ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η απάντηση του Α/ΓΓΕΘΑ Κ. Φλώρου για τις σε βάρος του παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, το μαύρο χρήμα και το σπίτι στου Παπάγου

Μέσω του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θέλησε να απαντήσει στο χαμό του τελευταίου μήνα, το διάστημα δηλαδή που αποκαλύφθηκε η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, με την κωδική ονομασία μάλιστα, 519c.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στέκεται μόνο σε ότι αφορά το πόθεν έσχες του και της οικογένειάς του και κάνει λόγο για «συκοφαντικούς» και «αναπόδεικτους» ισχυρισμούς (σ.σ. σχετικά με αγορά ακινήτου στου Παπάγου έναντι 600.000 ευρώ «μαύρων χρημάτων»), για τους οποίους μάλιστα αναφέρει ότι «επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματος».

Ωστόσο, αυτό που λείπει από την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, είναι η διάψευση της παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτήν, με τον Στρατηγό να αποφεύγει να τοποθετηθεί.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα “Πόθεν Έσχες” πού έχουν κατατεθεί και στα “Ε9” και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του.

Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ.

Ο ΑΓΕΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους».

Back to top button