ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όπως στο χωριό: μυστικά για να διατηρείς τη φέτα πάντα φρέσκια και να απογειώσεις τη γεύση της

Published by
Συντακτική Ομάδα

Καν’ το όπως στο χωριό: Τα μυστικά για να διατηρείς τη φέτα πάντα φρέσκια και να απογειώσεις τη γεύση της

Η φέτα, το εμβληματικό ελληνικό τυρί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής. Ωστόσο, η διατήρησή της αποτελεί συχνά πρόκληση, καθώς είναι ένα ευαίσθητο προϊόν που τείνει να κιτρινίζει, να αποκτά μια “γλιτσιαρή” υφή, δυσάρεστη οσμή και τελικά να μουχλιάζει.

Ενώ υπάρχουν σύγχρονες συμβουλές για τη σωστή συντήρησή της —όπως η αποθήκευση σε καλά κλεισμένο, κατά προτίμηση γυάλινο δοχείο στο ψυγείο (σε θερμοκρασία κάτω των 5°C), για να προστατεύεται από οσμές— υπάρχει ένα παλιό, δοκιμασμένο κόλπο από τις γιαγιάδες μας που υπόσχεται μακροχρόνια φρεσκάδα, ιδίως για όσους αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες.

Το μυστικό της γιαγιάς για ζουμερά και πεντανόστιμα μπιφτέκια που θα σε ταξιδέψουν σε άλλη εποχή

Μυστικά για να διατηρείς τη φέτα και να απογειώσεις τη γεύση της

Για βραχυπρόθεσμη διατήρηση, πέρα από το κλειστό δοχείο, η διατήρηση της φέτας σε άλμη θεωρείται η βέλτιστη μέθοδος. Μπορείτε να ζητήσετε άλμη από το κατάστημα αγοράς ή να φτιάξετε τη δική σας, διαλύοντας 70-80 γραμμάρια χοντρό αλάτι σε ένα κιλό νερό, καλύπτοντας πλήρως το τυρί. Αν πάλι η φέτα είναι πολύ αλμυρή, ένα κόλπο είναι η διατήρησή της σε γάλα, το οποίο πρέπει να ανανεώνεται τακτικά.

Ο έμπειρος μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης συμβουλεύει την αγορά μικρών ποσοτήτων για κατανάλωση εντός.. 2-3 ημερών, αλλά για τους λάτρεις του τυριού που προτιμούν να έχουν πάντα απόθεμα, υπάρχει η λύση της μακροχρόνιας συντήρησης.

Το «Χρυσό» Μυστικό των Προγόνων

Το μυστικό για να διατηρηθεί η φέτα φρέσκια για μήνες είναι η αποθήκευσή της στο ψυγείο, πλήρως καλυμμένη με ελαιόλαδο. Αυτή η μέθοδος δεν είναι νέα ανακάλυψη, αλλά μια πρακτική συντήρησης τροφίμων που χρησιμοποιούνταν ήδη από την αρχαιότητα.

Η γαλατόπιτα της γιαγιάς: Συνταγή με 4 απλά βήματα

Το συγκεκριμένο «γιαγιάδικο» tip ενδείκνυται κυρίως για σκληρή φέτα, αφού πρώτα στραγγιστεί πολύ καλά από τυχόν υγρά. Επιπλέον, το ελαιόλαδο παρέχει τη δυνατότητα εμπλουτισμού της γεύσης… Μπορείτε να προσθέσετε στο βάζο μπαχαρικά ή αρωματικά βότανα της επιλογής σας (όπως ρίγανη, μπούκοβο ή δεντρολίβανο) για ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. Με αυτόν τον απλό, παραδοσιακό τρόπο, η αγαπημένη σας φέτα θα παραμείνει ασφαλής και νόστιμη για πολύ περισσότερο καιρό.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Η αλήθεια για Σλούκα και Εθνική: Ο Παπανικολάου αποκαλύπτει τα πάντα

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στην Cosmote TV, ο αρχηγός του Ολυμπιακού και διεθνής φόργουορντ,…

7 λεπτά ago

Νέες ρυθμίσεις στο Λύκειο: Πώς αλλάζουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Αλλαγές στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Λυκείων φέρνει ο νόμος 5237/2025 του υπουργείου Παιδείας,…

24 λεπτά ago

Ο Διονύσης Σαββόπουλου στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση

Ο Διονύσης Σαββόπουλου στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Άσπα Σαββοπούλου…

8 ώρες ago

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Το καυτό φιλί στο στόμα με γνωστή influencer που έριξε το διαδίκτυο

Το καυτό φιλί στο στόμα που αντάλλαξε η Δήμητρα Αλεξανδράκη με γνωστή influencer σε νυχτερινό…

9 ώρες ago

Ιαπωνία: Οι περίεργοι άγραφοι νόμοι που πρέπει να γνωρίζετε και θα σας αφήσουν άφωνους

Οι περίεργοι άγραφοι νόμοι που ισχύουν στην Ιαπωνία και πρέπει να γνωρίζετε, πριν αποφασίσετε να…

10 ώρες ago

«Με πυροβόλησαν στο κεφάλι»: Τα τελευταία μηνύματα του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ πριν τη δολοφονία του στη Φοινικούντα

«Με πυροβόλησαν στο κεφάλι»: Συγκλονίζουν τα τελευταία μηνύματα του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ πριν τη δολοφονία…

11 ώρες ago