ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Θρήνος πάνω από τον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες

Με δάκρυα στα μάτια των πιο στενών συγγενών παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Εμφανώς συγκινημένοι ήταν οι τρεις γιοι αλλά και τα εγγόνια του, την ώρα που εκτελούσαν το θλιβερό καθήκον της μεταφοράς του φερέτρου του πατέρα και παππού τους από τον ναό της Αναστάσεως στο Τατόι μέχρι τον τάφο, όπου αναπαύθηκε δίπλα στους προγόνους του.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε κλίμα κατάνυξης, με την ελληνική σημαία που κάλυπτε το φέρετρο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να παραδίδεται στη σύζυγό του, Άννα Μαρία, η οποία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Στο πλευρό της καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής ήταν βέβαια τα πέντε παιδιά της, οι τρεις γιοι, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, και οι δύο κόρες, Θεοδώρα και Αλεξία, ενώ μετά την ολοκλήρωση του ενταφιασμού έσπευσαν να τη συλλυπηθούν αρκετοί από τους υψηλούς προσκεκλημένους που βρέθηκαν στην Ελλάδα για το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, ιδιαίτερα θερμός ήταν ο εναγκαλισμός της Άννας Μαρίας με την πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας, καθώς ο τέως βασιλιάς συνδεόταν με δεσμούς αίματος με την εκεί βασιλική οικογένεια.

Back to top button