Το τσιζκέικ φράουλα είναι η τέλεια γλυκιά απόλαυση για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Επίσης συνδυάζει την κρεμώδη υφή του τυριού κρέμα με τη φρέσκια γεύση των φραουλών. Δημιουργώντας ένα δροσιστικό και απολαυστικό επιδόρπιο. Ακολουθείστε αυτή τη συνταγή της Αργυρώς για να φτιάξετε ένα μοναδικό τσιζκέικ φράουλα που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε περίσταση.
Για το τσιζκέικ φράουλα:
- 350 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
- 150 γρ. βούτυρο
- 800 γρ. Arla Τυρί Κρέμα
- 400 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος 35%
- 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 75 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 λεμόνι μέτριο (ξύσμα και χυμός)
- Λίγες φράουλες για γαρνίρισμα
Για τις φράουλες:
- 300 γρ. φράουλες ώριμες
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
Προσοχή: Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Για τη βάση:
Αρχικά λιώστε το βούτυρο και αφήστε το στην άκρη.
Επίσης τρίψτε τα μπισκότα και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Έπειτα προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
Κατόπιν χρησιμοποιήστε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 ή 25 εκ.
Μετά στρώστε αντικολλητικό χαρτί στη βάση της φόρμας.
Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα των μπισκότων στη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια. Κατόπιν τοποθετήστε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η κρέμα.
Για την κρέμα:
Το τυρί κρέμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετήστε το τυρί σε ένα μπολ και προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την κρυσταλλική και την άχνη ζάχαρη.
Ανακατέψτε με μια μαλακή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει βελούδινη κρέμα.
Στη συνέχεια χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος (35%) με μίξερ χειρός για 1′, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Επιπλέον προσθέστε την χτυπημένη κρέμα στο μείγμα του τυριού και αναδιπλώστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Έπειτα γεμίστε τη φόρμα με την κρέμα τυριού και ισιώστε την επιφάνεια. Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Τέλος όταν παγώσει, ξεφορμάρετε και γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες και λίγη σάλτσα σε κάθε μερίδα.
Για τις φράουλες:
Έπειτα πλύνετε και κόψτε τις φράουλες στη μέση αν είναι μικρές ή σε τέταρτα αν είναι μεγάλες. Βάλτε τις σε ένα τηγάνι.
Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, και το χυμό λεμονιού. Μετά ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι εκτός φωτιάς για 2-3′ μέχρι οι φράουλες να απελευθερώσουν την υγρασία τους.
Επίσης όταν αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και να δημιουργείται σάλτσα. Μετά βάλτε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Ωστόσο αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Χορηγούμενο