ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μους με φράουλα και γιαούρτι – Το δροσερό και υγιεινό γλυκό που θα λατρέψετε

Ένα εκλεπτυσμένο επιδόρπιο που θα κάνει τις στιγμές σας αξέχαστες!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Μους με φράουλα και γιαούρτι. Το δροσερό και υγιεινό γλυκό που θα λατρέψετε και επίσης θα συνοδεύσει άριστα τις καολοκαιρινές σας στιγμές παρέα με καλούς φίλους και θα κάνει τις νύχτες και τις μέρες σας αξέχαστες…

Μους με φράουλα και γιαούρτι – Το δροσερό και υγιεινό γλυκό που θα λατρέψετε! Όπως αναφέρει ο σεφ Στέλιος Χατζηνικολάου είναι ένα εκλεπτυσμένο επιδόρπιο από μους φράουλας και γιαούρτι, ιδανικό για να “τρελάνετε” τις αισθήσεις σας και να απολαύσετε τον φρέσκο αέρα του καλοκαιριού.

Υλικά
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
250 γρ. πολτοποιημένες φράουλες (καθαρό βάρος) + μερικές ολόκληρες
για γαρνίρισμα
5 γρ. ζελατίνα σε φύλλα (δηλαδή 1 φύλλο των 5 γρ.
ή 2 των 2,5 γρ.)
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 3 μεσαίου μεγέθους αυγά)

Δείτε επίσης – Σοκολατένια Απόλαυση: Η απόλυτη συνταγή για ένα εκπληκτικό γλυκό σε 5 λεπτά!

Βήμα – βήμα η εκτέλεση
Βήμα 1

Μαλακώνουμε τις ζελατίνες, βάζοντάς τες να μουλιάσουν σε λίγο κρύο νερό.

Βήμα 2

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο από τον πολτό φράουλας και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, αποσύρουμε.

Βήμα 3

Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό πολτό και επίσης ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

Βήμα 4

Αδειάζουμε τον πολτό με τις ζελατίνες μέσα στον υπόλοιπο πολτό φράουλας και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας επίσης και το γιαούρτι.

Βήμα 5

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε επίσης τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα σιλικόνης).

Δείτε επίσης – Φανταστικό, δροσερό, γλυκό ψυγείου με τσουρέκι – εκμέκ!

Βήμα 6

Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια της αρεσκείας μας ή σε μικρά μπολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και σερβίρουμε.

Ετοιμαστείτε να “μαγέψετε” μικρούς και μεγάλους… Και κάπου εδώ να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και επίσης καλή σας όρεξη!…

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

«Πυροβολισμοί» σε γυρίσματα ταινίας στο Τατόι: Συνελήφθη γνωστός ηθοποιός

«Πυροβολισμοί» σε γυρίσματα ταινίας στο Τατόι: Συνελήφθη ηθοποιός - Χειροπέδες και στον σκηνοθέτη Ένα σκηνικό…

4 ώρες ago

Ράμα και Μακρόν περπατούσαν πιασμένοι χέρι χέρι

Έντι Ράμα και Εμανουέλ Μακρόν περπατούσαν πιασμένοι χέρι - χέρι με το βίντεο, που κυκλοφόρησε,…

4 ώρες ago

Κώστας Ζουγανέλης: Η Εξόδιος Ακολουθία και η κηδεία

Κώστας Ζουγανέλης: Η Εξόδιος Ακολουθία και η κηδεία Το τέλος μιας εποχής και η ανακοίνωση…

5 ώρες ago

Δυνατός σεισμός τώρα αισθητός στην Αττική

Δυνατός σεισμός τώρα στην Εύβοια έγινε αισθητός και σε πολλές περιοχές στην Αττική - Το…

5 ώρες ago

Ο Μπάιντεν με επιθετικό καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο

Αγωνία για τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο σε προχωρημένο…

9 ώρες ago

Καταιγιστικός ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ Χρήστος Παπαδημητρίου για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του

Καταιγιστικός ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ Χρήστος Παπαδημητρίου για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του…

10 ώρες ago