Χορηγούμενο
ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σεξ: Η Συχνότητα και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Ορισμένοι άνθρωποι, είτε είναι σε σχέση είτε όχι, δεν κάνουν σεξ σχεδόν ποτέ, ενώ άλλοι το κάνουν καθημερινά!

Χορηγούμενο

Σεξ: Η Συχνότητα και οι παράγοντες που την επηρεάζουν – Ορισμένοι άνθρωποι, είτε είναι σε σχέση είτε όχι, δεν κάνουν σεξ σχεδόν ποτέ, ενώ άλλοι το κάνουν καθημερινά!

Οι Αυστραλοί αναφέρουν ότι κάνουν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Eνώ οι Βρετανοί λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα και οι Αμερικανοί δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

 

Σεξ: Η Συχνότητα και οι παράγοντες που την επηρεάζουν – Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα πόσο συχνά οι άνθρωποι κάνουν σεξ. Κάποιοι μπορεί να αναφέρουν λανθασμένες συχνότητες είτε κατά λάθος είτε σκοπίμως. Ωστόσο, τα εθνικά δεδομένα βασίζονται σε αντιπροσωπευτικά δείγματα και παρέχουν έναν χρήσιμο οδηγό.

Διάφορες μορφές σεξουαλικής δραστηριότητας

 

Όταν μιλάμε για σεξ, εννοούμε διάφορες μορφές σεξουαλικής δραστηριότητας, όπως αναφέρεται σε ορισμένες μελέτες όπου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να διευκρινίσουν τη μορφή της σεξουαλικής δραστηριότητας. Οι μέσοι όροι δεν αντιπροσωπεύουν όλο τον πληθυσμό, καθώς ορισμένοι άνθρωποι δεν κάνουν σεξ καθόλου ή κάνουν σεξ καθημερινά. Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί επίσης να ποικίλλει με την πάροδο του χρόνου ανάλογα με τις περιστάσεις και τις ευκαιρίες.

Η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας επηρεάζεται από τα γονίδια, τη βιολογία και τις περιστάσεις της ζωής. Βιολογικά, τα ζευγάρια που κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είναι πιο πιθανό να έχουν παιδιά, καθώς η γυναίκα είναι πιθανό να κάνει σεξ τουλάχιστον μία φορά στις γόνιμες μέρες της. Επιπλέον, οι απαιτήσεις της καθημερινής ζωής, όπως η εργασία και οι υποχρεώσεις, μπορούν να μειώσουν τη συχνότητα του σεξ.

Σεξ: Τα απίστευτα ρεκόρ που θα σας αφήσουν άφωνους!

Στην πραγματικότητα, οι Αυστραλοί και οι Αμερικανοί κάνουν λιγότερο σεξ σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες. Το 2013, οι Αυστραλοί ανέφεραν ότι κάνουν σεξ.. 20 φορές λιγότερο σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, ενώ οι Αμερικανοί το… 2014 έκαναν σεξ εννέα φορές λιγότερο κατά μέσο όρο σε σύγκριση με δέκα χρόνια πριν.

Άνθρωποι σε σταθερές σχέσεις κάνουν σεξ πιο συχνά από τους ελεύθερους. Όσοι ξεκινούν μια νέα σχέση τείνουν να κάνουν περισσότερο σεξ. Τα ζευγάρια κάνουν λιγότερο σεξ κατά τη διάρκεια της προχωρημένης εγκυμοσύνης και τα πρώτα χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού. Η κακή υγεία και η έλλειψη ευκαιριών συνδέονται επίσης με χαμηλά ποσοστά σεξουαλικής δραστηριότητας, ενώ η συχνότητα μειώνεται με την ηλικία.

Πόσο σεξ πρέπει να κάνουμε; Ο «μαγικός» αριθμός που σώζει από καρδιά, κατάθλιψη και μολύνσεις

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι

Η ικανοποίηση από τη σχέση τείνει να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, μειώνοντας και το σεξουαλικό ενδιαφέρον. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι βιώνουν περισσότερα προβλήματα υγείας και είναι λιγότερο ενεργητικοί, ενώ οι άνδρες μπορεί να χάνουν μέρος της σεξουαλικής τους ικανότητας με την ηλικία.

Το περισσότερο σεξ δεν εγγυάται απαραίτητα περισσότερη ευτυχία. Οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν το σεξ και πιστεύουν ότι προσθέτει χαρά στη ζωή τους. Τα ζευγάρια είναι πιο ικανοποιημένα όταν κάνουν σεξ όσο συχνά θέλουν και όσο πιο συχνά κάνουν σεξ, τόσο πιο ικανοποιημένα είναι από τη σχέση τους, μέχρι ένα σημείο. Αυτό το σημείο είναι περίπου μία φορά την εβδομάδα. Η συχνότητα πέρα από αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την ευτυχία του ζευγαριού. Επιπλέον, τα ζευγάρια είναι πιο χαρούμενα αν πιστεύουν ότι κάνουν σεξ περισσότερο από άλλα ζευγάρια.


Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button