Χορηγούμενο
ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Τι κρύβει το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου; Μυστηριώδης ανακάλυψη «πάγωσε» τους επιστήμονες!

Τα απίστευτα μυστικά που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της Γης

Χορηγούμενο

Τι κρύβει το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου; Μυστηριώδης ανακάλυψη «πάγωσε» τους επιστήμονες! Τα απίστευτα μυστικά του Son Doong, που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της Γης

Τι κρύβει το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου; Μυστηριώδης ανακάλυψη «πάγωσε» τους επιστήμονες – Επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι μυστηριώδες μέσα στο μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Αναφερόμαστε στο σπήλαιο Son Doong, το οποίο είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο και βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Phong Nha-Ke Bang του Βιετνάμ. Αυτό το φυσικό θαύμα κρύβει έναν ολόκληρο κόσμο στο εσωτερικό του.

Δείτε επίσης – Άνοιξε η «Πύλη της Κολάσεως» – Το ανθρώπινο λάθος που τη δημιούργησε

Όσοι το επισκέπτονται, εντυπωσιάζονται από τους τεράστιους σταλαγμίτες που φτάνουν τα 80 μέτρα ύψος και το μοναδικό μικροκλίμα του σπηλαίου.

Το Son Doong θεωρείται το μεγαλύτερο σπήλαιο παγκοσμίως τόσο σε όγκο όσο και στο Βιετνάμ, ανακαλύφθηκε το 1990 από τον Ho Khanh, έναν κάτοικο της ζούγκλας Phong Nha.

Το 2009, το Hang Son Doong ερευνήθηκε και μετρήθηκε επίσημα μάλιστα από μια ομάδα εξερεύνησης σπηλαίων από τη Βρετανία και το Βιετνάμ, υπό την ηγεσία του Howard Limbert. Η ομάδα το ανακήρυξε ως το μεγαλύτερο φυσικό σπήλαιο στον κόσμο με όγκο 38,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Αυτές οι μετρήσεις έγιναν αποδεκτές από κορυφαίους γεωλόγους, όπως ο Dr. Tony Waltham. Το 2013, ο Οργανισμός Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες το κατέγραψε ως το μεγαλύτερο φυσικό σπήλαιο στον κόσμο.

Δείτε επίσης – Σοκ: «Κύβος» στην Σαουδική Αραβία η πύλη για έναν άλλο κόσμο! (Βίντεο)

Αυτό που καθιστά το Son Doong τόσο ξεχωριστό είναι ο μοναδικός υπόγειος κόσμος που κρύβει. Διαθέτει γιγάντιους σταλακτίτες, αρχέγονα τροπικά δάση που αναπτύσσονται μέσα στο σπήλαιο, ένα μοναδικό οικοσύστημα, το δικό του καιρικό σύστημα και έναν μυστηριώδη υπόγειο ποταμό που δεν έχει εξερευνηθεί πλήρως. Πολλοί επισκέπτες παραδέχονται ότι το Hang Son Doong μοιάζει με έναν άλλο κόσμο, ενώ η Ginger Zee από την εκπομπή… Good Morning America του ABC News είπε ότι τα τοπία στο Son Doong θυμίζουν αυτά της ταινίας Avatar.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο

Αυτό το εντυπωσιακό σπήλαιο φιλοξενεί επίσης ένα μοναδικό οικοσύστημα, μέσα στο μεγαλύτερο πέρασμα σπηλαίου στον κόσμο. Δημιουργήθηκε μάλιστα από έναν υπόγειο ποταμό και είναι γεμάτο με σχηματισμούς… Δημιουργήθηκαν από το νερό που διηθήθηκε από το τροπικό δάσος από πάνω.


Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button