2 πακέτο κανελόνια (η δοσολογία είναι για μεγάλο ταψί)
Για τη σάλτσα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 φλ. χυμό ντομάτας
5 κ.σ. συμπυνωμένος χυμό ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. πάπρικα
1 δαφνόφυλλο
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι κατά βούληση
Για τη γέμιση
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5κλ . μοσχαρίσιος κιμάς
1,5 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
3 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
2 φύλλα δάφνης
½ μπαχάρι, σε σκόνη
¼ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
1/2 κλ. κασέρι τριμμένο η μοτσαρέλα τριμμένη η προβολόνε
1 κ.σ. μαϊντανό
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ξεκινάμε με τη σάλτσα και βάζουμε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο να σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη συμπυκνωμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το δαφνόφυλλο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βράζουμε και κατόπιν μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Ακόμη, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο. Και μόλις κάψει ρίχνουμε τον κιμά. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ψήνεται. Επίσης, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Επίσης, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, τα φύλλα δάφνης. Το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί ο κιμάς.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα από το τυρί μας, τον μαϊντανό. Ακόμη, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε τον κιμά στην άκρη λίγο να κρυώσει.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε ένα-ένα τα κανελόνια και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί, που από πριν έχουμε λαδώσει.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και αν χρειαστεί επιπλέον νερό. Ώστε να καλυφθούν εντελώς τα κανελόνια.
Έπειτα, ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Επίσης, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Ώστε να ξεροψηθεί ελαφρώς η επιφάνειά τους. Επίσης, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά το φαγητό να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
«Καταπέλτης» ο Καραμανλής για τη διαγραφή Σαμαρά! Ολόκληρη η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού στην Πάτρα…
Η Σελήνη απομακρύνεται από τη Γη προκαλώντας τρόμο στους επιστήμονες με τη νέα ανακάλυψη της…
Γνωστή τραγουδίστρια έβαλε οπίσθια και μετά το αποτέλεσμα το μετάνιωσε πικρά λέγοντας πως «ήμουν τρελή…
Τι συμβαίνει με αστροναύτες; Μελέτη της NASA έδειξε πως μεταλλάχτηκε ο εγκέφαλός τους στο διάστημα…
Μαθητής Δημοτικού έδειρε τέσσερις δασκάλους... Ακόμη ένα άγριο περιστατικό που δείχνει πως η βία ανηλίκων…
Άρχισαν να εξοπλίζουν τα πυρηνικά καταφύγια στην Ελλάδα... Που βρίσκονται στην Αθήνα και σε τι κατάσταση βρίσκονται…