ΚΟΣΜΟΣ

‘Βόμβα’ από τη Μόσχα: «Αν η Δύση συνεχίσει να δίνει όπλα στο Κίεβο θα προκαλέσει παγκόσμια τραγωδία!»

Μια «παγκόσμια τραγωδία» περιμένει την Ανθρωπότητα εάν η Δύση συνεχίσει να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία, προειδοποίησε ο Vyacheslav Volodin, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, ενώ σημείωσε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να ανταποδώσει με ισχυρότερα όπλα, σε περίπτωση που απειληθεί το έδαφός της.

Επί της ουσίας προειδοποίησε για έναν πυρηνικό πόλεμο (Γ’ ΠΠ έχουμε ήδη αφού όλες οι δυτικές χώρες στέλνουν ανοιχτά και απροκάλυπτα όπλα και μισθοφόρους στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας).

Οι δηλώσεις του Volodin ήρθαν λίγες ημέρες μετά την συνάντηση στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ Ramstein στη Γερμανία, στην οποία οι δυτικές δυνάμεις δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Κίεβο προσφέροντάς του ισχυρά δυτικά οπλικά συστήματα.

Την Κυριακή, ο Volodin ανάρτησε μήνυμα στο Telegram για να επισημάνει ότι σε περίπτωση που τα όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ και τα άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ χρησιμοποιηθούν για «πλήγμα αστικών πόλεων και για απόπειρα κατάληψης των εδαφών μας, όπως απειλούν να κάνουν», η Μόσχα θα απαντούσε. με «πιο ισχυρά όπλα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να γίνει χρήση πυρηνικών όπλων.

Σε μία δήλωση-προειδοποίηση προς την Δύση προχώρησε πριν μερικές ημέρες και ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος είπε ότι «ήττα πυρηνικής δύναμης σε συμβατικό πόλεμο ίσως πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο», αναφερόμενος στην ουκρανική σύγκρουση όπου οι ρωσικές δυνάμεις επί της ουσίας πολεμούν κατά των χωρών του ΝΑΤΟ, οι οποίες αποστέλλουν συνεχώς πολυάριθμα οπλικά συστήματα.

Σε ανάρτησή του στο Telegram αναφορικά με τη στήριξη του ΝΑΤΟ προς τους Ουκρανούς, ο Μεντβέντεφ δήλωσε: «Πυρηνικές δυνάμεις ποτέ δεν έχασαν μεγάλες συγκρούσεις από τις οποίες εξαρτάται η τύχη τους».

Οι δηλώσεις αυτές ήταν πολύ σημαντικές καθώς ο πρώην Ρώσος πρόεδρος εννοεί ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι υπαρξιακός για την Ρωσία και δεν θα ανεχθεί να τον χάσει με κανένα τρόπο.

Εάν η Ρωσία ηττηθεί τότε επί της ουσίας το ΝΑΤΟ θα μπορεί να αναπτύξει ακόμα και πυρηνικά συστήματα έξω από τα ρωσικά σύνορα κάτι που θα σήμαινε μηδενικός χρόνος αντίδρασης για την Μόσχα σε ένα προληπτικό πυρηνικό πλήγμα.

Η Δύση αν χάσει η ήττα θα είναι οδυνηρή, αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει. Η Ρωσία όμως θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ύπαρξης, καθώς ένας εχθρικός συνασπισμός θα έχει καταργήσει το «βάθος ασφαλείας» που παραδοσιακά προστάτευε την Ρωσία και θα βρίσκεται έξω από την «πόρτα» της Μόσχας.

Back to top button