ΚΟΣΜΟΣ

Τι αποκαλύπτουν οι πιλότοι των μαχητικών για το ΑΤΙΑ που κατέρριψαν; Οι ηχογραφημένες συνομιλίες μέσα από τα cockpit

«Δεν το λες μπαλόνι, σαν μεταλλικό...»

Κ.«Μπερδεμένοι» φαίνεται να είναι οι πιλότοι των δύο μαχητικών αεροσκαφών F-16 που συμμετείχαν στην αναχαίτιση ενός άγνωστου ιπτάμενου αντικειμένου πάνω από τη λίμνη Χιούρον των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ηχογράφηση της επικοινωνίας τους μέσα από τα πιλοτήρια των F-16, που δημοσιεύει το The Drive, οι πιλότοι δεν μπορούν να προσδιορίσουν ακριβώς τι βλέπουν.

Το «μυστηριώδες» αντικείμενο καταρρίφθηκε πάνω από τη λίμνη Χιούρον από ένα ζευγάρι F-16CM της 148ης Πτέρυγας Μάχης «Bulldogs».

Εκτός από τα μαχητικά, τουλάχιστον ένα αεροσκάφος KC-135 και ένα E-3 AWACS συμμετείχαν επίσης στην επιχείρηση.

Οι ηχογραφημένες συνομιλίες των πιλότων μέσα από τα cockpit

Αλλά οι ηχογραφήσεις που είναι διαθέσιμες μέχρι στιγμής δεν ρίχνουν πολύ φως στο τι θα μπορούσε να ήταν αυτό το αντικείμενο.

Η ποιότητα των ηχογραφήσεων είναι τέτοια που προς το παρόν δεν είναι δυνατό να προσδιοριστούν όλα όσα λέγονται με απόλυτη ακρίβεια.

Το πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι πιλότοι των F-16 δυσκολεύτηκαν να περιγράψουν το αντικείμενο. «Δεν θα το έλεγα πραγματικά μπαλόνι… Δεν ξέρω τι… Μπορώ να το δω έξω με τα μάτια μου», λέει ένας από τους πιλότους. «Μοιάζει με μπαλόνι… είναι δύσκολο να το ξεχωρίσεις, είναι αρκετά μικρό».

Οι πιλότοι φαίνεται να ανησυχούσαν για πιθανή σύγκρουση με το μυστηριώδες αεροσκάφος, καθώς μπορούσε να το δει κανείς μόνο σε πολύ κοντινή απόσταση. Υπάρχουν, ωστόσο, επανειλημμένες αναφορές για χορδές, ή κάτι που μοιάζει με χορδές, που κρέμονται κάτω από το αντικείμενο.

«Στο πλαίσιο στόχευσης, δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι μεταλλικό ή κάτι άλλο. Αλλά μπορώ να δω σαν γραμμές να εξέχουν κάτω από αυτό. Και κάτω από αυτό δεν μπορώ να δω τίποτα », ακούγεται να λέει ένας πιλότος.

Όσον αφορά το χρώμα του αντικειμένου, ακούγεται σαν να ήταν ένα μεταλλικό μαύρο. Και ήταν σαφώς αρκετά γυαλιστερό ώστε να αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου – αυξάνοντας τη δυσκολία στην επεξεργασία του γενικού του σχήματος.

Δείτε παρακάτω το αποκαλυπτικό βίντεο

Η κατάρριψη του «μεταλλικού μπαλονιού» πάνω από τη λίμνη Χιούρον

Η επιτυχής κατάρριψη του «μεταλλικού μπαλονιού» πάνω από τη λίμνη Χιούρον κόστισε στον Αμερικανικό Στρατό, σχεδόν, ένα εκατομμύριο δολάρια. Καθώς η πρώτη βολή των πιλότων αστόχησε.

Τα F-16, για να καταρρίψουν το «μυστηριώδες» αντικείμενο, χρησιμοποίησαν πυραύλους Sidewinder AIM-9X. Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι κοστίζουν 400.000 δολάρια ο καθένας. Και οι πιλότοι έκαναν δύο προσπάθειες, για να το πετύχουν.

Η αστοχία επιβεβαιώθηκε σήμερα από τον ανώτατο στρατηγό του Πενταγώνου, Μαρκ Μάιλι. Σημειώνοντας τους κινδύνους που ενέχουν οι συνεχείς παρατηρήσεις άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ. «Ναι, η πρώτη βολή ήταν χαμένη», είπε, προσθέτοντας ότι ο πύραυλος Sidewinder που χάθηκε προσγειώθηκε με ασφάλεια στη λίμνη.

Back to top button