2 πακέτο κανελόνια (η δοσολογία είναι για μεγάλο ταψί)
Για τη σάλτσα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 φλ. χυμό ντομάτας
5 κ.σ. συμπυνωμένος χυμό ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. πάπρικα
1 δαφνόφυλλο
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι κατά βούληση
Για τη γέμιση
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5κλ . μοσχαρίσιος κιμάς
1,5 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
3 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
2 φύλλα δάφνης
½ μπαχάρι, σε σκόνη
¼ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
1/2 κλ. κασέρι τριμμένο η μοτσαρέλα τριμμένη η προβολόνε
1 κ.σ. μαϊντανό
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ξεκινάμε με τη σάλτσα και βάζουμε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο να σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη συμπυκνωμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το δαφνόφυλλο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βράζουμε και κατόπιν μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Ακόμη, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο. Και μόλις κάψει ρίχνουμε τον κιμά. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ψήνεται. Επίσης, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Επίσης, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, τα φύλλα δάφνης. Το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί ο κιμάς.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα από το τυρί μας, τον μαϊντανό. Ακόμη, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε τον κιμά στην άκρη λίγο να κρυώσει.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε ένα-ένα τα κανελόνια και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί, που από πριν έχουμε λαδώσει.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και αν χρειαστεί επιπλέον νερό. Ώστε να καλυφθούν εντελώς τα κανελόνια.
Έπειτα, ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Επίσης, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Ώστε να ξεροψηθεί ελαφρώς η επιφάνειά τους. Επίσης, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά το φαγητό να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πανικός στο ΣΚΑΙ: Έτοιμος για αποφάσεις ο Αλαφούζος! Οι δραματικές εξελίξεις, τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα και…
Θρίλερ: Απήγαγε άγνωστη γυναίκα και την πήγε σε εκκλησία να παντρευτούν! Ο απίστευτος εφιάλτης που…
Ανήλικοι «κυνηγοί» παιδόφιλων ξυλοκόπησαν άγρια αστυνομικό! Οι σοκαριστικές συνομιλίες του αστυνομικού την 15χρονη κοπέλα Ανήλικοι…
Θρίλερ: Ξύπνησε σε χειρουργείο πριν αφαιρέσουν την καρδιά του! Τον κήρυξαν εγκεφαλικά νεκρό και ζήτησαν…
Κόλλησε τσίχλα σε ρούχο σας; Απίθανοι τρόποι για να την βγάλετε Κόλλησε τσίχλα σε ρούχο…
Απατεώνες στο διαδίκτυο έχουν στήσει παγίδα, προσποιούμενοι ότι είναι εκπρόσωποι μιας συγκεκριμένης ευρωπαϊκής αρχής. Επίσης,…