Απολαύστε ένα πιάτο με άρωμα θάλασσας και φρεσκάδας. Όπου οι σουπιές συναντούν το σπανάκι και τα μυρωδικά, δημιουργώντας ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επίσης φέτες λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αρχικά σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τις σουπιές και το κρεμμύδι, αλατίζετε και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τον άνηθο. Ανακατεύετε και σβήνετε με το ούζο. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα προσθέτετε τον πελτέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι και ανακατεύετε. Μετά σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.
Κατόπιν προσθέτετε τα υπόλοιπα μυρώνια, τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και πιπέρι. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φέτες λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες ή κατεψυγμένες σουπιές.
Ωστόσο αν δεν έχετε μυρώνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάραθο.
Επιπλέον προσαρμόστε την ποσότητα του λεμονιού ανάλογα με το γούστο σας.
Συνοδέψτε το φαγητό με ρύζι ή κριθαράκι.
Καλή απόλαυση!
Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την πολιτική…
Σε ηλικία 93 ετών, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ο διακεκριμένος συνταγματολόγος και ομότιμος…
Ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κερδίζοντας τον…
Ο Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, Δημήτρης Κοντός, προέβη σε αναλυτικές δηλώσεις στην ΕΡΤ ενόψει…
Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η περιοχή του Αλίμου μετά από σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς, όπου τέσσερα…
Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη σημαντικών Αγίων. Σύμφωνα με το…