ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σουπιές με σπανάκι: Παραδοσιακή συνταγή με φρέσκα μυρωδικά

Ένα πιάτο με άρωμα θάλασσας

Published by
Συντακτική Ομάδα

Απολαύστε ένα πιάτο με άρωμα θάλασσας και φρεσκάδας. Όπου οι σουπιές συναντούν το σπανάκι και τα μυρωδικά, δημιουργώντας ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα.

Υλικά:

  • 800 γρ. σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μυρώνια, τα κοτσάνια ψιλοκομμένα, τα φύλλα στην άκρη
  • 1/4 ματσάκι άνηθος, τα κοτσάνια ψιλοκομμένα, τα φύλλα στην άκρη
  • 50 γρ. ούζο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κιλό σπανάκι
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι (το χυμό από το μισό)

Για το σερβίρισμα:

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επίσης φέτες λεμονιού
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αρχικά σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τις σουπιές και το κρεμμύδι, αλατίζετε και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τον άνηθο. Ανακατεύετε και σβήνετε με το ούζο. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα προσθέτετε τον πελτέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι και ανακατεύετε. Μετά σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.
Κατόπιν προσθέτετε τα υπόλοιπα μυρώνια, τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και πιπέρι. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φέτες λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.

Μυστικά για επιτυχία:

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες ή κατεψυγμένες σουπιές.
Ωστόσο αν δεν έχετε μυρώνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάραθο.
Επιπλέον προσαρμόστε την ποσότητα του λεμονιού ανάλογα με το γούστο σας.
Συνοδέψτε το φαγητό με ρύζι ή κριθαράκι.

Καλή απόλαυση!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ακτοπλοΐα: Δεν θα αυξηθούν τα εισιτήρια το καλοκαίρι – Τι σημαίνει αυτό για τις διακοπές σας;

Οι θερινές διακοπές στα ελληνικά νησιά δεν θα επιβαρυνθούν με αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Παρά…

2 ώρες ago

Πέθανε ο ηθοποιός Δημήτρης Κολοβός

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Δημήτρης Κολοβός, αδελφός του διευθυντή της ΔΥΠΑ Βόλου, Ναπολέοντα…

2 ώρες ago

Το γλυκό της μαμάς: Πανεύκολο και αγαπημένο με ζελέ, μπισκότα και κρέμα βανίλια

Με λίγα μόλις υλικά – ζελέ με φρουτώδη γεύση, τραγανά μπισκότα που δημιουργούν μια λαχταριστή…

2 ώρες ago

Γιατί το σαπούνι είναι σημαντικό για την υγεία; Η χημική του εξήγηση

Πριν από χιλιάδες χρόνια, οι πρόγονοί μας ανακάλυψαν κάτι που καθάριζε το σώμα και τα…

2 ώρες ago

Ο καιρός του Μαΐου: Ανατροπές και σκαμπανεβάσματα – Τι να περιμένουμε

Ο καιρός θα παρουσιάσει σκαμπανεβάσματα, με εναλλαγές θερμοκρασίας και ανέμων. Σήμερα (2/5): Άστατος καιρός στα…

3 ώρες ago

Προειδοποίηση σοκ: Έρχεται νέα πανδημία – Ποια απειλή εξετάζουν οι επιστήμονες;

Ένας επιστήμονας που είχε προβλέψει την πανδημία COVID-19 χρόνια πριν την παγκόσμια κρίση, εκφράζει τώρα…

3 ώρες ago