ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανικός στο πολιτικό σκηνικό: Ο διάδοχος Παύλος ιδρύει φιλοβασιλικό κόμμα;

Έντονη είναι η φημολογία μετά τα όσα έγιναν στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Οι πρώτες αντιδράσεις, γιατί θεωρούν πως υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι και πότε θα υπάρχουν οριστικές εξελίξεις. Κάποιοι ετοιμάζουν στο παρασκήνιο ένα «φιλοβασιλικό» κόμμα, με επικεφαλής τον πρωτότοκο γιό του Κωνσταντίνου. Ή πρόκειται για εσκεμμένες διαρροές που στόχο έχουν να δημιουργήσουν «χάος» στα «πολύ δεξιά» της πολιτικής σκηνής της χώρας μας;

Τι ήταν να «κυκλοφορήσει» η είδηση πως ο πρωτότοκος γιος του αείμνηστου Κωνσταντίνου σκέπτεται πολύ σοβαρά να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα με την σύζυγό του και δύο από τα παιδιά του.

Αμέσως άρχισαν κάποιοι να γράφουν ότι η μόνιμη εγκατάσταση στην χώρα μας θα σημάνει και την δημιουργία ενός νέου κόμματος. Με επίκεντρο τους νοσταλγούς της Βασιλείας.

Μάλιστα, όπως τόνισαν κύκλοι που κινούνται στον χώρο της άκρας δεξιάς, η απόφαση για δημιουργία «φιλοβασιλικού» κόμματος πάρθηκε μετά την παρουσία χιλιάδων πολιτών στην κηδεία του Κωνσταντίνου.

Πιά είναι η πραγματικότητα;

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το πολιτικό παρασκήνιο της χώρας, πρόκειται για «ανυπόστατες πληροφορίες».

Όπως τόνισαν στο GOV NEWS και στην στήλη Government, «υπάρχει ένα ομιχλώδες τοπίο στο χώρο της άκρας δεξιάς. Και κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους την κατάσταση».

Και η αλήθεια είναι ότι εάν τελικά τεθεί εκτός νόμου το κόμμα του Κασιδιάρη δεκάδες χιλιάδες, εν δυνάμει ψηφοφόροι του, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, θα μείνουν πολιτικά «άστεγοι».

Επομένως, πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να προσελκύσουν την συγκεκριμένη εκλογική «δεξαμενή» ψηφοφόρων.

Σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι ότι όντως κάποιοι κύκλοι της άκρας δεξιάς προσέγγισαν τους δύο μεγαλύτερους γιούς του Κωνσταντίνου, τον Παύλο και το Νικόλαο.

Ο δεύτερος μένει μόνιμα στην Ελλάδα με την σύζυγό του από το 2013.

Και οι δύο απέκλεισαν, προς το παρόν, να εμπλακούν ενεργά με την πολιτική

«Και τα δύο παιδιά του Κωνσταντίνου έχουν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον χωρίς ίντριγκες, παρασκήνια και αλληλοκαρφώματα. Δεν επιθυμούν να μπλέξουν με την πολιτική και ειδικά με τον χώρο της ακροδεξιάς», είπε στο GOV NEWS και στην στήλη Government ένας καλός γνώστης των κινήσεων της οικογένειας του Κωνσταντίνου.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και εκείνοι που επιμένουν ότι ο Παύλος δεν έχει πάρει ακόμη την οριστική του απόφαση. Και όλα μπορούν να συμβούν. Λέτε να έχουμε και ένα φιλοβασιλικό κόμμα τελλικά;

Back to top button