Το παστέλι αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό σνακ με μεγάλη διάρκεια ζωής, που δεν απαιτεί καν ψύξη. Η υψηλή διατροφική του αξία οφείλεται στα βασικά του συστατικά. Το μέλι, το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς. Αυτός ο συνδυασμός το καθιστά πλούσιο σε αμινοξέα, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και άλλα ιχνοστοιχεία με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα από το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς, καθώς και τα φυσικά σάκχαρα, βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα του μελιού, συμπληρώνουν τα ευεργετικά του οφέλη για τον οργανισμό.
½ κούπα αμύγδαλα
½ κούπα φουντούκια
½ κούπα φιστίκια Αιγίνης
½ κούπα ηλιόσποροι
½ κούπα κολοκυθόσποροι
½ κούπα σουσάμι
80 γρ. μέλι
½ κ.γ. κανέλα
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοιράστε το μείγμα σε θήκες για μάφιν, αφού πρώτα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί σε κάθε μία.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C (αντιστάσεις), για περίπου 25 λεπτά.
Αφήστε τα παστέλια να κρυώσουν εντελώς πριν τα απολαύσετε.
Αυτός ο εύκολος τρόπος θα σας δώσει ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας!
Τα Δρακόσπιτα στην Εύβοια Το αρχαίο μυστήριο που προκαλεί δέος και οι άγνωστοι δημιουργοί τους…
Τρομακτικό τέρας κατασπαράζει ολόκληρους καρχαρίες... Οι συγκλονιστικές εικόνες που κατέγραψαν κάμερες από τον βυθό της…
Το τατουάζ του διεθνή μπασκετμπολίστα της Κύπρου Νίκου Στυλιανού που εξόργισε τους Τούρκους Η Κύπρος…
Χείμαρρος ο Σταμάτης Γονίδης - Γιατί τα βρόντηξε και αποχωρεί από το σχήμα με τον…
Ποιά ήταν η μοναδική γυναίκα στην οποία υποκλίθηκε η Βασίλισσα Ελισάβετ και πότε ήταν αυτή;…
Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο περιστατικό ήρθαν το μεσημέρι της Κυριακής 31 Αυγούστου κάτοικοι της Πεύκης.…