Χορηγούμενο
ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Έριξε ‘βόμβα’ η Ντόρα Μπακογιάννη: Η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με την Τουρκία και οι υποκλοπές! «Έκανε λάθη ο Μητσοτάκης!»

Τι είπε για τους πλειστηριασμούς και για την επέκταση των Χωρικών μας Υδάτων στα 12 μίλια;

Χορηγούμενο

Δηλώσεις από την Ντόρα Μπακογιάννη που προκαλούν ‘σεισμό’: Η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με τους Τούρκους, και οι υποκλοπές! Η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε, επίσης και το θέμα των πλειστηριασμών και την προοπτική επέκτασης των Χωρικών μας Υδάτων στα 12 μίλια.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στο Κρήτη TV, δήλωσε, μάλιστα, ότι δεν έχει ταμπού για… συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, σημειώνοντας, επίσης ότι, είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο! Η ίδια μεταξύ άλλων, παραδέχτηκε, επίσης, ότι άλλαξε κινητό τηλέφωνο και ότι δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει για το Predator. Ενώ, μάλιστα, μίλησε για «λάθη» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση των υποκλοπών. Αλλά και στο θέμα των καλλιτεχνών, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, διόρθωσε στην πορεία.

Η επέκταση των Χωρικών μας Υδάτων στα 12 μίλια

Με τις δηλώσεις της η κ. Μπακογιάννη ουσιαστικά θεωρεί άκαιρη την την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια λέγοντας: «Δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση, εγώ δεν έχω κανένα ταμπού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Υπάρχει μόνον η Συμφωνία Αιγύπτου – Ισραήλ – Ελλάδας στην οποία εκλήθη και η Τουρκία. Η συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου που είναι σε πόλεμο είναι ένα παράδειγμα, συνεργάζονται», είπε και πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή θα γίνει διεθνής διάσκεψη για τα ενεργειακά στη Μεσόγειο, θα υπάρξει ευρύτερη συμφωνία. Η Μεσόγειος είναι μικρή θάλασσα με πολλά κράτη» ανέφερε.

Η Ν. Μπακογιάννη συμπλήρωσε, επίσης, πως: «Η επέκταση των 12 μιλίων ανατολικά της Κρήτης έχει τεθεί ήδη στο τραπέζι, αλλά μια τέτοια κίνηση γίνεται με ενημέρωση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Επί της ουσίας, επί των στρατηγικών επιλογών της χώρας δεν υπάρχουν διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάτι μας δίδαξε ο Ελ. Βενιζέλος είναι ότι το πρώτο πράγμα στην εξωτερική πολιτική είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας. Οι συσχετισμοί, τα συμφέροντα. Να δημιουργήσεις συμμαχίες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν στη δύσκολη στιγμή. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικά μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο», ανέφερε.

Οι πλειστηριασμοί

Μίλησε, επίσης, για το θέμα των πλειστηριασμών μετά την αδιανόητη απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ των funds και η ίδια δήλωσε, μάλιστα, πως: «Η συζήτηση ότι δεν πρέπει να γίνεται κανένας πλειστηριασμούς σε σπίτια πρώτης κατοικίας σημαίνει ότι δεν θα δίνει καμία τράπεζα κανένα δάνειο σε κανένα ζευγάρι. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που αναγνωρίζεται ευρωπαϊκά. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά για να αντιμετωπιστεί θα πρέπει να εξαντληθούν οι δυνατότητες τις οποίες μας δίνει το νομικό πλαίσιο. Χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Είναι όρος επιβίωσης για την Οικονομία.

Όταν τα έλεγε ο Τσακαλώτος τα έλεγε για να κρατήσει όρθιο το τραπεζικό σύστημα. Τώρα κάνουν κριτική που επιβεβαιώνουν τον νόμο τους», είπε και πρόσθεσε, επίσης: «Βεβαίως και έχουμε υποχρεώσεις. Έχουμε βγει από τα μνημόνια, αλλά είμαστε σε συνεχή επίβλεψη και το ξέρει όλος ο κόσμος. Έχουν μείνει οι υποχρεώσεις και έχουν μείνει και πολλά συμφωνηθέντα που πρέπει να τηρηθούν. Πολλές αποφάσεις παίρνονται με τη σύμφωνη γνώμη των ευρωπαίων εταίρων. Είναι γνωστό αυτό. Δεν έχει κανένα νόημα να παραμυθιάζουμε τον κόσμο. Δεν υπάρχει δυνατότητα μη πλειστηριασμών. Μη πλειστηριασμός σημαίνει μη δάνειο».

