Αναζητάτε το ιδανικό, δροσερό καλοκαιρινό γλυκό; Η πανακότα είναι η απάντηση! Αυτό το βελούδινο, ανάλαφρο ιταλικό επιδόρπιο, που δεν χρειάζεται ψήσιμο, συνδυάζεται τέλεια με τη φρεσκάδα των εποχιακών φρούτων, δημιουργώντας μια εκρηκτική γεύση ιδανική για τις ζεστές μέρες.
Ζελατίνη: Αρχικά μαλακώστε τα φύλλα σε κρύο νερό (ή διαλύστε τη σκόνη σε λίγο κρύο νερό).
Πανακότα: Στη συνέχεια ζεστάνετε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά μέχρι να αχνίσει (μην βράσει). Κατόπιν αποσύρετε, προσθέστε τη στραγγισμένη ζελατίνη και ανακατέψτε καλά.
Μετά μοιράστε σε ατομικά μπολάκια και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή ένα βράδυ.
Σάλτσα Φρούτων: Έπειτα σιγοβράστε τα φρούτα, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος, αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Ωστόσο λίγο πριν σερβίρετε, περιχύστε την παγωμένη πανακότα με την κρύα σάλτσα φρούτων. Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.
Χρησιμοποιήστε ποιοτική κρέμα γάλακτος.
Επίσης μην βράσετε την κρέμα γάλακτος.
Επιπλέον ο χρόνος ψύξης είναι κρίσιμος για να σφίξει σωστά.
Επίσης αυτή η πανακότα είναι η επιτομή της καλοκαιρινής απόλαυσης: απλή, εκλεπτυσμένη και δροσερή! Καλή σας απόλαυση!
Γνωστός Έλληνας ηθοποιός στα «πράσα» με την Jennifer Lopez σε πολυτελέστατο εστιατόριο στο Beverly Hills…
Σεισμός τώρα στην Αθήνα με επίκεντρο στο Γαλάτσι ταρακούνησε πολλές περιοχές της Πρωτεύουσας σκορπώντας ανησυχία…
Ειρήνη Λαγούδη: Γιατί ανοίγει ξανά η υπόθεση θρίλερ με τον μυστήριο θάνατο στη λίμνη Τριχωνίδα,…
Αγωνία για τη Ράνια Τζίμα Στο Ωνάσειο στη ΜΕΘ μετά από επέμβαση ο σύζυγός της…
Τούρκοι ψαράδες λεηλατούν ανενόχλητοι τον θαλάσσιο πλούτο μας στο Αιγαίο και προσβάλλουν την εθνική μας…
Πεθερός έσφαξε τη νύφη του μπροστά στην 5 ετών εγγονή του γιατί ήταν έτοιμη να…