Χορηγούμενο
ΚΟΣΜΟΣ

Σκάει σκάνδαλο μεγατόνων με βιασμούς γυναικών από ισχυρούς επιχειρηματίες και μεγαλοστελέχη γνωστών εταιρειών και αλυσίδων!

Χορηγούμενο

Μεγάλες βρετανικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Unilever, η NatWest, η John Lewis και η Virgin Media O2 αποχώρησαν σήμερα από τη Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI), μετά τις νέες καταγγελίες για βιασμούς γυναικών από στελέχη του σωματείου των εργοδοτών.

Η CBI, που λέει ότι εκπροσωπεί 190.000 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από τις μεγαλύτερες βρετανικές εταιρείες, μπορεί να βρεθεί να δίνει μάχη για την επιβίωσή της όσο αυξάνεται ο αριθμός των μελών της που διακόπτουν κάθε σχέση μαζί της.

Μετά τις καταγγελίες περί βιασμών την περασμένη εβδομάδα και την είδηση ότι η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία, η εφημερίδα Guardian γράφει σήμερα ότι και μια δεύτερη γυναίκα βιάστηκε από δύο στελέχη της CBI. Η γυναίκα αυτή κατηγόρησε τη CBI ότι δεν την στήριξε μετά το συμβάν. Άλλες πηγές είπαν στην εφημερίδα ότι υπάρχει, μάλιστα και μια τρίτη γυναίκα. Την οποία παρακολουθούσε κρυφά ένα στέλεχος του σωματείου αλλά η CBI την αποθάρρυνε από το να καταγγείλει τον διώκτη της.

«Μολονότι η CBI δεν γνώριζε μέχρι πρότινος τις πιο σοβαρές κατηγορίες, είναι ζωτικής σημασίας να ερευνηθούν πλήρως τώρα και είμαστε σε στενή επικοινωνία με την αστυνομία», ανέφερε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας, Μπράιαν ΜακΜπράιντ.

Άρχισαν να πέφτουν ‘κεφάλια’

Αν και ορισμένα μέλη της CBI, όπως η αλυσίδα σουπερμάρκετ Tesco… Ανέφεραν, επίσης, ότι θα περιμένουν τα συμπεράσματα της έρευνας που έχει αναλάβει ένα νομικό γραφείο για λογαριασμό της συνομοσπονδίας. Άλλα, μάλιστα, αποφάσισαν να διακόψουν άμεσα τους δεσμούς τους.

«Λόγω των περαιτέρω πολύ σοβαρών και συνεχών καταγγελιών σε σχέση με τη CBI… Αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε με άμεση ισχύ» ανέφερε η αλυσίδα λιανικής John Lewis στην ανακοίνωσή της. Η Vigin Media O2 επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η συνομοσπονδία στις καταγγελίες. Σχολιάζοντας ότι «δεν αντιπροσωπεύει» τις βρετανικές εταιρίες. «Κατά συνέπεια, ενημερώσαμε τη CBI ότι τερματίζουμε τη συμμετοχή μας», είπε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Μεταξύ των εταιρειών που αποχώρησαν είναι επίσης οι ασφαλιστικές Aviva, Phoenix Group και Zurich Insurance Group, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών BT Group, και η εταιρεία παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών PwC ενώ η τράπεζα Santander είπε ότι εξετάζει τη συμμετοχή της. Η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Fidelity International είπε, μάλιστα, ότι δεν θα ανανεώσει τη συμμετοχή της στη CBI.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία του Λονδίνου ξεκίνησε έρευνα… Όταν ο Guardian έγραψε ότι μια υπάλληλος της CBI κατήγγειλε ότι την βίασε ένα στέλεχος σε ένα πάρτι. Η CBI απέλυσε τον γενικό διευθυντή της, τον Τόνι Ντάνκερ. Όμως η αποχώρησή του δεν συνδέθηκε με τις καταγγελίες για ποινικά αδικήματα.

Δείτε σχετικό βίντεο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button