ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τσιζκέικ φράουλα: Ένα δροσιστικό και απολαυστικό επιδόρπιο!

Η τέλεια γλυκιά απόλαυση για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού

Published by
Συντακτική Ομάδα

Το τσιζκέικ φράουλα είναι η τέλεια γλυκιά απόλαυση για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Επίσης συνδυάζει την κρεμώδη υφή του τυριού κρέμα με τη φρέσκια γεύση των φραουλών. Δημιουργώντας ένα δροσιστικό και απολαυστικό επιδόρπιο. Ακολουθείστε αυτή τη συνταγή της Αργυρώς για να φτιάξετε ένα μοναδικό τσιζκέικ φράουλα που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε περίσταση.

 

Για το τσιζκέικ φράουλα:

  • 350 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 800 γρ. Arla Τυρί Κρέμα
  • 400 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος 35%
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 λεμόνι μέτριο (ξύσμα και χυμός)
  • Λίγες φράουλες για γαρνίρισμα

Για τις φράουλες:

  • 300 γρ. φράουλες ώριμες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ

Προσοχή: Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Για τη βάση:

Αρχικά λιώστε το βούτυρο και αφήστε το στην άκρη.
Επίσης τρίψτε τα μπισκότα και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Έπειτα προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
Κατόπιν χρησιμοποιήστε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 ή 25 εκ.
Μετά στρώστε αντικολλητικό χαρτί στη βάση της φόρμας.
Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα των μπισκότων στη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια. Κατόπιν τοποθετήστε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η κρέμα.

Για την κρέμα:

Το τυρί κρέμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετήστε το τυρί σε ένα μπολ και προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την κρυσταλλική και την άχνη ζάχαρη.
Ανακατέψτε με μια μαλακή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει βελούδινη κρέμα.
Στη συνέχεια χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος (35%) με μίξερ χειρός για 1′, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Επιπλέον προσθέστε την χτυπημένη κρέμα στο μείγμα του τυριού και αναδιπλώστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Έπειτα γεμίστε τη φόρμα με την κρέμα τυριού και ισιώστε την επιφάνεια. Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Τέλος όταν παγώσει, ξεφορμάρετε και γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες και λίγη σάλτσα σε κάθε μερίδα.

Για τις φράουλες:

Έπειτα πλύνετε και κόψτε τις φράουλες στη μέση αν είναι μικρές ή σε τέταρτα αν είναι μεγάλες. Βάλτε τις σε ένα τηγάνι.
Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, και το χυμό λεμονιού. Μετά ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι εκτός φωτιάς για 2-3′ μέχρι οι φράουλες να απελευθερώσουν την υγρασία τους.
Επίσης όταν αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και να δημιουργείται σάλτσα. Μετά βάλτε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Ωστόσο αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ο Γιώργος Βουλγαράκης ανακοίνωσε ότι προσχωρεί στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Βουλγαράκης έριξε, κυριολεκτικά, μια «βόμβα» και ανακοίνωσε ότι... «κατόπιν ωρίμου σκέψεως προσχωρεί στο…

13 λεπτά ago

Ο καιρός το Πάσχα και η πρόγνωση για όλον τον Απρίλιο

Ο καιρός το Πάσχα και η πρόγνωση για όλον τον Απρίλιο... Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του…

56 λεπτά ago

Δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Ο Τουρκικός Στρατός απειλεί το Ισραήλ

Ο Τουρκικός Στρατός κατέλαβε την αεροπορική βάση Τ4 στην Παλμύρα της Συρίας και απειλεί άμεσα…

1 ώρα ago

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά της ζωής του

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά της ζωής του από τις απιστίες μέχρι την…

2 ώρες ago

Ο επεισοδιακός χωρισμός Βανδή – Μπισμπίκη και τα ουρλιαχτά

Τι κρύβει ο επεισοδιακός χωρισμός Βανδή - Μπισμπίκη; Ο νευρικός κλονισμός και τα ουρλιαχτά της…

3 ώρες ago

Σούβλισμα: Μια μαγειρική παράδοση με ρίζες στην αρχαιότητα

Το σούβλισμα, μια πανάρχαια τεχνική ψησίματος, παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους για την…

4 ώρες ago