Το παστέλι αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό σνακ με μεγάλη διάρκεια ζωής, που δεν απαιτεί καν ψύξη. Η υψηλή διατροφική του αξία οφείλεται στα βασικά του συστατικά. Το μέλι, το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς. Αυτός ο συνδυασμός το καθιστά πλούσιο σε αμινοξέα, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και άλλα ιχνοστοιχεία με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα από το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς, καθώς και τα φυσικά σάκχαρα, βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα του μελιού, συμπληρώνουν τα ευεργετικά του οφέλη για τον οργανισμό.
½ κούπα αμύγδαλα
½ κούπα φουντούκια
½ κούπα φιστίκια Αιγίνης
½ κούπα ηλιόσποροι
½ κούπα κολοκυθόσποροι
½ κούπα σουσάμι
80 γρ. μέλι
½ κ.γ. κανέλα
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοιράστε το μείγμα σε θήκες για μάφιν, αφού πρώτα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί σε κάθε μία.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C (αντιστάσεις), για περίπου 25 λεπτά.
Αφήστε τα παστέλια να κρυώσουν εντελώς πριν τα απολαύσετε.
Αυτός ο εύκολος τρόπος θα σας δώσει ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας!
Η κυβέρνηση κατέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που απαγορεύει ρητά…
Σημαντική αλλαγή της τελευταίας στιγμής στον τρόπο εισόδου στο γήπεδο ανακοίνωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για…
Σε διαγραφή του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, προχώρησε το ΣΕΠΕ Αμαρουσίου λόγω «αυθαίρετων,…
Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (20/10) στη Λάρισα. Όταν ένα βρέφος ηλικίας μόλις…
Η Εκκλησία τιμά αύριο, Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2025, τον Όσιο Ιλαρίωνα τον Μέγα και την…
Σοκ προκαλεί η άγρια επίθεση που δέχθηκε ένας 70χρονος άνδρας στη Χαλκίδα το βράδυ της…