Αναζητάτε το ιδανικό, δροσερό καλοκαιρινό γλυκό; Η πανακότα είναι η απάντηση! Αυτό το βελούδινο, ανάλαφρο ιταλικό επιδόρπιο, που δεν χρειάζεται ψήσιμο, συνδυάζεται τέλεια με τη φρεσκάδα των εποχιακών φρούτων, δημιουργώντας μια εκρηκτική γεύση ιδανική για τις ζεστές μέρες.
Ζελατίνη: Αρχικά μαλακώστε τα φύλλα σε κρύο νερό (ή διαλύστε τη σκόνη σε λίγο κρύο νερό).
Πανακότα: Στη συνέχεια ζεστάνετε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά μέχρι να αχνίσει (μην βράσει). Κατόπιν αποσύρετε, προσθέστε τη στραγγισμένη ζελατίνη και ανακατέψτε καλά.
Μετά μοιράστε σε ατομικά μπολάκια και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή ένα βράδυ.
Σάλτσα Φρούτων: Έπειτα σιγοβράστε τα φρούτα, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος, αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Ωστόσο λίγο πριν σερβίρετε, περιχύστε την παγωμένη πανακότα με την κρύα σάλτσα φρούτων. Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.
Χρησιμοποιήστε ποιοτική κρέμα γάλακτος.
Επίσης μην βράσετε την κρέμα γάλακτος.
Επιπλέον ο χρόνος ψύξης είναι κρίσιμος για να σφίξει σωστά.
Επίσης αυτή η πανακότα είναι η επιτομή της καλοκαιρινής απόλαυσης: απλή, εκλεπτυσμένη και δροσερή! Καλή σας απόλαυση!
Νέα μελέτη αποκαλύπτει το σεξ που κάνει τις γυναίκες ευτυχισμένες... Η ερωτική δραστηριότητα ασπίδα ενάντια…
Θεϊκή συνταγή: Γλυκό ψυγείου με κεράσι και γιαούρτι... Εύκολο, ελαφρύ, δροσιστικό και πεντανόστιμο Το καλοκαίρι…
Ποιός είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που συνελήφθη στη Μύκονο για ενδοοικογενειακή βία, αφού πλάκωσε τη…
Η Εθνική Ελλάδας ισοπέδωσε και τη Βουλγαρία με 4 - 0 και φεύγει με αέρα…
Η Ρωσία απειλεί ανοιχτά με πυρηνικό πόλεμο εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία ειρήνης και το ΝΑΤΟ…
Το πλοίο «Madleen» και η τουρκική ΜΚΟ που κρύβεται από πίσω και τα «σκοτεινά» παιχνίδια…