Το παστέλι αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό σνακ με μεγάλη διάρκεια ζωής, που δεν απαιτεί καν ψύξη. Η υψηλή διατροφική του αξία οφείλεται στα βασικά του συστατικά. Το μέλι, το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς. Αυτός ο συνδυασμός το καθιστά πλούσιο σε αμινοξέα, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και άλλα ιχνοστοιχεία με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα από το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς, καθώς και τα φυσικά σάκχαρα, βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα του μελιού, συμπληρώνουν τα ευεργετικά του οφέλη για τον οργανισμό.
½ κούπα αμύγδαλα
½ κούπα φουντούκια
½ κούπα φιστίκια Αιγίνης
½ κούπα ηλιόσποροι
½ κούπα κολοκυθόσποροι
½ κούπα σουσάμι
80 γρ. μέλι
½ κ.γ. κανέλα
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοιράστε το μείγμα σε θήκες για μάφιν, αφού πρώτα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί σε κάθε μία.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C (αντιστάσεις), για περίπου 25 λεπτά.
Αφήστε τα παστέλια να κρυώσουν εντελώς πριν τα απολαύσετε.
Αυτός ο εύκολος τρόπος θα σας δώσει ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας!
Μετά την εντυπωσιακή του επίσκεψη στην Αθήνα, όπου τον υποδέχτηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο δημοφιλής…
Ένα σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συνέβη στην Πάτρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, 15…
Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δημιούργησε αίσθηση με μια ανάρτησή του στο Instagram.…
Ο καιρός στην Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει δύο διαφορετικά πρόσωπα τις επόμενες ημέρες. Την Παρασκευή,…
Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την αναζήτηση ψηλού για την ενίσχυση του ρόστερ του ενόψει της νέας…
Οι κάτοικοι της Τουρκίας ζουν δραματικές στιγμές. Καθώς μεγάλες δασικές πυρκαγιές μαίνονται σε διάφορες περιοχές,…