Οι τοματοκεφτέδες Σαντορίνης είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νησιού. Γνωστοί για την ξεχωριστή γεύση τους λόγω των ντόπιων ντομάτων και των μυρωδικών. Μπορείς να τους φτιάξεις και στο σπίτι με απλά βήματα:
1 κιλό ώριμες ντομάτες Σαντορίνης (ή άλλες ώριμες, γλυκές ντομάτες)
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη (ή λίγο αλεύρι για πιο ζουμερούς κεφτέδες)
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι βασιλικό ή ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις ντομάτες. Αφαιρούμε τους σπόρους αν θέλουμε πιο λείο αποτέλεσμα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ντομάτα με την ψιλοκομμένη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα που να πλάθεται. Αν είναι πολύ νερουλό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ή αλεύρι.
Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες ή μικρές μπαλίτσες.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστούς ή χλιαρούς, συνοδεύοντας με τζατζίκι ή γιαούρτι.
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε πρόσφατα…
Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην τελική ευθεία για την κατάθεση της λίστας του στην UEFA ενόψει…
Σκηνές που θύμιζαν ταινία εκτυλίχθηκαν στο πλοίο «Αριάδνη», που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά με…
Το καλοκαίρι του 2025 καταγράφηκε ως το τρίτο πιο θερμό από το 1960 στην Ελλάδα.…
3 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία τιμά τον Άγιο Άνθιμο τον Ιερομάρτυρα και Επίσκοπο Νικομήδειας και την…
Η ήττα της Εθνικής Ανδρών από τη Βοσνία στην 4η αγωνιστική του EuroBasket 2025 έφερε…