαντικών μορφών. Όπως ο Όσιος Δανιήλ…

7 ώρες ago

Θλίψη στην Κρήτη: Πέθανε ο σπουδαίος λυράρης Γιώργης Βασιλάκης

Πέθανε ο σπουδαίος λυράρης Γιώργης Βασιλάκης σκορπώντας τη θλίψη στην Κρήτη και σε όλη την…

10 ώρες ago