ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μους με φράουλα και γιαούρτι – Το δροσερό και υγιεινό γλυκό που θα λατρέψετε

Ένα εκλεπτυσμένο επιδόρπιο που θα κάνει τις στιγμές σας αξέχαστες!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Μους με φράουλα και γιαούρτι. Το δροσερό και υγιεινό γλυκό που θα λατρέψετε και επίσης θα συνοδεύσει άριστα τις καολοκαιρινές σας στιγμές παρέα με καλούς φίλους και θα κάνει τις νύχτες και τις μέρες σας αξέχαστες…

Μους με φράουλα και γιαούρτι – Το δροσερό και υγιεινό γλυκό που θα λατρέψετε! Όπως αναφέρει ο σεφ Στέλιος Χατζηνικολάου είναι ένα εκλεπτυσμένο επιδόρπιο από μους φράουλας και γιαούρτι, ιδανικό για να “τρελάνετε” τις αισθήσεις σας και να απολαύσετε τον φρέσκο αέρα του καλοκαιριού.

Υλικά
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
250 γρ. πολτοποιημένες φράουλες (καθαρό βάρος) + μερικές ολόκληρες
για γαρνίρισμα
5 γρ. ζελατίνα σε φύλλα (δηλαδή 1 φύλλο των 5 γρ.
ή 2 των 2,5 γρ.)
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 3 μεσαίου μεγέθους αυγά)

Δείτε επίσης – Σοκολατένια Απόλαυση: Η απόλυτη συνταγή για ένα εκπληκτικό γλυκό σε 5 λεπτά!

Βήμα – βήμα η εκτέλεση
Βήμα 1

Μαλακώνουμε τις ζελατίνες, βάζοντάς τες να μουλιάσουν σε λίγο κρύο νερό.

Βήμα 2

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο από τον πολτό φράουλας και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, αποσύρουμε.

Βήμα 3

Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό πολτό και επίσης ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

Βήμα 4

Αδειάζουμε τον πολτό με τις ζελατίνες μέσα στον υπόλοιπο πολτό φράουλας και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας επίσης και το γιαούρτι.

Βήμα 5

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε επίσης τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα σιλικόνης).

Δείτε επίσης – Φανταστικό, δροσερό, γλυκό ψυγείου με τσουρέκι – εκμέκ!

Βήμα 6

Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια της αρεσκείας μας ή σε μικρά μπολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και σερβίρουμε.

Ετοιμαστείτε να “μαγέψετε” μικρούς και μεγάλους… Και κάπου εδώ να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και επίσης καλή σας όρεξη!…

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σάλος στη Φολέγανδρο: Αλλοδαπός μπήκε σε κομμωτήριο και αυνανίστηκε ξυρίζοντας το κεφάλι του

Σάλος στη Φολέγανδρο: Αλλοδαπός μπήκε σε κομμωτήριο και αυνανίστηκε σε δημόσια θέα, ενώ ξύριζε το…

32 λεπτά ago

Σοκ στο Hollywood: Πέθανε ξαφνικά ο διάσημος ηθοποιός Μάικλ Μάντσεν

Σοκ στο Hollywood: Πέθανε ξαφνικά, σε ηλικία 67 ετών, από καρδιακή προσβολή, ο διάσημος ηθοποιός…

1 ώρα ago

Παντρεύτηκε γνωστή δημοσιογράφος και δεν το ήξερε κανείς

Παντρεύτηκε γνωστή δημοσιογράφος και δεν το ήξερε κανείς... Οι πρώτες φωτογραφίες που διέρρευσαν από τον…

2 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία Παναθηναϊκού-Ίντερ για τον Βαγιαννίδη: Το ποσό και τι σημαίνει για το «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την αγορά του υπόλοιπου 37,5% των δικαιωμάτων του Γιώργου Βαγιαννίδη από την…

2 ώρες ago

Final Four 2026: Ο Δούκας “βλέπει” Αθήνα – «Το ΟΑΚΑ είναι το καλύτερο γήπεδο, προηγούμαστε του Βελιγραδίου»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Αθήνα θα φιλοξενήσει το…

3 ώρες ago

Το αινιγματικό story του Γιαννακόπουλου “φούντωσε” τα σενάρια για “πράσινη” μεταγραφική “βόμβα”

Το αινιγματικό story του Γιαννακόπουλου "φούντωσε" τα μεταγραφικά σενάρια στον Παναθηναϊκό Μία συγκεκριμένη επιλογή τραγουδιού…

4 ώρες ago