Πεντανόστιμες σαλάτες ζυμαρικών: Εύκολες, υγιεινές και ελαφριές – Το καλοκαίρι, ιδιαίτερα όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και ο καύσωνας χτυπάει κόκκινα, ζητάμε πιάτα που είναι δροσερά και ελαφριά. Οι σαλάτες ζυμαρικών είναι η ιδανική επιλογή για lunch box στη δουλειά ή για ένα ελαφρύ γεύμα στο σπίτι. Αυτές οι σαλάτες προσφέρουν μια εύκολη, χορταστική, θρεπτική και εξαιρετικά νόστιμη λύση.
Το μυστικό είναι να ξεχάσετε τα μακαρόνια και τα σπαγγέτι! Για τις σαλάτες αυτές προτιμάμε ζυμαρικά με κοντό σχήμα όπως βίδες, φουσίλι, πένες και φιογκάκια. Αυτά τα σχήματα κρατούν καλύτερα τα υλικά και τη σάλτσα.
Όταν βράζετε τα ζυμαρικά, είναι σημαντικό να τα στραγγίξετε και να τα ξεπλύνετε αμέσως με κρύο νερό. Αυτό αφαιρεί το άμυλο και εμποδίζει τα ζυμαρικά να κολλήσουν όταν κρυώσουν, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για την παρασκευή μακαρονοσαλάτας.
Δείτε επίσης – Δροσερή σαλάτα με φράουλες και dressing γιαούρτι – λάιμ
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Αφού βραστούν, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε αμέσως με κρύο νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Προσθέτετε τα κρύα ζυμαρικά στο μπολ με το ντρέσινγκ και τα ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε τον τόνο, το καλαμπόκι, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, το αγγουράκι τουρσί και τα φρέσκα μυρωδικά. Ανακατεύετε και πάλι.
Τοποθετείτε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Enjoy your meal!
Δείτε επίσης – Πεντανόστιμες και δροσερές σαλάτες για άμεση αποτοξίνωση
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Τα ρίχνετε σε μεγάλη σαλατιέρα ή μπολ.
Προσθέτετε το μανούρι ή το ανθότυρο και το ψιλοκομμένο σέλερι στα ζυμαρικά.
Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα κόβετε σε κυβάκια. Τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και τα προσθέτετε στα ζυμαρικά. Ανακατεύετε απαλά.
Σε ένα σέικερ ή μικρό μπλέντερ, ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ταμπάσκο, το ξίδι, τη μαγιονέζα, τον άνηθο και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνετε τα ζυμαρικά με το ντρέσινγκ που φτιάξατε, ανακατεύοντας καλά. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.
Γαρνίρετε τη σαλάτα με τα κομμένα ντοματίνια και σερβίρετε αμέσως.
Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ντρέσινγκ μαγιονέζας-γιαουρτιού με μια βινεγκρέτ της αρεσκείας σας.
Δείτε επίσης – Πολύχρωμη σαλάτα με καλοκαιρινά φρούτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
250 γρ. ζυμαρικά πένες ή φιογκάκια
8 ντοματίνια Κρήτης, κομμένα στη μέση
100 γρ. προσούτο, λεπτές φέτες
70 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κυβάκια
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Και επίσης αλάτι και πιπέρι
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε καλά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα, τις πιπεριές, τις ελιές και επίσης το μαϊντανό ή το βασιλικό.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και το λιωμένο σκόρδο. Χτυπάτε καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτετε το μείγμα του λαδιού και του ξιδιού στη σαλάτα και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τη σερβίρετε, προσθέτοντας το προσούτο την τελευταία στιγμή.
ΠΗΓΗ: icookgreek.com / ethnos.gr
Έτσι είναι σήμερα, στα 40 της, η Αθηνά Ωνάση... Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της «χρυσής…
Έχετε σκεφτεί ποτέ, πως γίνεται το γυναικείο στήθος να ασκεί τέτοια ακαταμάχητη επιρροή πάνω στους…
Σάλος με την Τζούλια Αλεξανδράτου: Η «ακατάλληλη» φωτογραφία που διέρρευσε από το μπαλκόνι της και…
Τι αποκαλύπτει το δάγκωμα των χειλιών; Σεξουαλική επιθυμία, σημάδι ψέματος ή ανασφάλειες και άγχος; Η…
Το αποκάλυψε η Δήμητρα Αλεξανδράκη: Οι κρυφές σχέσεις με γυναίκες που δεν μαθεύτηκαν ποτέ Η…
21χρονος ποδοσφαιριστής κατέρρευσε ξαφνικά μέσα στο γήπεδο και πέθανε... Ανείπωτη τραγωδία που «πάγωσε» τον Πειραιά…