Προσοχή: Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Αρχικά λιώστε το βούτυρο και αφήστε το στην άκρη.
Επίσης τρίψτε τα μπισκότα και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Έπειτα προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
Κατόπιν χρησιμοποιήστε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 ή 25 εκ.
Μετά στρώστε αντικολλητικό χαρτί στη βάση της φόρμας.
Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα των μπισκότων στη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια. Κατόπιν τοποθετήστε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η κρέμα.
Το τυρί κρέμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετήστε το τυρί σε ένα μπολ και προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την κρυσταλλική και την άχνη ζάχαρη.
Ανακατέψτε με μια μαλακή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει βελούδινη κρέμα.
Στη συνέχεια χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος (35%) με μίξερ χειρός για 1′, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Επιπλέον προσθέστε την χτυπημένη κρέμα στο μείγμα του τυριού και αναδιπλώστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Έπειτα γεμίστε τη φόρμα με την κρέμα τυριού και ισιώστε την επιφάνεια. Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Τέλος όταν παγώσει, ξεφορμάρετε και γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες και λίγη σάλτσα σε κάθε μερίδα.
Έπειτα πλύνετε και κόψτε τις φράουλες στη μέση αν είναι μικρές ή σε τέταρτα αν είναι μεγάλες. Βάλτε τις σε ένα τηγάνι.
Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, και το χυμό λεμονιού. Μετά ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι εκτός φωτιάς για 2-3′ μέχρι οι φράουλες να απελευθερώσουν την υγρασία τους.
Επίσης όταν αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και να δημιουργείται σάλτσα. Μετά βάλτε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Ωστόσο αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Ο Γιώργος Βουλγαράκης έριξε, κυριολεκτικά, μια «βόμβα» και ανακοίνωσε ότι... «κατόπιν ωρίμου σκέψεως προσχωρεί στο…
Ο καιρός το Πάσχα και η πρόγνωση για όλον τον Απρίλιο... Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του…
Ο Τουρκικός Στρατός κατέλαβε την αεροπορική βάση Τ4 στην Παλμύρα της Συρίας και απειλεί άμεσα…
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά της ζωής του από τις απιστίες μέχρι την…
Τι κρύβει ο επεισοδιακός χωρισμός Βανδή - Μπισμπίκη; Ο νευρικός κλονισμός και τα ουρλιαχτά της…
Το σούβλισμα, μια πανάρχαια τεχνική ψησίματος, παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους για την…