Απολαύστε ένα πιάτο με άρωμα θάλασσας και φρεσκάδας. Όπου οι σουπιές συναντούν το σπανάκι και τα μυρωδικά, δημιουργώντας ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επίσης φέτες λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αρχικά σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τις σουπιές και το κρεμμύδι, αλατίζετε και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τον άνηθο. Ανακατεύετε και σβήνετε με το ούζο. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα προσθέτετε τον πελτέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι και ανακατεύετε. Μετά σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.
Κατόπιν προσθέτετε τα υπόλοιπα μυρώνια, τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και πιπέρι. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φέτες λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες ή κατεψυγμένες σουπιές.
Ωστόσο αν δεν έχετε μυρώνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάραθο.
Επιπλέον προσαρμόστε την ποσότητα του λεμονιού ανάλογα με το γούστο σας.
Συνοδέψτε το φαγητό με ρύζι ή κριθαράκι.
Καλή απόλαυση!
Οι θερινές διακοπές στα ελληνικά νησιά δεν θα επιβαρυνθούν με αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Παρά…
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Δημήτρης Κολοβός, αδελφός του διευθυντή της ΔΥΠΑ Βόλου, Ναπολέοντα…
Με λίγα μόλις υλικά – ζελέ με φρουτώδη γεύση, τραγανά μπισκότα που δημιουργούν μια λαχταριστή…
Πριν από χιλιάδες χρόνια, οι πρόγονοί μας ανακάλυψαν κάτι που καθάριζε το σώμα και τα…
Ο καιρός θα παρουσιάσει σκαμπανεβάσματα, με εναλλαγές θερμοκρασίας και ανέμων. Σήμερα (2/5): Άστατος καιρός στα…
Ένας επιστήμονας που είχε προβλέψει την πανδημία COVID-19 χρόνια πριν την παγκόσμια κρίση, εκφράζει τώρα…