Αναζητάτε το ιδανικό, δροσερό καλοκαιρινό γλυκό; Η πανακότα είναι η απάντηση! Αυτό το βελούδινο, ανάλαφρο ιταλικό επιδόρπιο, που δεν χρειάζεται ψήσιμο, συνδυάζεται τέλεια με τη φρεσκάδα των εποχιακών φρούτων, δημιουργώντας μια εκρηκτική γεύση ιδανική για τις ζεστές μέρες.
Ζελατίνη: Αρχικά μαλακώστε τα φύλλα σε κρύο νερό (ή διαλύστε τη σκόνη σε λίγο κρύο νερό).
Πανακότα: Στη συνέχεια ζεστάνετε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά μέχρι να αχνίσει (μην βράσει). Κατόπιν αποσύρετε, προσθέστε τη στραγγισμένη ζελατίνη και ανακατέψτε καλά.
Μετά μοιράστε σε ατομικά μπολάκια και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή ένα βράδυ.
Σάλτσα Φρούτων: Έπειτα σιγοβράστε τα φρούτα, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος, αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Ωστόσο λίγο πριν σερβίρετε, περιχύστε την παγωμένη πανακότα με την κρύα σάλτσα φρούτων. Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.
Χρησιμοποιήστε ποιοτική κρέμα γάλακτος.
Επίσης μην βράσετε την κρέμα γάλακτος.
Επιπλέον ο χρόνος ψύξης είναι κρίσιμος για να σφίξει σωστά.
Επίσης αυτή η πανακότα είναι η επιτομή της καλοκαιρινής απόλαυσης: απλή, εκλεπτυσμένη και δροσερή! Καλή σας απόλαυση!
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε (21:00) τον Βόλο στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της…
Σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς της ετήσιας άδειας φέρνει η νέα νομοθεσία, η οποία στοχεύει σε…
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε αιφνιδιαστικά σε μπλόκο της Τροχαίας στην οδό Σταδίου το βράδυ…
Μία από τις πιο κρίσιμες εξελίξεις για τον γεωπολιτικό χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου ήταν το…
Μετά από μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις και ανατροπές, τέσσερα είναι τα ζώδια που το 2026…
Τα κάστανα αποτελούν μια μοναδική τροφή στον κόσμο των ξηρών καρπών. Σε αντίθεση με το…