Απολαύστε ένα πιάτο με άρωμα θάλασσας και φρεσκάδας. Όπου οι σουπιές συναντούν το σπανάκι και τα μυρωδικά, δημιουργώντας ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επίσης φέτες λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αρχικά σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τις σουπιές και το κρεμμύδι, αλατίζετε και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τον άνηθο. Ανακατεύετε και σβήνετε με το ούζο. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα προσθέτετε τον πελτέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι και ανακατεύετε. Μετά σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.
Κατόπιν προσθέτετε τα υπόλοιπα μυρώνια, τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και πιπέρι. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φέτες λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες ή κατεψυγμένες σουπιές.
Ωστόσο αν δεν έχετε μυρώνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάραθο.
Επιπλέον προσαρμόστε την ποσότητα του λεμονιού ανάλογα με το γούστο σας.
Συνοδέψτε το φαγητό με ρύζι ή κριθαράκι.
Καλή απόλαυση!
Και νέα φωτιά στη Χίο μέσα στη νύχτα στα Ρεστά Επί τόπου δυνάμεις της Πυροσβεστικής…
Σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μέσα στη νύχτα ταρακούνησε τη Μυτιλήνη σκορπώντας πανικό…
Μεγάλη φωτιά βραδιάτικα και στα Ιωάννινα κατακαίει τη Ζίτσα - Μήνυμα 112 για εκκένωση στην…
Η Τουρκία ξεκινάει έρευνες στα χωρικά ύδατα της Λιβύης... Θα στείλει ο Ερντογαν γεωτρυπανα εντός…
Η αναμενόμενη επαγγελματική ζωή στην ΕΕ έφτασε τα 37,2 χρόνια το 2024. Σημειώνοντας αύξηση 2,4…
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Ελλάδα ενόψει της κρίσιμης ρεβάνς με τη Σαχτάρ…