Η μαγιονέζα, μια κρεμώδης σάλτσα, είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό κρύων και ζεστών πιάτων, από σαλάτες και σάντουιτς μέχρι θαλασσινά και κρεατικά. Παρόλο που η σπιτική της παρασκευή είναι σχετικά απλή, πολλοί αποφεύγουν να την φτιάξουν λόγω της χρήσης ωμού αυγού, που αποτελεί βασικό συστατικό της.
Για όσους νηστεύουν ή για όσους επιθυμούν μια εναλλακτική λύση, υπάρχει μια εξαιρετική vegan μαγιονέζα χωρίς αυγό, με βάση το γάλα σόγιας. Η υφή και η γεύση της είναι παρόμοιες με την κλασική μαγιονέζα, ενώ η παρασκευή της είναι γρήγορη και εύκολη, απαιτώντας μόλις 3 λεπτά με τη χρήση ενός μπλέντερ.
Ακολουθεί η συνταγή για αυτή την vegan μαγιονέζα:
Υλικά:
320 ml ηλιέλαιο
160 ml γάλα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε έναν πολυκόφτη ή σε ένα ραβδομπλέντερ.
Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης υφή.
Η μαγιονέζα είναι έτοιμη! Αποθηκεύστε την στο ψυγείο για 3-4 ώρες, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Η μαγιονέζα διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.
Οι ΗΠΑ χτύπησαν πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν σε Fordow, Natanz και Esfahan;... Η ανακοίνωση από…
Το Ιράν έτοιμο να ρίξει ραδιενεργές βόμβες κατά του Ισραήλ με τις συνέπειες της ραδιενεργούς…
Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι με το κρύο ντους για να δροσιστούμε το καλοκαίρι…
Σάλος με αυτό που έβαλαν στον τάφο του Κώστα Βουτσά... Τι απαντάει η κόρη του…
Σοκ στον Βόλο με αυτό που άδειασε στη θάλασσα το κρουαζιερόπλοιο «NORWEGIAN» κατά την αναχώρησή…
Στις 22 Ιουνίου 2025, σύμφωνα με το Ορθόδοξο Εορτολόγιο, γιορτάζουν: Οι Άγιοι Ζήνων και Ζηνάς…