ΚΟΣΜΟΣ

Οργή Πούτιν για την αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο: «Από αύριο δεν θα υπάρχει επιστροφή!»

Πως θα αντιδράσει ο Ρώσος Πρόεδρος;

Ερωτήματα αλλά και ανησυχία έχει προκαλέσει φωτεινή επιγραφή στη Μόσχα του ρωσικού πρακτορείου MiG σύμφωνα με το οποίο αύριο θα είναι ιστορική ημέρα.

Όπως αναφέρεται: «Αύριο θα είναι μια ιστορική ημέρα. Από αύριο δεν θα υπάρξει επιστροφή», αναφέρεται στη φωτεινή επιγραφή. Η οποία φυσικά έχει αναρτηθεί με την άδεια της ρωσικής κυβέρνησης.

Το θα γίνει, όμως, αύριο;

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, αύριο 221 Φεβρουαρίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει διάγγελλμα στον ρωσικό λαό για την κατάσταση του έθνους.

Αυτό είχε ανακοινώσει ο εκπρόσωπος του Κραμλίνου την Παρασκευή. Κάθε χρόνο ο Ρώσος πρόεδρος πραγματοποιεί μια ανάλογη ομιλία.

Το 2022 πάλι στην ‘ίδια ημερομηνία και λίγο πριν την στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία ο Ρώσος Πρόεδρος είχε αναγγείλει την ανεξαρτησία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, στο Ντονμπάς.

Πολλοί έτσι αναρωτούνται τι μπορεί να πει αύριο ο Ρώσος Πρόεδρος, ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο.

Οι αινιγματικές δηλώσεις Μεντβέντεφ

Σίγουρα δεν θα είναι κάτι το αισιόδοξο. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έκανε το πρώτο σχόλιο, για λογαριασμό της Ρψσίας, για την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο.

Ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν έλαβε εγγυήσεις ασφαλείας πριν επισκεφθεί την Ουκρανία.

Μέσω Telegram, ο Μεντβέντεφ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν ότι «υποσχέθηκε πολλά όπλα και ορκίστηκε πίστη στο νεοναζιστικό καθεστώς μέχρι τον τάφο». Όπως υποστηρίζει, «υπήρξαν αμοιβαίες επικλήσεις για τη νίκη που θα ερχόταν με νέα όπλα και ένα θαρραλέο λαό».

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι «είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Δύση παραδίδει όπλα και χρήματα στο Κίεβο τακτικά. Σε τεράστιες ποσότητες, επιτρέποντας στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των χωρών του ΝΑΤΟ να κερδίσει χρήματα».

Back to top button