ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις για την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία!

Τους 'καίει' το πολιτικό «κόστος», στις εκλογές και για την άμυνα της χώρας... κουβέντα!

Νέος ‘πονοκέφαλος’ στο Μαξίμου. Ισχυρές αντιδράσεις, για καθαρά εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, καταγράφονται μέσα στην κυβέρνηση, για το ενδεχόμενο παραχώρησης, καταρχήν, 14 αρμάτων μάχης Leopard-2A4 στην Ουκρανία (η λύση παραχώρησης Leo2ΗEL ούτε καν συζητείται). 

Οι λόγοι για τους οποίους υπάρχουν οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με το πώς θα εκληφθεί στο εσωτερικό της χώρας η κίνηση αυτή. Και ειδικά στους ψηφοφόρους της βόρειας Ελλάδας. Που έχουν ισχυρό πατριωτικό και φιλορωσικό αίσθημα. Για την άμυνα της χώρας ούτε κουβέντα!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ουσιαστικά έχει «παγώσει», λόγω των επικείμενων εκλογών η παραχώρηση Ελληνικών Leopard. Ή εν πάση περιπτώσει, η Ελλάδα θα είναι η τελευταία χώρα που θα τα δώσει.

Σε επίπεδο απομείωσης του αμυντικού δυναμικού τα υπό παραχώρηση 14 άρματα μάχης είναι, σχετικά, μικρός αριθμός.. Αφού στον Ελληνικό Στρατό υπηρετούνε συνολικά 181. Και σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με την ποιότητα και την ποσότητα των όπλων και των συστημάτων που έχει στείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτός Ελλάδος. Είτε προς την Ουκρανία, είτε προς τη Σαουδική Αραβία (Patriot).

To θέμα, όμως, είναι καθαρά σημειολογικό: Οι Ρώσοι δεν θα συγχωρήσουν ποτέ την κίνηση αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως η γερμανική WELT είχε γράψει πως «η Αθήνα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των Leopard», επισημαίνοντας όπως προαναφέραμε ότι «η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα τανκς αυτού του τύπου στην Ευρώπη».

Αλλά και το kyivpost.com, σε δημοσίευμα του «έδειχνε» και την Ελλάδα μεταξύ των χωρών από τις οποίες περιμένει Leopard η Ουκρανία.

Σε αυτό αναφέρονταν ότι τα Leopard που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για να αποκρουστεί με επιτυχία η επιχείρηση των Ρώσων. Δεν θα είναι μόνο από τη Γερμανία. Αλλά θα προέρχονται κι από άλλες χώρες. Όπως η Πολωνία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Φινλανδία, ο Καναδάς, η Σουηδία. Και η Ολλανδία.

Back to top button