Μους με φράουλα και γιαούρτι – Το δροσερό και υγιεινό γλυκό που θα λατρέψετε! Όπως αναφέρει ο σεφ Στέλιος Χατζηνικολάου είναι ένα εκλεπτυσμένο επιδόρπιο από μους φράουλας και γιαούρτι, ιδανικό για να “τρελάνετε” τις αισθήσεις σας και να απολαύσετε τον φρέσκο αέρα του καλοκαιριού.
Υλικά
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
250 γρ. πολτοποιημένες φράουλες (καθαρό βάρος) + μερικές ολόκληρες
για γαρνίρισμα
5 γρ. ζελατίνα σε φύλλα (δηλαδή 1 φύλλο των 5 γρ.
ή 2 των 2,5 γρ.)
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 3 μεσαίου μεγέθους αυγά)
Δείτε επίσης – Σοκολατένια Απόλαυση: Η απόλυτη συνταγή για ένα εκπληκτικό γλυκό σε 5 λεπτά!
Μαλακώνουμε τις ζελατίνες, βάζοντάς τες να μουλιάσουν σε λίγο κρύο νερό.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο από τον πολτό φράουλας και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, αποσύρουμε.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό πολτό και επίσης ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Αδειάζουμε τον πολτό με τις ζελατίνες μέσα στον υπόλοιπο πολτό φράουλας και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας επίσης και το γιαούρτι.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε επίσης τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα σιλικόνης).
Δείτε επίσης – Φανταστικό, δροσερό, γλυκό ψυγείου με τσουρέκι – εκμέκ!
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια της αρεσκείας μας ή σε μικρά μπολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και σερβίρουμε.
Ετοιμαστείτε να “μαγέψετε” μικρούς και μεγάλους… Και κάπου εδώ να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και επίσης καλή σας όρεξη!…
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο σύντροφός του προχώρησαν στο επόμενο βήμα της σχέσης τους μετά…
Ο Γιώργος Αυτιάς συμμετείχε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ. Όπου παρουσίασε μια σύγκριση των τιμών…
Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στο Κορωπί, όταν ένας 17χρονος υπέστη…
Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Χαρά Κιοσσέ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που υπήρξε στενή συνεργάτης…
Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι Έτσι, αν έχετε βρεθεί…
Αλλάζει το κλίμα, με τον βοριά να προκαλεί δυσκολίες στη ζωή μας. Τα ξημερώματα της…