Χορηγούμενο
EΛΛΑΔΑ

Σοκ με την κατάταξη της Ελλάδας! Οι χώρες με τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο και η θέση της Τουρκίας

Χορηγούμενο

Ο ιστότοπος αμυντικών στατιστικών Global Fire Power εξέτασε τις στρατιωτικές δυνάμεις 145 χωρών στον δείκτη του 2023 ανά τον κόσμο σύμφωνα με οκτώ κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των στρατευμάτων, των εθνικών πόρων, της οικονομικής κατάστασης, της επιμελητείας και της γεωγραφίας.

Αυτές είναι οι στρατιωτικά πιο δυνατές 20 χώρες σύμφωνα με τη λίστα

1. ΗΠΑ
2. Ρωσία
3. Κίνα
4. Ινδία
5. Μεγάλη Βρετανία
6. Νότια Κορέα
7. Πακιστάν
8. Ιαπωνία
9. Γαλλία
10. Ιταλία
11. Τουρκία
12. Βραζιλία
13. Ινδονησία
14. Αίγυπτος
15. Ουκρανία
16. Αυστραλία
17. Ιράν
18. Ισραήλ
19. Βιετνάμ
20. Πολωνία

Η Τουρκία ενίσχυσε τη στρατιωτική της ισχύ τον περασμένο χρόνο, ανεβαίνοντας δύο θέσεις στην Κατάταξη Στρατιωτικής Ισχύος του 2023 της Global Fire Power. Στην 11η θέση, κατέχει πλέον την υψηλότερη κατάταξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής της Βόρειας Αφρικής.

Όσο αφορά την Ελλάδα, αυτή, σύμφωνα με τη λίστα παρέμεινε σταθερή στην 30η θέση, έχοντας από πάνω της τον Καναδά, την Αργεντινή και τη Σιγκαπούρη και από κάτω της Μεξικό, Φιλιππίνες και Νότιο Αφρική.

Η κατάταξη για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής

1. Τουρκία
2. Αίγυπτος
3. Ιράν
4. Ισραήλ
5. Σαουδική Αραβία
6. Αλγερία
7. Ιράκ
8. ΗΑΕ
9. Μαρόκο
10. Συρία
11. Κατάρ
12. Τυνησία
13. Υεμένη
14. Σουδάν
15. Ομάν
16. Κουβέιτ
17. Μπαχρέιν
18. Λιβύη
19. Ιορδανία
20. Λίβανος

Στη δεύτερη θέση, η Αίγυπτος κατατάσσεται ως η πιο ισχυρή αραβική χώρα όσον αφορά τη στρατιωτική της ικανότητα, με την παγκόσμια κατάταξή της να βρίσκεται στη 14η. Το Ιράν έχει τον τρίτο ισχυρότερο στρατό στην περιοχή του, σύμφωνα με τον δείκτη, ο οποίος κατέταξε τη χώρα στη 17η θέση παγκοσμίως. Είναι ενδιαφέρον ότι το Ισραήλ έρχεται αμέσως μετά το Ιράν στη 18η θέση.

Η Σαουδική Αραβία ξεχωρίζει ως η πιο ισχυρή χώρα από τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Το βασίλειο έχει τον δεύτερο ισχυρότερο στρατό μεταξύ των αραβικών κρατών και η παγκόσμια κατάταξή του βρίσκεται στην 22η.

Μεταξύ των χωρών της Βόρειας Αφρικής, η Αλγερία ξεχωρίζει ως η πιο ισχυρή χώρα όσον αφορά τις στρατιωτικές της ικανότητες, με τον δείκτη να την κατατάσσει στην 26η θέση. Το Ιράκ ακολουθεί την Αλγερία ως ο έβδομος ισχυρότερος στρατός στην περιοχή της ΜΕΝΑ και 45ος παγκοσμίως. Μέλος του GCC Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ο δεύτερος ισχυρότερος στρατός στην περιοχή του Κόλπου και ο 56ος παγκοσμίως. Το Μαρόκο ακολουθεί τα Εμιράτα ως το ένατο πιο ισχυρό, σύμφωνα με τον δείκτη. Η παγκόσμια κατάταξή του είναι 61η. Ο συριακός στρατός είναι ο 10ος ισχυρότερος στρατός στη Μέση Ανατολή και ο 64ος παγκοσμίως. Το Κατάρ, η Τυνησία και η Υεμένη βρίσκονται στην 11η, 12η και 13η περιφερειακά με τις παγκόσμιες κατατάξεις τους στην 65η, 73η και 74η θέση, σύμφωνα με τον δείκτη. Ο δείκτης κατέταξε τη δύναμη των στρατευμάτων της Λιβύης και της Ιορδανίας στην 80η και 81η, αντίστοιχα.

Ο Λίβανος ξεχωρίζει ως η πιο αδύναμη χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής στην 111η θέση.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button