Οι τοματοκεφτέδες Σαντορίνης είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νησιού. Γνωστοί για την ξεχωριστή γεύση τους λόγω των ντόπιων ντομάτων και των μυρωδικών. Μπορείς να τους φτιάξεις και στο σπίτι με απλά βήματα:
1 κιλό ώριμες ντομάτες Σαντορίνης (ή άλλες ώριμες, γλυκές ντομάτες)
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη (ή λίγο αλεύρι για πιο ζουμερούς κεφτέδες)
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι βασιλικό ή ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις ντομάτες. Αφαιρούμε τους σπόρους αν θέλουμε πιο λείο αποτέλεσμα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ντομάτα με την ψιλοκομμένη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα που να πλάθεται. Αν είναι πολύ νερουλό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ή αλεύρι.
Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες ή μικρές μπαλίτσες.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστούς ή χλιαρούς, συνοδεύοντας με τζατζίκι ή γιαούρτι.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας…
Η Κατερίνα Καινούργιου, διανύοντας τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της, μοιράστηκε με τους τηλεθεατές και…
Σοκ προκαλεί χάρτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (έκδοση Δεκεμβρίου 2024) που απεικονίζει τα Δωδεκάνησα και τα…
Ανακαλύψτε τα Θεσμοφόρια, την αρχαιότερη ελληνική γιορτή ευγνωμοσύνης και γονιμότητας αφιερωμένη στη θεά Δήμητρα. Πώς…
Η πώληση της βίλας της Βέφας Αλεξιάδου στη Χαλκιδική ολοκληρώθηκε, με το ακίνητο που στέγασε…
Υπάρχει μία λέξη που, αν την κατανοήσεις, μπορεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που αντιδράς…