Το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα παράνομα λογισμικά

Όσον αφορά το ζήτημα των παρακολουθήσεων, η ίδια παραδέχτηκε, μάλιστα, πως άλλαξε κινητό τηλέφωνο όταν έμαθε ότι είχε γίνει στόχος κοριών, ωστόσο όπως είπε, δεν έψαξε κάτι περαιτέρω… «Σπανίως βλέπεις έναν πολιτικό να αναγνωρίζει το λάθος. Βγήκε και το είπε ευθέως ότι ήταν λάθος», είπε για τον Μητσοτάκη και συνέχισε: «Δεν τα έστειλα τα κινητά μου στο εξωτερικό. Άλλαξα τηλέφωνο. Έχω αίσθηση πλέον τι γίνεται με αυτά τα λογισμικά. Είμαι σε μια Επιτροπή και πλέον ξέρω απ’ αυτά. Νομίζαμε ότι με ορισμένες κινήσεις μπορούσα να ήμουν προστατευμένη. Αυτά τα κακόβουλα λογισμικά είναι στα χέρια κάποιων ανθρώπων, δεν χρειάζεται να είναι ολιγάρχες, τα οποία χρησιμοποιούνται σε επιχειρηματίες, σε οτιδήποτε. Ψηφίσαμε την πλήρη απαγόρευση των λογισμικών. Δεν νομίζω ότι κάναμε μεγάλα πράγματα…».

Για την εξαγωγή των παράνομων λογισμικών, η ίδια δήλωσε: «Όσο ήταν νόμιμη η εταιρεία… Δεν ήξερε η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Εξωτερικών ότι ήταν παράνομο. Κοιτάζει τα λογισμικά; Αξιοποιήθηκε από κάποιους ανθρώπους που ήθελαν κάτι να πουλήσουν. Είναι θέμα της Δικαιοσύνης. Ίσως θα έπρεπε να ήταν δουλειά της ΕΥΠ να βρει πληροφορίες για τα παράνομα λογισμικά», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η διπλωματία των σεισμών και τα Ελληνοτουρκικά

«Η Ελλάδα δεν επιθυμεί ποτέ να είναι προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης. Είμαστε γέφυρα, είμαστε, μάλιστα, πυλώνας σταθερότητας. Υπάρχει διαφορά. Η Τουρκία δεν έχει πάρει αυτά που ήθελε. Αλλιώς δεν θα είχε πρόβλημα με τον Μητσοτάκη. Ο Ερντογάν του χρέωσε ότι η Γερουσία και το Κογκρέσο επηρεάστηκαν από την ομιλία του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και δεν πήρε τα αεροσκάφη. Τότε είπε το «Μητσοτάκης γιοκ» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο λαός είδε όμως ότι δεν υπάρχουν κακοί Έλληνες, ήρθαν και βοήθησαν για τους σεισμούς.

Αυτό δημιούργησε, μάλιστα, μια θετική αντίδραση στον λαό και μια αντίδραση στη ρητορική Ερντογάν. Το πώς θα εξελιχθεί πολιτικά δεν ξέρουμε. Επίσης, θα γίνουν εκλογές; Είναι πολλά τα ερωτήματα. Το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι, επίσης, σε κατάσταση κρίσης. Δεν θα αλλάξουν τα κεντρικά αιτήματα της Τουρκίας. Δεν θα αλλάξουν. Θα αποδεχθεί τον έναν και μοναδικό όρο για να πάει σε διάλογο. Το Διεθνές Δίκαιο. Το Δίκαιο της Θάλασσας. Θα πάμε σε ένα τέτοιο πλαίσιο για να συζητήσουμε την υφαλοκρηπίδα; Όλα αυτά είναι το μέλλον. Όταν επανέλθει η κανονικότητα στην Τουρκία», είπε επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη.

Τι είπε για τα πτυχία των καλλιτεχνών

Όσο για την υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνών που, μάλιστα, εδώ και μέρες έχουν βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το ΠΔ, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε, επίσης:

«Σίγουρα ήταν ένα λάθος. Το μεγαλύτερο», είπε, επίσης και έκανε λόγο για λανθασμένο χειρισμό της κυβέρνησης που τον… έλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε, επίσης, στο παρακάτω βίντεο, αναλυτικά, όλη τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στο Κρήτη TV

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button